Qəbizliyin təbii üsullarla müalicəsi

Qəbizliyin təbii üsullarla müalicəsiQəbizlik xoşagəlməz bir vəziyyətdir ki, bu haqqda danışmaq utandırıcı hal kimi gəlir və bu problemin həllini özümüz tapmağa çalışırıq.
Bu gün dərman müalicəsindən başlayaraq, təbii üsulla müalicəsi ilə bitən ev şəraitində qəbizliyi aradan qaldırmağın bir çox yolları var.Bir insanın bağırsaqlarını boşaltmamasının səbəblərindən biri, kifayət qədər maye qəbul etməməsi ola bilər, bunun nəticəsində orqanizm bağırsaqdakı bu çatışmazlığı ödəyir. Nəcis kütlələri sərtləşir, bağırsaqdan keçməsi çətinləşir.
Ümumi bir tövsiyyə- gündə 1,5-2 litr su istehlakıdır. Lakin qəbizlik meyilliyi ilə suyun həcmi 2,5 litrə qədər artırıla bilər. Suyun gündəlik dozasının artması yalnız ürək və böyrək patologiyaları olmadıqda həyata keçirilə bilər.
Səhər oyandıqdan dərhal sonra 200 ml sərin su içsəniz bağırsaqların işləməsinə səbəb olacaq.Qurudulmuş meyvələrin istifadəsi uzun müddətdir qəbizliyin aradan qaldırılmasının ən təsirli üsullarından biri kimi tanınmışdır. Onların içərisində çox miqdarda lifin olması səbəbi ilə bağırsaq hərəkətliliyi işə düşür və onların bir hissəsi olan sorbitol xoleretik təsir göstərir.
Müalicə günəbaxan, zeytun, gənəgərçək, kətan və dəniz iti yağı ilə də həyata keçirilə bilər.Bitki yağları bədən üçün ən faydalı və dəyərlidir.Hətta səhər ac qarına bir x/q. bitki yağı içmək bağırsaqların işləməsinə səbəb olur.
Tərəvəz və meyvələrdən olan şirələr bağırsaq işini normallaşdırır. Şirənin müalicəsi qəbizliklə mübarizənin ən təhlükəsiz yollarından biri hesab olunur.
Çuğundur suyu güclü laksatif təsir göstərir. Belə suyu təmiz formada içmək yalnız mədə xəstəlikləri olmadıqda mümkündür. Mədədən patoloji varsa, çuğundur suyu yerkökü suyu ilə 1: 1 nisbətində seyrəldilməlidir. Gündə iki dəfə 50 ml hazırlayıb içə bilərsiniz. Bütün bu vasitələr qəbizliyin qarşısını almaq üçün ən faydalı üsullardır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1141   Tarix: 25 may 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər gün yeyirik, amma ürəyə ziyandır - Süfrədə ən təhlükəli 3 qida

Ləzzətli olduqları üçün gündəlik süfrələrdən əskik olmayan bəzi qidalar, mütəxəssislərin fikrincə, ürək sağlamlığı üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, araşdırmalar göstərir ki, xüsusilə emal olunmuş və qızardılmı

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Xəstəlik geni yaradır - Hər gün istəmədən biraz yeyirik

Mikroplastik nəsil sağlamlığını dəyişdirir. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, mikroplastiklərlə təmasda olan siçanların erkək fərdlərində spermanın tərkibi dəyişir və bu, onların nəslind

.

Zibil qablarından gələn qoxuya SON

Evimizdə istifadə etdiyimiz zibil qabları zamanla içərisində bakteriyaların yaranması səbəbindən pis qoxu yaymağa başlaya bilər. Zibil qabları yuyulsa belə, bu qoxu çox vaxt tam aradan qalxmır. xəbər verir ki, qoxunun evi

.

Möcüzəvi pəhriz - qaraciyərdəki yağı yox edir

Qaraciyərdə piy yığılmasını azaldan pəhriz müəyyən edilib. xəbər verir ki, İsveçin Uppsala Universitetinin alimləri skandinaviya (nordik) pəhrizinin həm qan şəkərini nəzarətdə saxlamağa, həm də qaraciyərdə piy yığılmasın

.

Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər

Kardioloq bayram günlərində ürək üçün gizli təhlükə barədə xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, kardioloq Bindu Çebrolu bildirib ki, bayramlarda spirtli içki, çox yemək, az yatmaq və su çatışmazlığı ürək ritminin pozulmasın

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

turlar.az

geyim dəbləri toy makiyajlari qadin dunyasi payiz haqqinda insa alimlər sevismeyin menasi kök suyu kosmetika cinsi elaqe aybawi qizlar qiz burcu hakista