Payızda immuniteti gücləndirən QİDALAR
Parlaq sarı-narıncı rəngli qidalarda olan beta-karoten maddəsi xəstəliklərdən xüsusilə qoruyur.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri dietoloq Marina Apletayeva deyib. O, payızda immuniteti gücləndirməyin və bədəni mövsümi xəstəliklərdən qorumağın yollarından danışıb:
"Rasiona sarı-narıncı tərəvəzlər əlavə etməyə çalışın: portağal, şaftalı, ərik, sarı gavalı, balqabaq, yerkökü, qovun və s. Bu tərəvəz və meyvələr yuxarı tənəffüs yollarının selikli qişasını viruslardan qorumağa kömək edən beta-karotenlə zəngindir. Onun sayəsində bakteriya və viruslar orqanizmə daha az daxil olacaq.
Sarı-narıncı qidalara əlavə olaraq bu vitamin süd məhsullarında da mövcuddur. Lakin yağ miqdarı yüksək olduğundan az miqdarda istehlak edilməlidir. Həmçinin bu faydalı element bədəndə saxlanılma xüsusiyyətinə malikdir, ehtiyac olduqda bədənin müdafiəsinə qalxır.
C vitamini eyni dərəcədə vacibdir. Ancaq C vitamini ehtiyatını təmin etmək çətindir, amma çox faydalıdır: hüceyrə immunitetinə təsir göstərir, bədəni zərərdən qoruyur, oksidant sayılır".
Aytən Məftun









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Bu simptomlar sizdə varsa virusa yoluxmusunuz - Həkimə gedin
Murat Övüç həbsdən məktub yazdı - Günahım nədir, bilmirəm
Leps toy icazəsi üçün Putinə məktub yazacaq
Dəri niyə qaşınır? – 15 ən yayılmış səbəb
Türkanın səsi batdı, müalicəyə başladı
Gülay konsert verməyə hazırlaşır
Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB