P vitamini nədir? - İnanılmaz faydaları var, ancaq...

P vitamini nədir? - İnanılmaz faydaları var, ancaq...C vitamininin qəbulunu artıraraq faydalarının itirilməsinin qarşısını alan və C vitamini ilə bənzədiyi üçün fərqi hiss edilməyən P vitamini haqqında demək olar ki, məlumatsızıq.
Milli.Az Teleqraf.com-a istinadən xəbər verir ki, P vitamini bədənimizdəki damarlar arasındakı əlaqəni və bu damarların quruluşunu təmin edən kapilyarların keçiriciliyinin qorunmasında mühüm rol oynayır. Vitamin sarı rəngdədir, suda həll edilir və C vitamini ilə çox oxşar xüsusiyyətlərə malikdir. Adətən eyni qidaların tərkibində olurlar.
P vitaminin çatışmazlığ zamanı əzələlərdə və budlarda qıcolmalar meydana gələ bilər. Bəzi hallarda ürəyin tez-tez döyünməsi P vitamini çatışmazlığından xəbər verir. P vitamini çatışmazlığı oynaqlarda şişkinlik və tarazlığın itirilməsinə səbəb ola bilər.
P vitamini kollagen toxumasının möhkəmliyini və elastikliyini təmin edir, şəkərli diabet, hemeroid, varikoz, ülser, diabetik qanaxma, doğuş, menstrual və diş əti qanaması problemlərində faydalıdır.
Soyuqdəymə zamanı C vitamini ilə birlikdə qəbulu müsbət nəticələr verir.
C vitaminini oksidləşmədən qoruyur və dolayı yolla C vitamininin təsirini artırır.
Şişlik və iltihab, astma və allergik şəraitdə faydalıdır.
D vitamini ilə yanaşı, menopoz, beyin qanaması və insult zamanı radiasiya təsirinin azaldılmasında təsirli olduğu hesab edilir.
P1 vitamini, yüksək təzyiqi azaldır və güclü antioksidandır.
P vitamini dəridəki kollageni qoruyur və qocalmanı gecikdirir. Qocaldıqca bədəndəki kalogen miqdarı azalır. Kalogen quruluşun qorunması sağlam və gənc görünən dəri quruluşu üçün çox vacibdir.
P vitamini şabalıd qabığı, kahı, təzə bibər, fıstıq, sitrus meyvələrində, xüsusən nərə bənövşəyi və ağ cismin qabığında, bənövşə yarpaqları, yumurta, qarağat, kivi, soğan, qızılgül, limon, ispanaq, kələm, yaşıl çayın tərkibində var.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1118   Tarix: 22 avqust 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kimlər mütləq kəsmik yeməlidir?

Kəsmik, mezofil laktik turşu bakteriyalarının təsiri altında həyata keçirilən laxtalanma adlanan prosesdə südün təbii və ya süni fermentasiyası məhsulunun bərk hissəsidir. Süd törəməsi olmasına baxmayaraq, laktoza dözümsüzlüy

.

Kartofun kişilərə faydası - Cinsi aktivlik

Yediyimiz tərəvəzlər bizi tox saxlamaqla yanaşı, bir çox xəstəliklərə də məlhəm olur. axşam.az-a istinadən kartof haqqında bilmədiyiniz yeni məlumatlar təqdim edirik:. 1. Gün işığı və istilik kartofun tərkibində solanin maddəsini

.

"Zelyonka" və yod ləkələrindən qurtulmağın sadə yolları

Dəridəki yod və "zelyonka" ləkələrindən xilas olmaq sadə, eləcə də təsirli proses ola bilər. Bu antiseptiklərdən olan ləkələr adətən 24 saat ərzində öz-özünə yox olur. Lakin onları çıxarmaq üçün səbirsizsinizsə

.

Elektron siqaret çəkənlərə ciddi XƏBƏRDARLIQ

25 yaşlı Cozef Lourens illərlə siqaret çəkməyin sağlamlığa ciddi fəsadları haqqında öz hekayəsini paylaşıb.   -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Mirror" portalı məlumat yayıb. . Məlum olub ki, uzun müddət elektro

.

Gündə 50 qram halva yeməyin faydaları

Halva gündə 50 qramdan çox olmamaq şərti ilə ürək və bağırsaqlar üçün faydalıdır,. "unikal"a istinadən xəbər verir ki, zülallar, vitaminlər və minerallarla (kalsium, dəmir və maqnezium) zəngin olan halva qığırdaq

.

Yaranın üzərinə bir az tökün, MÖCÜZƏNİ GÖRÜN

Dəri yaraları həyatımızın hər mərhələsində qarşılaşa biləcəyimiz bir problemdir.   -a istinadən bildirir ki, bəzən kiçik kəsiklər, dərin yaralarla qarşılaşa bilərik. Mütəxəssislər dəridə yaralar yaranan kimi həkimə müraciə

.

Yeməkdən sonra yatmaq arıqlamağa necə təsir edir?

Yuxunun normal beyin funksiyasını bərpa etdiyi məlumdur və bunun da arıqlamaq prosesi ilə birbaşa əlaqəli olduğu ortaya çıxır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmalara görə, yaxşı yuxu arıqlamağa inanılmaz təsir göstərir

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

.

Necə qidalansaq, mədəmiz də bayram edər?

Baharın gəlişinin rəmzi olan Novruz bayramının süfrəsini bol çeşidli yeməklərsiz, şirniyyatsız, çərəzlərsiz təsəvvür etmək mümkün deyil. Amma bu süfrəsini zənginləşdirməyə çalışarkən qidalanmada yol verdiyimiz bəzi səhvlə

turlar.az

sonxeber.az toy gecesi yaz geyimleri 2024 toy makiyajlari şəkillər qışa hazırlıq badımcan şəfalı otlar aysel əlizadənin toyu kosmetika salatlar faydalı bilgilər anabaci insan novruza aid hakışda