Qarğıdalı saçaqlarından ŞƏFALI ÇAY. Faydaları və düzgün qəbulu

Qarğıdalı saçaqlarından ŞƏFALI ÇAY. Faydaları və düzgün qəbuluQarğıdalı saçaqları xalq təbabətində çox geniş istifadə olunur. Hamı bilir ki, saçaqlar sidikqovucu təsirə malikdir və sidik ifrazı sistemi xəstəlikləri zamanı çox faydalıdır.
Lakin kalsium, kalium, maqnezium, fitonsid, antioksidantlarla zəngin olan saçaqların faydası tək bununla bitmir.
Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla bildirir ki, qarğıdalı saçaqları orqanizmdə iltihabı azaldır. Bildiyimiz kimi, xroniki iltihab bir çox xəstəlikləri və o cümlədən ürək xəstəlikləri, diabet və xərçəngin riskini artırır.
Antioksidantlarla zəngin olan qarğıdalı saçaqları orqanizmə sərbəst radikalların təsirini azaldaraq qocalma proseslərini ləngidir.  
Saçaqlar qanda şəkərin səviyyəsini aşağı salır, qaraciyər və öd kisəsinin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Flavonoidlər sayəsində qarğıdalı saçaqları qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və bununla da ürək-damar sistemi xəstəlklərinin əsas səbəbi olan aterosklerozun inkişafının riskini azaldır.
Sidikqovucu təsirə malik olan qarğıdalı saçaqları yüksək təzyiqi tənzimləməyə yardım edir.
Saçaqlar orqanizmi ziyanlı maddələrdən təmizləyir, iştahanı azaldaraq arıqlamağa yardım edir.
Kalium və maqneziumla zəngin olan qarğıdalı saçaqları ürəyin sağlamlığını qoruyur.
Qarğıdalı saçaqları sinir sisteminə də çox müsbət təsir edir, Alheymer xəstəliyinin riskini azaldır.
Mütəxəssislər saçaqları çay kimi dəmləyib içməyi tövsiyə edirlər. Bunun üçün kiçik termosa 1 ç.q. təzə saçaqlar və bir neçə nanə yarpağını tökün, üzərinə 1 stəkan isti su əlavə edin, 30 dəqiqə dəmləyin, sonra yaxşı süzün və adi çay kimi için. Çayın dadını yaxşılaşdırmaq üçün ona bir az limon şirəsini də əlavə edə bilərsiniz.   
Sidikqovucu, təzyiq və şəkər dərmanlarını qəbul edən insanlar diqqətli olmalıdır. Çay dərmanların təsirini artıra bilər.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1227   Tarix: 15 fevral 2022
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik

Beynin sağlamlığını təhlükəyə atan 8 qida açıqlanıb. xəbər verir ki, aşağıdakı qidaların çoxluğu beynin sürətini zəiflədir. Uzunmüddətli spirt istifadəsi qərarvermə və impulsları idarə edən beyin bölgələrinə zərər verə bilər

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Gecə xoruldamaq ürək xəstəliyinin xəbərçisidir?

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecələr güclü xorultu yalnız yuxu pozuntusu deyil, həm də ürək-damar xəstəliklərinin xəbərçisi ola bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərinə görə, xoruldama bəzən obstruktiv yuxu apnesi il

.

Kağız dəsmal alarkən diqqət - İçində olan bu 3 maddə xərçəng yaradır

Gündəlik istifadədə ən zərərsiz görünən məhsullardan biri hesab edilən kağız dəsmalların tərkibində bəzən gözə görünməyən kimyəvi maddələr ola bilər. xəbər verir ki, xlorlu ağardıcılar, dioxin və furan kimi qalıqlar uzu

.

Covid keçirmiş insanlarda qan laxtalanır - Həkimdən xəbərdarlıq

COVID-19-dan sonra yaranan mikrotromblar barədə xəbərdar edilib. xəbər verir ki, rusiyalı həkim Pavel Traxtman bildirib ki, virusun təsiri ilə qan damarlarında yapışqan mikrotromblar əmələ gələ bilər. Bu tromblar kapilyarlar

.

Çox az istifadə olunur amma ən faydalı tərəvəzdir

Qulançar (asparagus) yüksək qidalılıq dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə tanınan tərəvəzlərdən biridir. Vitamin A, C, K, fol turşusu və antioksidantlarla zəngin olan bu məhsul həm detoks təsiri göstərir, həm də immu

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

turlar.az

hamiləlik donlar 2025 gelinlikler qadin tumani quymaq resepti böyürtkənin faydaları paxla cigirtmasi kosmetika efsane paxlava rus dilini oyrenek 2ci ders qizlar seksi