Orqanizmi qalxan kimi qoruyan təbii antibiotiklər

Orqanizmi qalxan kimi qoruyan təbii antibiotiklərAntibiotiklər bu gün ən çox təyin olunan dərmanlardan birinə çevrilib. Bununla belə, həzm sistemini poza bilən antibiotiklər şüursuz şəkildə istifadə edildikdə insanı hər cür infeksiyaya qarşı müdafiəsiz qoya bilər.
Ona görə də bədəni gücləndirmək üçün təbii antibiotiklərə üstünlük verənlərin sayı günü-gündən artır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən ən təsirli təbii antibiotikləri təqdim edir
1. Sarımsaq
Sarımsaq min illərdir ki, tibbdə istifadə olunur. 1700-cü illərdə vəbadan qorunmaq üçün istifadə edilib.
Sarımsaq güclü antibiotik, antiviral, antifungal və antimikrobiyal xüsusiyyətlərə malikdir. Sərbəst radikalları məhv edən, güclü immunitet sistemini dəstəkləyən təbii antioksidantlarla da zəngindir.
Sarımsağın tərkibindəki aktiv tərkib hissəsi olan allisin zərərli bakteriyaları öldürmək və onları dəf etmək üçün əsas tərkib hissəsidir.
Bu birləşmələri aktivləşdirmək üçün sarımsağı əzərək və çiy halda istifadə edin.
2. Kəklikotu yağı
Bu yağ faydalı bakteriyalara zərər vermədən yalnız zərərli bakteriyalarla məşğul olur.
O, həmçinin antiviral və antifungaldır. Antibiotik müqavimətini artırmır, üstəlik dərmanlarla rəqabət aparacaq qədər güclüdür.
Bu yağdakı əsas antimikrobiyal komponent karvakroldur.
Effektiv olması üçün yağın ən azı 70 faiz karvakrol ehtiva etdiyindən əmin olun.
3. Ekinezya
Bu bitki yüzlərlə ildir ki, müxtəlif infeksiyaların müalicəsində istifadə olunur. Açıq yaraların, difteriyanın, qan zəhərlənməsinin və bakterial mənşəli digər xəstəliklərin müalicəsində istifadə olunurdu.
Hazırda isə ölümcül MRSA-ya səbəb olan "stafilokok aureus" kimi ən təhlükəli bakteriya növlərini məhv etmək qabiliyyətinə görə daha çox soyuqdəymə və qrip üçün istifadə olunur.
4. Manuka balı
Manuka balı yerli olaraq tətbiq edildikdə, MRSA və ət yeyən bakteriyalar da daxil olmaqla geniş spektrli patogenləri öldürə bilər.
Bu balla müalicə tətbiq olunduqda bakteriyaların heç bir müqavimət göstərə bilmədiyi elmi araşdırmalarla təsdiqini tapıb.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 711   Tarix: 01 iyun 2024
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Dərdlərin dərmanı olan narı bu insanlar qəti yeməsin

Nar (nar meyvəsi) ümumiyyətlə sağlamlıq üçün faydalı olsa da, bəzi hallarda müəyyən insanlar üçün problem yarada bilər. xəbər verir ki, aşağıdakı hallarda nar yeməkdən çəkinmək tövsiyə olunur:. Mədə-bağırsaq problemləri olanlar

.

Kiflənmiş çörəyi yemək olar?

Standart vəziyyət: çörək alırsan, unudursan, bir neçə gün (həftə?) sonra xatırlayırsan, sendviç etmək istəyirsən, amma çörəyin üzərində artıq yaşıl ləkə yetişib. Bu xoşagəlməzdir - amma bəlkə kəssəniz, qalanını yemək olar?

.

Möcüzə yaradan vazelin nələrə qadir imiş?

Vazelin (petrolatum) uzun illərdir dəriyə qulluqda geniş istifadə edilən, çoxfunksiyalı bir məhsuldur. Onun nəmləndirici və qoruyucu xüsusiyyətləri bir çox dəri problemlərinin həlli üçün əlverişli vasitədir. xəbər vazelini

.

Bu insanlara kəsmik yemək tövsiyə olunmur - Təhlükəlidir

Kəsmik faydalı və zülal, kalsium kimi qidalandırıcı maddələrlə zəngindir. Lakin bəzi insanlar üçün bu qidanın istehlakı məhdudlaşdırılmalı və ya tamamilə dayandırılmalıdır. kəsmik yeməməsi tövsiyə olunan insanları təqdi

.

Qışda əllərin dərisini qorumaq üçün nə etmək lazımdır?

Soyuq mövsümdə əllərimiz daha çox quruyur və dərimiz zədələnməyə meylli olur. onların gözəlliyini və gəncliyini qorumaq üçün aşağıdakı beş sirri sizə təqdim edir:. Nəmliyi təmin edin. Əllərinizi yuyandan sonra dərhal nəmləndiric

.

Paket çayın içindəki inanılmaz TƏHLÜKƏLƏR: həşərat dərmanı və

Yəqinki bir çoxumuz çay içməyi sevməklə yanaşı, hətta adət halına gətirmişik. İş çay dəmləməyə gəldikdə isə tənbəllik edirik. Bəzilərimizin əli həmən dəqiqə paket çaylara uzanır. Bəs paket çay içməyin sağlamlığa zərəri varmı? 

.

Qrip və COVID-19 ilə mübarizədə yeni üsul - Xüsusi qab hazırlandı

Mütəxəssislər su və içkiləri dezinfeksiya edəcək bakterisid qablar hazırlayıblar.  xəbər verir ki, təklif olunan qabların effektivliyi ondan ibarətdir ki, o, mis və gümüş ionları ilə onların maksimum birgə antimikrobiya

.

Qan qrupuna görə xəstəlik riskləri açıqlandı

Hematologiyanın inkişaf tarixi bir əsrdən çox əvvələ gedib çıxıb və onun əsas məqamı 1900-cü ildə Avstriya həkimi Karl Landsteyner tərəfindən qan qruplarının kəşfi olub. -a istinadən xəbər verir ki, bu elmi nailiyyət tib

.

Şokoladın tərkibindən performans artırıcı, kərədən bitki yağı çıxdı

Türkiyənin təsərrüfat və meşə nazirliyi insan sağlamlığını təhlükəyə atan qidalarla bağlı yeni məlumatlar açıqlayıb. xəbər verir ki, nazirlik son dövrlərdə apardığı yoxlamalar nəticəsində şokolad və kakao məhsulları, alkoqolsuz içkilər

turlar.az

sonxeber.az kosmetik vasiteler donlar 2024 geyim və ayaqqabılar maraqli sekiller toy gecesi yuxa tortu mimoza salatinin hazirlanma qaydasi sanama qiz evi ucun hakışta mikayıl abdullayev toyuq salati