Piylənmənin yeni mümkün SƏBƏBİ TAPILDI

Piylənmənin yeni mümkün SƏBƏBİ TAPILDIGLP1R geninin müəyyən variantını daşıyan insanlar piylənməyə meyllidirlər.
Milli.Az publika.az-a istinadən xəbər verir ki, bu qənaətə Çinin Qingdao Universitetinin alimləri gəliblər.
Onlar tədqiqatın nəticələrini Nature jurnalında paylaşıblar .
Onlar qeyd ediblər ki, DNT metilasiyası (kodlanmış zülalın strukturunu dəyişdirməyən, lakin gen ifadəsinə təsir edə bilən bir proses) artıq çəki riskini artıra bilər.
Alimlər qlükaqona bənzər peptid-1 (GLP1R) üçün məsul olan genlərin müxtəlif variantlarının daşınmasının piylənmə ilə əlaqəli olub-olmadığını öyrənməyə çalışıblar. Qlükaqon kimi peptid-1, qida qəbuluna cavab olaraq bağırsaqda istehsal olunan inkretin ailəsindən olan bir hormondur. Bədəndə baş verən bir çox müxtəlif proseslərə təsir göstərir - mədənin motor fəaliyyətini zəiflədir və turşuluğunu tənzimləyir. Qlükaqona bənzər peptid-1 də mədə peristaltikasını (həzm kanalının divarlarının dalğavari daralmalarını) ləngidir. Belə ki, qida həzm sistemindən o qədər də tez keçmir və toxluq hissi daha uzun müddət davam edir.
Hansı genetik dəyişikliklərin piylənmə riskini artıra biləcəyini öyrənmək üçün alimlər 300 nəfərin iştirakı ilə araşdırma aparıblar. Alimlər onları iki qrupa ayırıblar. Birinciyə 120 obez insan, ikinciyə isə normal bədən çəkisi olan 180 könüllü daxildir. Hər iki qrupun oxşar yemək və idman vərdişləri olub.
DNT ardıcıllığı (DNT molekullarının öyrənilməsində əsas texnologiya) GLP1R geninin rs4714211 variantının daşıyıcılarının piylənməyə meylli olduğunu göstərib. Bundan əlavə, GLP1R genindəki metilasiya bədən çəkisinin artmasına səbəb ola bilər. Kilolu insanlarda nukleotid ardıcıllığında dəyişikliklər (DNT-ni təşkil edən molekulların zəncirləri) dörd yerdə müşahidə olunub.
Alimlərin fikrincə, onların işi bizi piylənmənin genetik mexanizmlərini anlamağa yaxınlaşdırıb. Onları daha dərindən öyrənmək üçün əlavə tədqiqatlara ehtiyac var.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 816   Tarix: 24 noyabr 2023
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Psixologiyamızın alt-üst olduğunu göstərən əlamətlər

Psixoloji vəziyyətimizin pozulduğunu göstərən bəzi əlamətlər vardır ki, bunlar bəzən adi yorğunluq və ya stress kimi görünə bilər, lakin əslində daha ciddi problemlərin xəbərçisidir. Aşağıda psixologiyanın alt-üst olduğun

.

Səhərlər bunu içən gec qocalır - Ömrü uzadır

Hollandiya alimlərinin apardığı yeni araşdırmaya görə səhərlər müntəzəm olaraq qəhvə içmək yaşlanma prosesini ləngidə, depressiya riskini isə 20 faiz azalda bilər. "European Journal of Nutrition" jurnalında dər

.

Bunları etsəniz toz evinizdən "qorxacaq"

Toz sanki hərtərəfli təmizliyə baxmayaraq qəfil peyda olur. Rafların üzərində toplanır, əlçatmaz yerlərdə gizlənir və televizor ekranında nazik bir təbəqə şəklində özünü xatırladır.  bununla bağlı bəzi üsulları təqdim edir

.

102 yaşlı Şarffenberqin uzun yaşamaq SİRRİ

ABŞ-da qidalanma sahəsində araşdırmaları ilə tanınan 102 yaşlı doktor Con Şarffenberq bir əsri geridə qoymağının sirrini açıqlayıb. xəbər verir ki, Şarffenberq bu barədə "Viva Longevity!" Yutub kanalına açıqlamasınd

.

Hər səhər bir dənəsini udun - 1 həftə sonra dəyişikliyə inanmayacaqsınız

Sarımsaq əsrlərdir həm yeməklərdə, həm də xalq təbabətində istifadə olunur. bildirir ki, çiy halda yeyildikdə bədəni toksinlərdən təmizləyib xroniki xəstəliklərə qarşı qoruyur. Mütəxəssislər bildiriblər ki, hər səhər acqarın

.

Ürək və mədənin bədənin əks tərəfində olmasının SƏBƏBLƏRİ NƏDİR?

İnsan bədəni təbiətin mürəkkəb və bənzərsiz strukturlarından biridir. Bəzən orqanların yerləri ilə bağlı təbii bir fərqlilik meydana gələ bilər ki, buna tibbdə "situs inversus" adı verilir. Bu nadir hal, bədəni

.

Bu eynəklər görmə probleminə səbəb olur - Mütəxəssislər xəbərdarlıq etdi

Günəşli havalarda gözləri qorumaq üçün istifadə olunan gün eynəkləri zərər əvəzinə fayda verməlidir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, keyfiyyətsiz və ucuz eynəklər göz sağlamlığınız üçün ciddi təhlükə yarada bilər

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Azərbaycanda gənclər ən çox hansı xəstəliklərə yoluxur? – SƏBƏB

Hər il gənclərin xəstəliklərə yoluxma sayı daha da artır. . 14-29 yaşlı gənclər arasında yayılan xəstəliklərə nəzər saldıqda, onların ən çox tənəffüs orqanları ilə bağlı xəstəliklərdən əziyyət çəkdikləri ortaya çıxır. -ı

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az makiyaj etmek qaydalari həkim məsləhəti reseptler feyxoanin faydalari körpələrdə süni qidalar hamiləlik həftələri küftələr ana haqqinda bayati sanama novruza aid hakistalar şəhid porno