Qəhvə içmək beyin üçün mütləqdir - Neyrobioloqlar

Qəhvə içmək beyin üçün mütləqdir - NeyrobioloqlarBeyini tonusda saxlamaq və müxtəlif nevroliji, beyin xəstəliklərindən qorunmaq üçün qara şokolad və təmiz qəhvə içmək nəinki olar, hətta mütləqdir.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, bu nəticəyə ABŞ və Yaponiya neyrobioloqları son elmi tədqiqatlarının sonunda gəiblər.
Neyrobioloqlar kofeinin beynin işinə təsirini öyrənir. Bu dəfə bir neçə nüfuzlu təşkilat qəhvənin həqiqətən beyin üçün lazımlı olması qərarına gəlib.
Con Hopkins Universitetinin alimləri qəhvə və qara şokoladda olan metilksantin adlı orqanik birləşmənin beyinə təsirini öyrənib.
Məlum olub ki, bu maddə neyron şəbəkəsinin aktivliyinə təsir edir. Bu isə insanı insult, yaddaş pozuntusu, Alsgeymer, Parkinson xəstəliyindən qoruya bilər.
World Journal of Surgical Oncology məruzəsində yazılıb ki, 11 iri elmi araşdırmanın nəticələri qəhvənin beyin şişinə qarşı da effektini sübut edib.
Odur ki, alimlər yaxşı qəhvə içməyi və arada yaxşı şokolad yeməyi tövsiyə edir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1306   Tarix: 04 avqust 2020
f Paylaş


Turlar.az

Oxşar xəbərlər

.

Mətbəxdə taxta qaşıqdan istifadə təhlükəlidirmi?

Taxta qaşıqlar uzun illərdir mətbəxlərin ayrılmaz hissəsidir. Ancaq son vaxtlar onların sağlamlıq baxımından təhlükəli olub-olmaması ilə bağlı müzakirələr aparılır. xəbər verir ki, mütəxəssislərin sözlərinə görə, taxta qaşıqla

.

Həmin şiferlər sağlamlığa ziyan imiş, qadağan olunacaq - Azərbaycanda geniş yayılıb

Xəbər verdiyimiz kimi, Azərbaycanda asbestin istifadəsinin qadağan edilməsi nəzərdə tutulur. "Mülki dövriyyədə olmasına yol verilməyən (mülki dövriyyədən çıxarılmış) əşyaların siyahısı haqqında" qanuna dəyişikli

.

Azərbaycanda 60 günlük körpə qidadan öldü - İlk 6 ay qətiyyən başqa yemək olmaz - SƏBƏB

Abşeron rayonunda 2 aylıq körpə bədbəxt hadisə nəticəsində ölüb. 23 oktyabr 2025-ci il təvəllüdlü Rəvanə Muxtarova yaşadığı Xırdalan şəhərindəki evdə boğazında qida qalması nəticəsində boğularaq vəfat edib. xəbər verir ki

.

Tünd şokolad bioloji yaşı azaldırmış

Tünd şokoladın əsas tərkib hissəsi olan teobromin hüceyrələrin qocalma sürətini yavaşladaraq bioloji yaşı azalda bilər. xəbər verir ki, London Kral Kolleci tərəfindən aparılan tədqiqatda, qanında teobromin səviyyəsi yüksə

.

Alimlər uzunömürlülüyün sirrini AÇIQLADILAR

Yüz il və daha artıq yaşayan adamlar uzunömürlülüklərinə görə həyat tərzlərindən daha çox genetik kodlarına minnətdar olmalıdırlar. -a istinadən xəbər verir ki, İtaliyada uzunömürlülərin genlərini araşdıran ekspertlərin kəşflər

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir

İspanaq yarpaqlarının arasında gizlənən qum və palçıq çox vaxt adi yuma ilə tam təmizlənmir. Mütəxəssislər isə həm sadə, həm də təsirli bir üsul tövsiyə edir - bunun üçün cəmi 1 xörək qaşığı kifayətdir. xəbər verir ki, mətbə

.

Yaşlandıqca niyə özünəinam zəifləyir?

Orta yaş dövründə özünə inamın azalması gələcəkdə demensiya riskinin artması ilə əlaqəlidir. Bu nəticəyə London Universitet Kollecinin alimləri gəlib. Araşdırmanın aparıcı müəllifi Filip Frank bu barədə Independent nəşrin

.

Çoxlarının yediyi ən zərərli makaronun adı

Mütəxəssislər keyfiyyətli və faydalı makaron məmulatlarını necə seçməyin yollarını, həmçinin hansı növlərdən uzaq durmağın vacib olduğunu açıqlayıblar. Makaron məhsulları dünyada milyonlarla insanın gündəlik qida rasionund

turlar.az

donlar 2025 gozel gorunmek qadin sayti günay musayeva qonag otagi dizayni cinsi sağlamlıq kosmetika ana haqqinda bayati vətənə aid bayatı maraqlı oxu az oğlaq