Qaynadılmış və adi suyu QARIŞDIRANLARIN NƏZƏRİNƏ: Risk altındasınız
Qaynadılmış və adi suyu qarışdırarkən onların keyfiyyətini nəzərə almaq vacibdir. Adi su kran suyundan, quyu suyuna və ya hətta göllər, çaylar kimi su obyektlərindən gələn suya qədər dəyişə bilər.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, kran suyu adətən bir çox təmizlənmə mərhələsindən keçir və istehlak üçün təhlükəsiz sayılır.
Evinizdə köhnə və ya zədələnmiş borular suyunuzun keyfiyyətini poza bilər, ona görə də su təchizatı sisteminizin vəziyyətinə diqqət yetirmək tövsiyə olunur. Filtrlənmiş su da öz növbəsində təhlükəsiz ola bilər, lakin bütün filtrlər sudan bütün çirkləndiriciləri çıxarmır. Buna görə etibarlı filtrləri seçmək və onların saxlanmasına nəzarət etmək vacibdir.
Quyu suyu xüsusi diqqət tələb edir. Qaynadılmış suyu istifadə etməzdən əvvəl onun təhlükəsiz olduğundan əmin olmalısınız. Kimyəvi və mikrobioloji tərkibin müntəzəm təhlili quyudan suyun keyfiyyətini təmin etməyə kömək edəcəkdir. Qaynadılmış suyun göllər və ya çaylar kimi su obyektlərinin suyu ilə qarışdırılması patogen bakteriyaların və digər çirkləndiricilərin mümkün olması səbəbindən çox arzuolunmazdır. Bu, su təmiz görünsə belə, zəhərlənmə və ya xəstəlik riskinə səbəb ola bilər.
Şüşə qablarda aldığımız su qaynadılmış su ilə qarışdırmaq təhlükəsiz seçimdir. O, ciddi keyfiyyət standartlarından keçir və təhlükəsiz, təmiz içmə həllini təmin edir. Bununla belə, plastik qablaşdırmadan istifadənin ətraf mühitə mənfi təsirindən xəbərdar olmalısınız.
Belə ki, qaynadılmış və adi suyu qarışdırarkən, özünüzün və yaxınlarınızın təhlükəsizliyini, sağlamlığını təmin etmək üçün onların mənbəyini və keyfiyyətini nəzərə almaq lazımdır.
Milli.Az