Qanda şəkərin miqdarını azaldan qidalar açıqlandı

Qanda şəkərin miqdarını azaldan qidalar açıqlandıRusiyalı dietoloq Yelena Solomatina bildirib ki, tərkibində lif, xrom və zülal olan qidalar qanda şəkərin miqdarını aşağı salmağa kömək edir.
Onun sözlərinə görə, məhz elə bu baxımdan liflə zəngin tərəvəzlər yemək faydalıdır.
Dietoloq bildirib ki, təbii lif emal olunmamış düyü və dənli bitkilərdə daha bol olur. Odur ki, hazır sıyıqlardan imtina etmək və bu tipli yeməkləri xam məhsullardan hazırlamaq daha məqsədəuyğundur.
"Lif qanda şəkərin miqdarını məhdudlaşdırır, onun dərhal qana keçməsinə imkan vermir, bu prosesi ləngidərək təbii dozator rolunu oynayır. Elə buna görə də bədən enerjili olur. Lakin "glikemik partlayışlar" baş vermir", - deyə Solomatina izah edib.
Dietoloq əlavə edib ki, tərkibində protein olan qidalar da qlükozanın aktivliyinə maneə törədir. Həmçinin, tərkibində xrom olan dəniz məhsulları, qaraciyər və brokkoli də qanda şəkərin miqdarını azaltmaq üçün faydalıdır.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 913   Tarix: 07 noyabr 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alimlərdən mayonez barədə ciddi XƏBƏRDARLIQ

Tibb Elmləri Universitetinin alimləri Parkinson xəstəliyi ilə mayonez istehlakı arasında əlaqə olduğunu müəyyən ediblər. bildirir ki, tədqiqatın nəticələri Nutritional Neuroscience (NutNeuro) jurnalında dərc olunub. Parkinso

.

Axşamlar bu qidaları yeməyin

Axşam sonuncu qida qəbulu yuxudan 3 saat əvvəl olmalıdır. İnsanın gecə saat 11-də artıq yuxuda olmalı olduğunu nəzərə alsaq, yemək maksimum 8-də yeyilib bitməlidir.  xəbər verir ki, qastroenteroloq Dmitri Fedulov yuxuda

.

Uzun ömürlüyün sirri olan QİDALAR

Uzun və sağlam ömür sürmək bir çox insanın arzusudur. Lakin bu məqsədə çatmaq təkcə genetik faktorlardan asılı deyil, həm də həyat tərzi və qidalanma vərdişləri böyük rol oynayır. Elmi araşdırmalar göstərir ki, bəzi qid

.

Rejimsiz yuxunun fəsadları

Yuxu bədənin bərpası və gündəlik funksiyalarının düzgün işləməsi üçün əhəmiyyətli bir prosesdir. Ancaq yuxu rejiminin pozulması, yəni hər gün fərqli saatlarda yatmaq və ya çox az və ya çox uzun yuxu yatmaq sağlamlıq üzərind

.

Həm bədəni qızdırır, həm də müqaviməti artırır

Qış aylarında vətəndaşlara soyuq havalara qarşı zəncəfil istehlak etmələri tövsiyə olunur. e- -a istinadən xəbər verir ki, soyuq havalarda istehlak edilməsi tövsiyə edilən zəncəfil adətən limon, zərdəçal (sarıkök), bal v

.

Kəsmiyi bu məhsullarla yemək qadağandır

Dietoloqlar xəbərdarlıq edir ki, kəsmik ilə müəyyən qidaların birləşməsi sağlamlıq problemlərinə səbəb ola bilər. sizə kəsmiyi hansı məhsullarla birləşdirməyin qəti qadağan olduğunu və onu nə ilə yeyə biləcəyinizi təqdi

.

Çirkli qab süngərində gizli təhlükə

Mütəxəssis, baş müəllimi Mariya Zolotareva bildirib ki, çirkli qabyuyan süngərdə zərərli orqanizmlər çoxalmağa başlaya bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, ekspert bu gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. Mütəxəssisi

.

Ən zərərli şorba - hər gün iştahla yeyirik

Dietoloqların fikrincə, solyanka şorbası son dərəcə zərərlidir. hər gün bir çox insanın yediyi o zərərli şorbanı sizə təqdim edir:. Solyanka niyə zərərli yeməkdir?. Birincisi, hodgepodge çox miqdarda doymuş yağ ehtiva edə

.

Siqaretlə mübarizədə ölkə olaraq belə uğur qazandılar

Uzun illər Yaponiya dünyanın ən çox siqaret çəkən ölkələri sırasında idi, lakin zərərin azaldılması konsepsiyasının prinsiplərindən istifadə sayəsində ölkə vəziyyəti dəyişdirə bilib. bildirir ki, digər qabaqcıl ölkələrd

turlar.az

sonxeber.az makiyaj instagram qadin dunyasi toy gecesi milli geyimlər elme aid atalar sözləri ayaqqabılar mede siresi hakisda zencefil irem derici qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə klitor