Qəhvəyə şəkər əvəzinə nə əlavə etmək olar?

Qəhvəyə şəkər əvəzinə nə əlavə etmək olar?Hər səhər qəhvə içərək günə başlamağın müsbət və mənfi cəhətləri var. Bu içkiyə şəkər qatmaq isə orqanizmə əlavə bir yük də yükləmiş olur. Lakin qəhvənin acı dadını sevmir və ona az da olsa şəkər əlavəsi qatmaq istəyirsinizsə, sizə tövsiyələrimiz olacaq.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən qəhvənin içinə qata və ya onunla birgə istehlak edə biləcəyiniz şəkər əvəzedicilərini təqdim edir.
Kokos şəkəri
Ağ şəkərlə müqayisədə daha sağlam alternativdir. Tərkibində streslə mübarizə aparan və enerji verməyə kömək edən B1, B2, B3 və B6 vitaminləri, həmçinin yağ turşuları, xüsusən də bədənin metabolik funksiyalarına kömək edən qlutamik turşusu var. Bundan əlavə, Hindistan qozu qan qlükozasında kəskin artım yaratmır.
Ağcaqayın şərbəti
Bu şərbət sink (güclü toxunulmazlığın və hüceyrələrin bərpası üçün zəruridir) və maqneziumla (orqanizmdə elektrolit mübadiləsinin və zülal sintezinin düzgün mübadiləsini təmin edən vacib mineral) zəngindir və kokos şəkəri kimi aşağı glisemik indeksə malikdir. .
Bal
Bal antioksidantların - fenolik turşuların və flavonoidlərin mənbəyidir. Onlar hüceyrələrin sərbəst radikalların zədələnməsindən etibarlı qorunmasını təmin edir, dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır və qocalma prosesinin qarşısını alır. Təbii balın tərkibindəki aktiv maddələr xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və ürək əzələsini gücləndirir. Lakin bal isti ilə reaksiyaya girdikdə bu xüsusiyyətlərini itirir. Ona görə də onu qəhvənin içində qarışdırmadan qaşıqla birlikdə yanaşı istehlak etmək lazımdır.
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 938   Tarix: 13 avqust 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Bu, həyatınızı xilas edə bilər: Qanın laxtalanmasının 5 əlaməti

Sağlamlıq riskləri barədə məlumatlı olmaq və hansı əlamətlərə diqqət yetirməli olduğunuzu bilmək həyatınıza nəzarəti artırır. -ın xəbərinə görə, bəzi əlamətlər o qədər zəif olur ki, insanlar onları çox vaxt hiss etmir v

.

Bu ədviyyatı pəhrizinizə əlavə edin – Şəkəri azaldır və ürəyi qoruyur

Mütəxəssislər qeyd edir ki, darçın həm dadına, həm də sağlamlığa olan faydalarına görə ən dəyərli ədviyyatlardan biridir. xəbər verir ki, onun tərkibindəki təbii maddələr qan şəkərinin səviyyəsini tənzimləyir, xolesterin

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Kompüter qarşısında işləyənlər üçün təhlükə siqnalı: Görmə və onurğa

Müasir dövrdə iş həyatının əksər hissəsi kompüter qarşısında keçir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, uzunmüddətli oturaq iş rejimi və ekran qarşısında saatlarla qalmaq həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa cidd

.

Bu hissin zəifləməsi qocalığın əsas əlamətidir

Yaşlı insanlarda qoxu hissinin zəifləməsi ürəyin işemik xəstəliyi riskini yüksəldə bilər. xəbər verir ki, bu nəticəyə ABŞ-ın Miçiqan Dövlət Universitetinin alimləri gəlib. Araşdırmanın nəticələri "JAMA Otolaryngology"

.

Uşaqlarınızda bu əlamətlər varsa, həkimə aparın - Yoxsa kar qala bilər

"Uşaq adını eşitmədikdə reaksiya vermirsə, televizoru daha uca səsə qoymağı xahiş edirsə və ya tez-tez qulaqlarına toxunursa, bu, eşitmə ilə bağlı problemin göstəricisi ola bilər". xəbər verir ki, bunu otorinolarinqolo

.

Yüksək şəkər və infarkt arasında əlaqə

Qanda qlükoza səviyyəsinin yüksəlməsi, xüsusilə də ilk dəfə kəskin miokard infarktı (ürək tutması) keçirən xəstələrdə ağır fəsadların yaranma riskini artıran mühüm göstərici ola bilər. xəbər verir ki, bu nəticə "Diabetolog

.

Diş məcunları saçdan hazırlanacaq

Elm dünyasında maraqlı yenilik baş verib. xəbər verir ki, İngiltərənin "Kings College" London universitetinin alimləri insan saçından əldə edilən keratin adlı maddədən diş minasını yenidən bərpa edə bilən diş məcun

.

Beyin üçün risk yaradan qidalar AÇIQLANDI

ABŞ-da aparılan yeni bir araşdırma beyin sağlamlığı üçün ən zərərli qidaları müəyyən edib. xəbər verir ki, Virciniya Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, çox emal olunmuş ət məhsulları və şəkərli içkilə

turlar.az

qis geyimləri 2025 geyim necə seçməli yay geyimləri 2025 qadin ehtirasi artiran dermanlar neyrosirkulyator distoniya cins salvarlar facebook balıq yeməkləri kosmetika burclerin uyumu nizami gencevi aysel olumu haxisdalar