Niyə gündə 10 zeytun yeyilməlidir? - İnanılmaz faydaları

Niyə gündə 10 zeytun yeyilməlidir? - İnanılmaz faydalarıMilli.Az moderator.az-a istinadən xəbər verir ki, sağlamlığımıza bir çox müsbət təsir göstərəcək qidalardan bir də zeytundur.
Gündəlik istehlak edilməsi tövsiyə edilən 10 zeytunun verdiyi heyrətamiz faydaları gözardı etmək olmaz. Zeytun sağlamlığımız üçün çox vacib olan bir qidadır və müntəzəm istehlak edildikdə bir çox faydası vardır.
Zeytun Aralıq dənizi mətbəxinin vazkeçilməz ləzzətlərindən biridir. Bununla belə, bu, yalnız dadına görə deyil, həm də təmin etdiyi bir çox faydaya görə vacibdir. Əvvəla, zeytun doymamış yağ turşuları ilə çox zəngindir. Xüsusilə ürək sağlamlığı üçün faydalı olan bu yağ turşuları pis xolesterini aşağı salaraq ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa kömək edir. Bundan əlavə, antioksidan xüsusiyyətləri sayəsində bədəndəki sərbəst radikallarla mübarizə aparır.
Zeytun sağlam qidalanmada çox mühüm yeri olan bir qidadır. Eyni zamanda tərkibindəki lif sayəsində həzm sistemini tənzimləyir və toxluq hissi verir.
Araşdırmalar göstərir ki, müntəzəm zeytun istehlakı xərçəng riskini azaldır. Zeytun həmçinin dəri sağlamlığını qoruyur, sümüklərin inkişafına kömək edir və beyin funksiyalarını dəstəkləyir. İltihab əleyhinə xüsusiyyətləri sayəsində iltihabı azaldan da təsir göstərir.
Gündə 10 zeytun istehlakı bədənin ehtiyac duyduğu sağlam yağları almasını təmin edir və ümumiyyətlə bədən sağlamlığına müsbət təsir göstərir. Ancaq hər qidada olduğu kimi zeytun istehlakında da balanslı və orta ölçülü olmaq vacibdir. Gündəlik qidalanma rejiminə zeytun əlavə etmək, həddi aşmadan, sağlam həyat üçün əhəmiyyətli bir addım olacaq.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1000   Tarix: 14 avqust 2024
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Qatıq suyunu atmayın - tamam başqa faydası var imiş

Qatığın qapağını açdıqda üzərində toplanan sarımtıl suyu çox vaxt heç düşünmədən atırıq. Halbuki mütəxəssislərin sözlərinə görə, bu maye qatığın qida dəyəri ən yüksək hissəsidir və immunitetdən tutmuş həzmin yaxşılaşmasın

.

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmağın təhlükəli nəticəsi üzə çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər səhərlər tamamilə qaranlıq mühitdə oyanmağın insan sağlamlığı üçün gözlənilməz risklər yaratdığını bildirirlər. Araşdırmalar

.

Üzərində E‑239 yazılan kürü almayın - Zəhər saçır

Üzərində urotropin əlavəsi barədə qeyd olan balıq kürülərini almaq məsləhət görülmür. xəbər verir ki, Rospotrebnadzor mütəxəssisləri rusiyalılara qırmızı ikranı E‑239 (urotropin) əlavəsi ilə almamağı tövsiyə edib. Bu konservan

.

Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır

Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər. Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikd

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Turşunun faydaları nədir?

Turşu evdə şüşə qabda və gigiyenik şəraitdə hazırlanarsa, sağlamlıq üçün faydalıdır. Həftənin 2 günü ovuc içi qədər istehlak edilməlidir. Sadəcə, sirkə və duz ilə hazırlanmış, tərkibində konservant olmayan turşuların istifad

.

101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO

Böyük Britaniyada 101 yaşını qeyd edən Coys Linas uzunömürlülüyünün gizlinini bölüşüb. xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, Linas gənclik illərində atasına fermada yardım edib, daha sonra ayaqqabı fabrikində çalışıb

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

turlar.az

geyim dəbləri sade makiyaj sekilleri reseptler cins salvar 2025 hamiləlikdə qidalanma hind paltarlari yay donları 2025 kosmetika sevda rus dilini oyrenek 2ci ders dieta kondom intim munasibetler