Qaraciyəri təmizləyən qidalar

Qaraciyəri təmizləyən qidalarQaraciyərin yenilənməsində sağlam qidalanma böyük əhəmiyyət daşıyır.
Publika.az xəbər verir ki, türkiyəli dietloq Nilay Keçəçi 28 İyul Dünya Hepatit Günü ərəfəsində qaraciyəri yeniləyən və sağlamlığını qoruyan qidaların adlarını açıqlayıb.
Çiy sarımsaq toksinləri xaric edir
Ən yaxşı antioksidant mənbəyi sarımsaq bitkisidir. Sarımsaq qaraciyərin yenilənməsində olduqca əhəmiyyətli rol oynayır. O qaraciyər maddələrini hərəkətə keçirərək toksinlərin bədəndən xaric olunmasını təmin edir. Antioksidant, allisin, vitaminlər və sulfidlə zəngin olan bu bitki qaraciyərin funksiyasını yaxşılaşdıran maddələrin istehsal edilməsinə dəstək olur. Unutmayın ki, çiy sarımsaq bədənə daha güclü təsir göstərir.
Nəzərə almaq lazımdır ki, qaraciyər xəstəlikləri zamanı sarımsaq yemək olmaz!
Avokado
Avokadonun tərkibindəki Omeqa 6 yağları orqanizm üçün ən faydalı yağlardır. Bu yağ qaraciyər yenilənməsini təmin edir. Avokado adətən salatlarda və ya üzərinə limon sıxılaraq yeyilir. Gündə birdən çox avokado yeyilməsi məsləhət deyil. Bədəni sağlam yağ turşuları ilə təmin edən, eyni zamanda da toplanan zərərli yağ turşularını yox edən avokado qaraciyər yağlanmasının qarşısını almaq üçün olduqca effektlidir.
Üzüm çəyirdəyi qaraciyər üçün faydalıdır
Üzüm qaraciyər üçün əvəzolunmaz və təbii məhsuldur. Üzümün həm özü, həm də çəyirdəyi qaraciyər sağlamlığı üçün eyni dərədəcə faydalıdır. Aparılan bir çox araşdırma göstərib ki, üzüm çəyirdəyi qaraciyər xəstəliklərinin müalicəsində müsbət təsirə malikdir. Qaraciyərin başlıca funksiyası bədəni toksinlərdən təmizləmək olsa da, qaraciyərin özünü də təmizləməsi üçün üzümün menyuya daxil olması vacibdir.
Zəncirotu yarpaqları
Vitamin baxımından zəngin olan bu bitkinin tərkibi natrium, kalium, kalsium kimi elementlərdən ibarətdir və qaraciyər üzərində təsiri böyükdür. Qaraciyərdə meydana gələn problemləri aradan qaldırır və həzmi də rahatlaşdırır.
Brüssel kələmi qaraciyəri təmizləyir
Brüssel kələmi qara ciyəri yeniləyir və zərərli toksinlərin atılmasına yardım edir. Hidrogen-sulfid tərkibli birləşmələr qaraciyəri sərbəst radikalların təsirindən qoruyur, həddindən artıq hormon və toksinlərin atılması funksiyalarını dəstəkləyirlər.
Qaraciyər sağlamlığınız üçün bunlara diqqət edin!
Qaraciyərin sağlam olması üçün həddən artıq yağlı ət yeməkləri, spirtli içkilər, kolbasa, sosiska və basdırma kimi ət qəlyanaltıları, yağda qızardılmış qidalar, ət suyu, kakaolu ərzaqların və yağlı sousların qara ciyəri yorduğunu unutmayın.
Qaraciyər sağlamlığı üçün gündə mütləq 2 litrə yaxın su içmək lazımdır. İçdiyiniz suyun içərisinə az miqdarda sarıkök əlavə edin. Gündəlik 30 dəqiqəlik yürüşlər də qaraciyər yağlanmasının qarşısı alır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 931   Tarix: 22 yanvar 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Evdə qadını yaşlandıran 5 amil: Bunları etməyin

Mütəxəssislər bildirirlər ki, qadınların gündəlik həyatında fərq etmədən etdikləri bəzi vərdişlər və evdəki müəyyən amillər dərinin daha tez yaşlanmasına səbəb ola bilər. xəbər verir ki, aşağıdakı 5 faktor həm görünüşə, hə

.

"Halal pivə"lərlə bağlı həkimdən xəbərdarlıq

"Alkoqolsuz" içkilər də zərərlidir. xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim-fizioloq Aleksandr Kalyujin deyib. "Alkoqolsuz içkilər heç də tam "təhlükəsiz" deyil. Onlarda spirt səviyyəsi 0,5%-ə qədər ol

.

Kivini qabığını soymadan yeyin

Sosial mediada "Dr. GI Joe" kimi tanınan qastroenteroloq Cozef Səlhab dünyanın ən faydalı meyvələrindən biri olan kivinin yanlış istehlakı ilə bağlı xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, bi

.

Sonsuzluq yaradan qidalar

Son illərdə sonsuzluq hallarının artmasında tibbi problemlərlə yanaşı, gündəlik qidalanmanın da böyük rolu var. Araşdırmalar göstərir ki, bəzi qidalar hormon balansını pozaraq həm qadınlarda, həm də kişilərdə reprodukti

.

"Mayalı məhsullar ürəyin "evini yıxır"

Kardioloq ürəyin sağlam qalmasına kömək edən qidaları açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı kardioloq Anton Vaxlyaev gündəlik qidalanmada daha çox təzə tərəvəz, meyvə və göyərtiyə yer verilməsini tövsiyə edib. "Kaliuml

.

Qan laxtalanması problemi genetik imiş

Qan laxtalanması problemi genetik imiş. xəbər verir ki, F2 (protorombin) və F5 (Leyden faktoru) genlərindəki mutasiyalar qan laxtalanmasını pozur və tromboz ( damarların tıxanması ) riskini artırır. . Bu barədə Rusiyanı

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Spirtli içki ürək sağlamlığına belə təsir edir

Alimlər alkoqolun ürəyə mümkün təsirlərini təhlil ediblər. . -ın məlumatına görə, onlar müəyyən ediblər ki, hətta orta dərəcədə içmək də ürək ritmində dəyişikliklərə səbəb ola bilər və müxtəlif ürək-damar xəstəliklərini

.

Bu qidalar bağırsaq xərçənginin düşmənidir

Britaniyalı həkim bağırsaq xərçənginə qarşı qoruyucu məhsulları açıqlayıb. xəbər verir ki, Britaniyalı cərrah Karan Radjan bağırsaq xərçənginin riskini 17 faiz azaldan əlçatan qida məhsullarını açıqlayıb. Onun sözlərinə gör

turlar.az

qadin sayti hamiləlik geymler 2025 xolesistit xolesterini azaldan qidalar intim piercing ulduz falı kosmetika sekis porno webnem tovuzlu ikizler novruz haqistalari