Piokokk qranuloması

Piokokk qranulomasıPiokokk qranuloması kapilyarların zədələnməsi ilə dəridən xarıcə çıxmasıdır.Xəstəlik mikrobun dəri və dərialtı toxumaya düşməsi və kapilyarların ikincili zədələnməsi nəticəsində meydana çıxır.Xəstəlik xoşxassəli hesab olunur.
Piokokk qranulomasına bütün yaş dövrlərində rast gəlmək olur.
Xəstəliyin əmələ gəlməsində zədələnmiş dəridən mikrobun dəri və dərialtı toxumaya keçməsidir.Xəstəliyi aşağıdakı mikroblar törədir:
- stafilokokklar
- streptokokklar
- müxtəlif virus infeksiyaları
Zədə nahiyəsindən dəri daxilinə düşən infeksiya dəridə çəhrayı-qırmızı rəngdə,üstü parıltılı,eroziyaya oxşayan,qanlı-irinli qabarma şəklində patologiya əmələ gətirir.
Xəstəliyə diaqnozun qoyulmasında yara naiyəsindən götürülmüş yaxmann rolu böyükdür.Morfoloji müayinəı zamanı dəridə kaplyarların endotel qatla qarışıq xaricdə durması görünür.
Xəstəliyin klinikası basilyar anqiomatoz və piqmentsiz melanoma ilə eynidir.
Piokokk qranulomasına diaqnozun qoyulması çətinlik törətmir.
Müalicə məqsədilə elektrokoaqulyasiyadan və lazerlə müalicə metodundan istifadə edilir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1140   Tarix: 10 oktyabr 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Zərərli olduğu deyilən pendir növləri demensiyanın qarşısını alırmış

Pendirin istehlakı demensiyanın qarşısını almağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, İsveçli alimlər yağlı süd məhsulları, xüsusilə yağlı pendirlər və krem məhsullarının demensiya riskini azalda biləcəyini müəyyən ediblər. Araşdırmad

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

.

Bu qidalar gözləri sağlam saxlayır

Gözlərinizi gündəlik ekran yorğunluğundan və yaşla bağlı problemlərdən dörd güclü meyvə ilə qoruyun. Bəzi meyvələr aydın görməni dəstəkləyən, yorğunluğu azaldan, katarakt və quru göz kimi xəstəliklərdən qoruyan antioksidantlar

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir

Yuxusunda pişik görən adamın, qadın və kişi cinsiyyətinə malik olmasına görə yuxunun təbirləri dəyişir. Əgər bu yuxunu görən adam bir kişisə, bu kişinin normal həyatında diqqətsiz bir şəxsiyyətə sahib olduğu, ətrafındak

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

turlar.az

qadin dunyasi geyim dəbləri həkim məsləhəti qadinin arxadan olmasi mətbəx gilasın faydası hicab modelleri kosmetika bürcler qadin.az sağlamlığın sirleri burcler haqqinda novruz