Qəbizliyin təbii üsullarla müalicəsi

Qəbizliyin təbii üsullarla müalicəsiQəbizlik xoşagəlməz bir vəziyyətdir ki, bu haqqda danışmaq utandırıcı hal kimi gəlir və bu problemin həllini özümüz tapmağa çalışırıq.
Bu gün dərman müalicəsindən başlayaraq, təbii üsulla müalicəsi ilə bitən ev şəraitində qəbizliyi aradan qaldırmağın bir çox yolları var.Bir insanın bağırsaqlarını boşaltmamasının səbəblərindən biri, kifayət qədər maye qəbul etməməsi ola bilər, bunun nəticəsində orqanizm bağırsaqdakı bu çatışmazlığı ödəyir. Nəcis kütlələri sərtləşir, bağırsaqdan keçməsi çətinləşir.
Ümumi bir tövsiyyə- gündə 1,5-2 litr su istehlakıdır. Lakin qəbizlik meyilliyi ilə suyun həcmi 2,5 litrə qədər artırıla bilər. Suyun gündəlik dozasının artması yalnız ürək və böyrək patologiyaları olmadıqda həyata keçirilə bilər.
Səhər oyandıqdan dərhal sonra 200 ml sərin su içsəniz bağırsaqların işləməsinə səbəb olacaq.Qurudulmuş meyvələrin istifadəsi uzun müddətdir qəbizliyin aradan qaldırılmasının ən təsirli üsullarından biri kimi tanınmışdır. Onların içərisində çox miqdarda lifin olması səbəbi ilə bağırsaq hərəkətliliyi işə düşür və onların bir hissəsi olan sorbitol xoleretik təsir göstərir.
Müalicə günəbaxan, zeytun, gənəgərçək, kətan və dəniz iti yağı ilə də həyata keçirilə bilər.Bitki yağları bədən üçün ən faydalı və dəyərlidir.Hətta səhər ac qarına bir x/q. bitki yağı içmək bağırsaqların işləməsinə səbəb olur.
Tərəvəz və meyvələrdən olan şirələr bağırsaq işini normallaşdırır. Şirənin müalicəsi qəbizliklə mübarizənin ən təhlükəsiz yollarından biri hesab olunur.
Çuğundur suyu güclü laksatif təsir göstərir. Belə suyu təmiz formada içmək yalnız mədə xəstəlikləri olmadıqda mümkündür. Mədədən patoloji varsa, çuğundur suyu yerkökü suyu ilə 1: 1 nisbətində seyrəldilməlidir. Gündə iki dəfə 50 ml hazırlayıb içə bilərsiniz. Bütün bu vasitələr qəbizliyin qarşısını almaq üçün ən faydalı üsullardır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1816   Tarix: 19 yanvar 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Sarımsaq qoxusundan necə qurtulmaq olar?

Sarımsaq mətbəximizin əsas məhsuludur. Demək olar ki, hər gün qabığını soyub doğrayıb bişiririk. .   -a istinadən bildirir ki, əllərdən sarımsaq qoxusunu aradan qaldırmaq üçün ən çox tövsiyə edilən məhsullardan biri də paslanmaya

.

Bu qidaları uşaqlarınıza verməyin - Qızlarda sinə vaxtından tez böyüyür, oğlanlarda isə

Erkən yetkinliyin sürətlə artmasının səbəblərini öyrənmək üçün mütəxəssislər tərəfindən geniş araşdırmalar aparılıb. -a istinadla bildirir ki, araşdırmaların nəticəsinə görə, xüsusilə gənclər tərəfindən çox yeyilən qidaları

.

Süni ət təbii ətdən daha sağlamdır?

Sinqapurlu alimlər bitki mənşəli ət əvəzedicilərinin insan sağlamlığına təsiri ilə bağlı araşdırmalardakı boşluğu doldurmaq üçün klinik sınaq keçiriblər. -a istinadən xəbər verir ki, onlar iki növ pəhrizin kardiometaboli

.

Bu balıq növü xərçəngə səbəb olur

Mütəxəssislər xərçəngə səbəb olan ən təhlükəli balıq növünü açıqlayıblar. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssislərin fikrincə, həftədə ən azı iki dəfə pəhrizinizə balıq daxil etmək lazımdır. . Balıq sağlamlığı qorumaq üçü

.

Yaz aylarında infarkt riski artır - Hansı tədbirləri görmək lazımdır?

Mövsümi dəyişikliklər ürək sağlamlığına təsir edən mühüm amillərdən biridir. Mütəxəssislər xüsusilə yaz aylarında infarkt, ürək çatışmazlığı və insult risklərinin artdığına diqqət çəkirlər. -a istinadən xəbər verir ki, kardioloq

.

Ömrü uzadan məşğuliyyətlər BUNLARDIR

"Gəzinti, bağçılıq, sevimli işlə məşğul olmaq və kitab oxumaq ömür uzunluğuna müsbət təsir göstərir". -a istinadən bildirir ki, bu barədə Rusiyanın Severnoye Tuşino Herontoloji Mərkəzinin həkim-geriatrı Fyodor Semeno

.

Səhər, nahar və şam yeməyini nə vaxt yeməlisiniz?

Həyatın müasir ritmi həmişə qida qəbuluna, xüsusilə səhər yeməyinə lazımi diqqət yetirməyə imkan vermir. Bir çoxumuz səhər yeməyini atlayırıq və ya yolda yeyirik. Ancaq bu yanaşmanın sağlamlığımız və çəkimiz üçün mənfi nəticələr

.

Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL

Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.   -a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentləri

.

Mütəxəssisdən çörək, makaron və kartofla əlaqədar MARAQLI TÖVSİYƏ

Adətən insanlar pəhrizdə çörək, makaron, kartof və bir çox digər bu kimi qidaları məhdudlaşdırmağa öyrəşiblər. Əslində bu qidalar ziyanlı deyil, onları yemək tərzi səhvdir. -a istinadən bildirir ki, bu barədə tanınmış rusiyal

turlar.az

sonxeber.az aksessuarlar həkim məsləhəti geyim və ayaqqabılar abşeron tortu cinsi sağlamlıq şəfalı otlar psixoloji məsləhətlər kosmetika sekisler hakışdalar toyuq salati tut ağacı tutdudu kley lekesi