Qarın yağları ilə mübarizə aparan 7 ərzaq
Zeytun yağı
Yağ növləri arasında ən yaxşısı zeytun yağıdır. Pəhriz zamanı yeyiləcək qidalara zeytun yağı vurulmalıdır.
Badam
Badam çox miqdarda zülal, lif və kalsiumla zəngindir. Bədən üçün enerji qaynağıdır. Vegeterianlar və idmanla çox məşğul olanlar üçün tövsiyə olunur. Badam maddələr mübadiləsini aktivləşdirir, qan şəkərini nəzarətdə saxlayır. Badamı təkcə və ya şirniyyatlarla yeyə bilərsiniz.
Yulaf
Arıqlama zamanı yulaf önəmlidir, çünki insanı doyuzdurur. Yulaf zülal və liflərlə zəngindir, buna görə də qəlyənaltı üçün ideal seçimdir. Qanı təmizləyir. Ət və göyərtiləri yulafla yeyə bilərsiniz.
Brokoli
Çəki atmaq üçün brokolidən istifadə edə bilərsiniz. Lif, C vitamini və kalsiumla zəngindir. Bütün bu bəsləyici maddələr bağırsaqlarınızda yağları əridir. Brokolinin kalorisi çox aşağıdır. Təkcə, salat və ya makaronla yeyə bilərsiniz.
Çiyələk
Bu ləziz meyvə su və liflərlə zəngindir. Çiyələk çox aşağı kaloriyə malikdir, qan dövranını aktivləşdirir.
Somon
Somon zülal, hormonla zəngindir, tərkibində bolluca D vitamini var, qarın yağlarını əridir.
Yaşıl çay
Yaşıl çay mükəmməl yağ əridicidir. Nahar və ya axşam yeməyindən sonra içə bilərsiniz, yağ və karbohidratları əridir, nəticədə bağırsaqlarınızın fəaliyyəti asanlaşır. Vücud istiliyini qoruyur, qlükoza səviyyəsini tənzimləyir, sümüklərin kalsium miqdarını artırır. Gündə 3 fincandan çox içilməməsi tövsiyə olunur.
Turlar.az