Orqanizmə faydalı 5 balıq növü

Orqanizmə faydalı 5 balıq növüHəkimlər ən sağlam 5 balıq növünü müəyyənləşdiriblər.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, balıq aşağı kalorili, yüksək proteinli qidadır. Həkimlər həm böyüklərə, həm də uşaqlara bu məhsulu mütəmadi olaraq pəhrizlərinə daxil etməyi məsləhət görürlər. 
Sardina
Sardina dünyanın ən sağlam balıqlarından biri hesab olunur. Uzun saxlama müddəti və yüksək qida dəyərinə görə konservləşdirilmiş sardina qidalanma üçün əla seçimdir. Bu balıq iltihabı, depressiyanı, ürək xəstəliyi və insult riskini azaltmağa kömək edən dəniz omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir. Konservləşdirilmiş sardina qızılbalıqdan daha çox omeqa-3 ehtiva edir.
Bundan əlavə, sardina kalsiumla zəngindir. Sardina balığı həmçinin kalsiumun udulmasına kömək edən yaxşı D vitamini mənbəyidir.
Qızılbalıq
Qızılbalıq da bir çox sağlamlıq faydasına malikdir və sardinadan daha az balıq qoxusuna malikdir.
Qızılbalıq omeqa-3 də daxil olmaqla eyni miqdarda qida maddəsi ehtiva edir. Bu balıqda civə və digər toksinlər yığılmır, bu da onu müntəzəm istehlak üçün təhlükəsiz edir. 
Alabalıq
Alabalıq qızılbalığa əla alternativdir, çünki ikisi yaxından əlaqəlidir və reseptlərdə bir-birini əvəz edə bilər. Alabalığın daha yumşaq bir dadı var, bu da onu ilk yemək üçün yaxşı seçim edir. Somon kimi alabalıq da omeqa-3 yağ turşuları, zülal və D vitamini ilə zəngindir. 60 qram alabalıq gündəlik D vitamini ehtiyacınızı təmin edir.
Arktik xar
Arktik xar qızılbalığa bənzər çəhrayı ətə malikdir, lakin bişirildikdə rəngi daha açıq olur. Onun dadı qızılbalıqdan daha yumşaqdır və alabalığı daha çox xatırladır.
Arktik xar ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edən və beyin sağlamlığı üçün vacib olan omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngindir.
Halibut
Zülaldan əlavə, halibut sinir sistemi və hüceyrə enerjisi üçün vacib olan B12 vitamininin gündəlik dəyərinin 50% -dən çoxunu təmin edir. Tərkibində yüksək civə olduğuna görə ABŞ Qida və Dərman İdarəsi həftədə bir dəfədən çox olmamaq şərti ilə halibut yeməyi tövsiyə edir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 773   Tarix: 20 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qırmızı mərciməyin 5 faydası

Qırmızı mərcimək yüksək qida dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə diqqət çəkən paxlalı bitkidir. Zülal , lif və müxtəlif vitamin və minerallarla zəngin olduğu üçün enerji verir və həzm sistemini dəstəkləyir. Ürək sağlamlığına

.

Ağ ciyəri siqaret tüstüsündən təmizləyən qida

Siqaret çəkmək sağlamlığa, xüsusən də ağciyər sağlamlığına ciddi şəkildə zərər verən ən pis vərdişlərdən biridir. Siqaretin sağlamlığa verdiyi zərərlər hamı tərəfindən məlum olsa da, bu zərərli vərdişdən qurtulmaqda çətinli

.

İsti otaqda yatmaq sağlamlığa zərər verir – Xəbərdarlıq

Həkimlər isti otaqlarda yatmağın sağlamlıq üçün təhlükəli ola biləcəyini xəbərdar edir. xəbər verir ki, yüksək temperaturda yatmaq bədən istiliyini normadan daha çox artıraraq, yuxu keyfiyyətini poza bilər və müxtəlif sağlamlı

.

Qaraciyəri təmizləyən içki

Rusiyalı həkim Erik Berq mixək suyunun faydalarından danışıb. O, sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün bu içkini yatmadan 30 dəqiqə əvvəl içməyi məsləhət görür. bildirir ki, mixək suyu qan şəkərini aşağı salmağa, qaraciyər

.

Böyrəklərdə ağrının səbəbləri

Böyrəklərdə ağrının bir neçə səbəbi ola bilər. Bu ağrının dəqiq səbəbini müəyyən etmək üçün həkimə müraciət etmək vacibdir, çünki ağrının səbəbi çox müxtəlif ola bilər. bəzi ümumi səbəbləri təqdim edir:. Böyrək daşları (nefrolitiaz)

.

Payız gəldi, qrip gəldi... - Qripi özümüzdən uzaq tutaq

Payızda havaların soyuması ilə bədənin müqaviməti azalır. Orqanizm zəiflədiyi üçün mövsümi xəstəliklərə yoluxma halları da artır.  . Bu fəsildə daha çox rast gəlinən xəstəliklərə qrip (influenza), respirator virus infeksiyaları

.

Dişlər bu səbəbdən tündləşir - Nələrə diqqət etmək lazımdır?

Dişlərin tündləşməsi bir çox fərqli səbəbdən qaynaqlana bilər. Mütəxəssislərin dediklərinə əsasən, aşağıdakı amillər bu vəziyyətə səbəb ola bilər:. Qida və İçkilər. Çay, qəhvə, qırmızı şərab və qazlı içkilər kimi məhsulla

.

Bu 2 meyvəni yesəniz, cavanlaşacaqsınız

Gəncliyi qorumaq bir çoxlarının arzusudur və təbiət antioksidantlar, vitaminlər və minerallarla zəngin meyvələr şəklində öz həllərini təklif edir.  bildirir ki, alimlər dəri sağlamlığını qorumaq və qocalma proseslərini yavaşlatma

.

Yemək zamanı su içdikdə nə baş verir?

Yemək zamanı su içməyin həm üstünlükləri, həm də çatışmazlıqları var. Bəziləri bunun mədə turşusunu və həzm problemlərini artırdığını düşünür, digərləri suyun qida udulmasına kömək etdiyini və həddindən artıq yeməyin qarşısın

turlar.az

sonxeber.az geyim və ayaqqabılar gozel gorunmek toy gecesi her sey daxil azerbaycan xalq mahnilari adlari şorba reseptləri yemək bişirmək yuxuda qara ilan gormek gozde olar haxisdalar veten haqqinda atalar sozleri