Qəbizliyin təbii üsullarla müalicəsi

Qəbizliyin təbii üsullarla müalicəsiQəbizlik xoşagəlməz bir vəziyyətdir ki, bu haqqda danışmaq utandırıcı hal kimi gəlir və bu problemin həllini özümüz tapmağa çalışırıq.
Bu gün dərman müalicəsindən başlayaraq, təbii üsulla müalicəsi ilə bitən ev şəraitində qəbizliyi aradan qaldırmağın bir çox yolları var.Bir insanın bağırsaqlarını boşaltmamasının səbəblərindən biri, kifayət qədər maye qəbul etməməsi ola bilər, bunun nəticəsində orqanizm bağırsaqdakı bu çatışmazlığı ödəyir. Nəcis kütlələri sərtləşir, bağırsaqdan keçməsi çətinləşir.
Ümumi bir tövsiyyə- gündə 1,5-2 litr su istehlakıdır. Lakin qəbizlik meyilliyi ilə suyun həcmi 2,5 litrə qədər artırıla bilər. Suyun gündəlik dozasının artması yalnız ürək və böyrək patologiyaları olmadıqda həyata keçirilə bilər.
Səhər oyandıqdan dərhal sonra 200 ml sərin su içsəniz bağırsaqların işləməsinə səbəb olacaq.Qurudulmuş meyvələrin istifadəsi uzun müddətdir qəbizliyin aradan qaldırılmasının ən təsirli üsullarından biri kimi tanınmışdır. Onların içərisində çox miqdarda lifin olması səbəbi ilə bağırsaq hərəkətliliyi işə düşür və onların bir hissəsi olan sorbitol xoleretik təsir göstərir.
Müalicə günəbaxan, zeytun, gənəgərçək, kətan və dəniz iti yağı ilə də həyata keçirilə bilər.Bitki yağları bədən üçün ən faydalı və dəyərlidir.Hətta səhər ac qarına bir x/q. bitki yağı içmək bağırsaqların işləməsinə səbəb olur.
Tərəvəz və meyvələrdən olan şirələr bağırsaq işini normallaşdırır. Şirənin müalicəsi qəbizliklə mübarizənin ən təhlükəsiz yollarından biri hesab olunur.
Çuğundur suyu güclü laksatif təsir göstərir. Belə suyu təmiz formada içmək yalnız mədə xəstəlikləri olmadıqda mümkündür. Mədədən patoloji varsa, çuğundur suyu yerkökü suyu ilə 1: 1 nisbətində seyrəldilməlidir. Gündə iki dəfə 50 ml hazırlayıb içə bilərsiniz. Bütün bu vasitələr qəbizliyin qarşısını almaq üçün ən faydalı üsullardır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1011   Tarix: 25 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

.

Təbii üsulla göz xəstəliklərini necə müalicə etmək olar?

Bütün xəstəliklərin dərmanı təbiətdə gizlidir. Məsələn, aloe bitkisi faydalı xüsusiyyətləri sayəsində bir çox xəstəliklərin, o cümlədən göz zəifliyinin dərmanıdır. axşam.az-a istinadən bildirir ki, hər gün kompüterdən v

.

Cücərmiş kartofu atmayın – Qızıl dəyərində

Adətən payız aylarında kisələrlə alınan kartof müəyyən müddət ərzində istehlak edilmədikdə cücərməyə başlayır. Təəssüf ki, cücərməyə başlayan bu kartoflar zibilliyə atılır. Mİlli.Az " "a istinadən xəbər verir ki

.

Gündə 50 qram halva yeməyin faydaları

Halva gündə 50 qramdan çox olmamaq şərti ilə ürək və bağırsaqlar üçün faydalıdır,. "unikal"a istinadən xəbər verir ki, zülallar, vitaminlər və minerallarla (kalsium, dəmir və maqnezium) zəngin olan halva qığırdaq

.

İnsanlar niyə solaxay doğulur və beyinləri necə fərqlənir?

Sağ əli ilə rahat hərəkət edənlərin üstünlük təşkil etdiyi dünyada əksər şey solaxayları qeyri-dominant əllərindən istifadə edərək uyğunlaşmağa məcbur edir. Dünyada solaxayların payının əhəmiyyətli bir faiz təşkil etməsin

.

Bu 3 məhsul xərçəngdən qoruyur

Terapevt Yelena Malışeva və kardioloq German Qandelman xərçəngin qarşısının alınması üçün faydalı olan 3 məhsulun adını açıqlayıblar. Onlar bu barədə "Birinci Kanal"da yayımlanan "Sağlam yaşa" proqramınd

.

Bağırsaq xərçəngini yaradan faktor aşkarlandı

ABŞ-ın Fred Hatçinson Xərçəng Mərkəzinin alimləri aşkar ediblər ki, ağız boşluğunda yaşayan "Fusobacterium nucleatum" bakteriyası bağırsaqlara keçərək aqressiv şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb ola bilir. Araşdırmanı

.

Banan adı ilə aldığımız meyvə "afrika kartofu" imiş - Diqqət

Banan çoxlarının sevdiyi meyvədir. Onu öz cinsindən olan plantainlə tez-tez qarışıq salırlar. -a istinadən banan və plantainin fərqi barədə məlumat verir. Banan daha sarı, ətirli, yumşaq və şirin olur. Forması qövsvaridir

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

turlar.az

sonxeber.az hamiləlik geyim dəbləri sac duzumleri hind filmleri qaynar qazan erzaqlar tort reseptleri kosmetika cinsi əlaqə faydalı bilgilər masturbasiya nedir layla janrlar