Özünü xoşbəxt hiss etməyin 10 yolu

Özünü xoşbəxt hiss etməyin 10 yoluİnsanı özünə xoşbəxt hiss etdirən hormonlardan biri dopamindir. Orqanizmdə dopaminin artmasına səbəb olan 10 amili sizlərlə bölüşmək istəyirəm.
1. Doyunca yatın.
İnsan yatarkən orqanizmdə dopaminin səviyyəsi artır. Sağlam və sakit yuxu sizi, özünüzə xoşbəxt hiss etdirəcək.
2. Musiqiyə qulaq asın.
Qanda dopaminin qısa müddətdə artmasına səbəb olan amillərdən biri musiqiyə qulaq asmaqdır. Musiqi sizi şən və gümrah edər.
3. Siyahı tutun.
Gün ərzində görəcəyiniz bütün işlərin siyahısını tutun və işlərinizi həyata keçirdikcə siyahıdan silin. Bu sizin istədiyinizi əldə edmək hissinizi sizə xatırladacaq və özünüzü xoşbəxt hiss edəcəksiniz.
4. Yaradıcı olun.
Yaradıcılıq insanın beynində dopaminin miqdarını artırır. Rəsm çəkin, mahnı oxuyun və ya yemək bişirin.
5. Dostlarınızla görüşün.
Dostların əhatəsində insan özünü həmişə xoşbəxt hiss edir.
6. Yoqa ilə məşğul olun.
Sakit bir yerdə bardaş qurub oturun, gözlərinizi yumub dərindən nəfəs alın və diqqətinizi bir yerə cəmləşdirməyə çalışın.
7. Detoks çayları için.
Orqanizmdə olan mikroblar və bakteriyalar dopaminin səviyyəsini aşağı salır. Bunun baş verməməsi üçün vaxtaşırı detoks çayları içmək lazımdır.
8. Tirozini artırın.
Tirozin dopaminin sintezində rol oynayan kimyəvi birləşmədir. Orqanizminizdə miqdarının artmasının istəyirsinizsə, qırmızı şərab, şokolad, badam, qoz, banan, qarpız yeyin və yaşıl çay için.
9. İdman edin.
Fiziki aktivlik orqanizmdə dopaminin miqdarının artmasına səbəb olur. Buna görə də çalışın gün ərzində idmana vaxt ayırın.
10. Pis vərdişlərinizdən əl çəkin.
Çalışın spirtli içkilərdən, siqaretdən və kofedən uzaqlaşın. Orqanizmin pis vərdişləri, qanda dopaminin səviyyəsinin azalmasına səbəb olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1373   Tarix: 01 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Niyə gündə mütləq 3 dəfə yemək yeməliyik?

Gündə üç dəfə yeməkdən imtina insanın maddələr mübadiləsini pozaraq hormon balansına mənfi təsir göstərə və qida maddələrinin çatışmazlığına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu qastroenteroloq və endokrinoloq Viktoriy

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?

Yeni il bayramlarında mandarin süfrələrin əvəzolunmaz atributuna çevrilir. Lakin rusiyalı  endokrinoloq Anna Oderiy xəbərdarlıq edir ki, həddindən artıq mandarin yemək sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, sağlam bi

.

Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı

"Elektron siqaretlərin Azərbaycanda idxalı, istehsalı, satışı və istifadəsinin qadağan olunması ilə bağlı qanunvericiliyə təklif olunan dəyişikliklər ictimai sağlamlıq baxımından əsaslandırılmış və vaxtında atılan addımdır"

.

Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida

Ürəyə ziyan verən qidalar açıqlanıb. xəbər verir ki, Amerikalı ürək cərrahı Jeremy London ürək xəstəliklərinin qarşısını almaq üçün hansı qidaları və içkiləri azaltmaq lazım olduğunu açıqlayıb. Cərrah qeyd edib ki, dörd əsa

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

turlar.az

yay geyimləri 2025 yaz geyimleri 2025 kosmetik vasiteler 2025 yaz kolleksiyasi sərxan kərəmoğlu sevinc tofiqqızı ancelina colinin sekilleri kosmetika novruz haqistalari sac duzumleri faydalı maskalar veten seirleri novruz hakışdaları