Qəhvəyə şəkər əvəzinə nə əlavə etmək olar?

Qəhvəyə şəkər əvəzinə nə əlavə etmək olar?Hər səhər qəhvə içərək günə başlamağın müsbət və mənfi cəhətləri var. Bu içkiyə şəkər qatmaq isə orqanizmə əlavə bir yük də yükləmiş olur. Lakin qəhvənin acı dadını sevmir və ona az da olsa şəkər əlavəsi qatmaq istəyirsinizsə, sizə tövsiyələrimiz olacaq.
Milli.Az Axşam.az-a istinadən qəhvənin içinə qata və ya onunla birgə istehlak edə biləcəyiniz şəkər əvəzedicilərini təqdim edir.
Kokos şəkəri
Ağ şəkərlə müqayisədə daha sağlam alternativdir. Tərkibində streslə mübarizə aparan və enerji verməyə kömək edən B1, B2, B3 və B6 vitaminləri, həmçinin yağ turşuları, xüsusən də bədənin metabolik funksiyalarına kömək edən qlutamik turşusu var. Bundan əlavə, Hindistan qozu qan qlükozasında kəskin artım yaratmır.
Ağcaqayın şərbəti
Bu şərbət sink (güclü toxunulmazlığın və hüceyrələrin bərpası üçün zəruridir) və maqneziumla (orqanizmdə elektrolit mübadiləsinin və zülal sintezinin düzgün mübadiləsini təmin edən vacib mineral) zəngindir və kokos şəkəri kimi aşağı glisemik indeksə malikdir. .
Bal
Bal antioksidantların - fenolik turşuların və flavonoidlərin mənbəyidir. Onlar hüceyrələrin sərbəst radikalların zədələnməsindən etibarlı qorunmasını təmin edir, dərinin vəziyyətini yaxşılaşdırır və qocalma prosesinin qarşısını alır. Təbii balın tərkibindəki aktiv maddələr xolesterinin səviyyəsini aşağı salır və ürək əzələsini gücləndirir. Lakin bal isti ilə reaksiyaya girdikdə bu xüsusiyyətlərini itirir. Ona görə də onu qəhvənin içində qarışdırmadan qaşıqla birlikdə yanaşı istehlak etmək lazımdır.
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 969   Tarix: 13 avqust 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var

Son illər dünyada uşaq ölümlərinin sayı artıb. Bu qorxunc tendensiya erkən doğum nəticəsində dünyaya gələn uşaqlar arasında özünü daha qabarıq şəkildə göstərir. xəbər verir ki, 37 həftədən tez baş tutan doğum erkən doğu

.

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmaq təhlükəlidir? - Yeni araşdırma

Səhərlər qaranlıq otaqda oyanmağın təhlükəli nəticəsi üzə çıxıb. xəbər verir ki, mütəxəssislər səhərlər tamamilə qaranlıq mühitdə oyanmağın insan sağlamlığı üçün gözlənilməz risklər yaratdığını bildirirlər. Araşdırmalar

.

Ümumiyyətlə zərərlidir, ancaq bir növü var ki, birbaşa "xəstəliyə dəvətnamədir"

Həkim ən zərərli kolbasa növünü açıqlayıb. xəbər verir ki, rusiyalı qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova bildirib ki, hər gün sosiska və kolbasa yemək zərərlidir. "Bu məhsulların tərkibində çoxlu dad artırıcılar, duz

.

Sinə xərçəngindən tam qurtulmaq mümkün deyil - Onkoloq

Onkoloq süd vəzi xərçənginin təkrarlanma riskinə diqqət çəkib. xəbər verir ki, onkoloq Vladimir İvaşkov xəbərdarlıq edib ki, süd vəzisinin çıxarılmasından sonra belə xərçəngin təkrarlanma riski mövcuddur. "Əməliyyatda

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

Kimyəvi zəhər yükü ən yüksək olan meyvə və tərəvəzlər açıqlandı

Bir qrup mütəxəssisin daxil olduğu Pesticide Action Network UK (Böyük Britaniya Pestisitlərə Qarşı Fəaliyyət Şəbəkəsi) ölkənin hökumət nəzarətində olan kənd təsərrüfatı məhsullarındakı kimyəvi qalıqlara dair məlumatları təhli

.

Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı

Kardioloqların fikrincə, gün ərzində sağlam qəlyanaltılar istifadə etmək artıq çəkinin və ürək xəstəliklərinin qarşısını almağa kömək edir. Lakin nəyin yeyilməsi xüsusilə önəmlidir. . xəbər verir ki, "Parade" nəşr

.

Alimlər çuğundurun inanılmaz faydasını aşkarladı

Britaniyalı tədqiqatçılar çuğundurun damar, ürək və beyin sağlamlığı üçün faydalı olduğunu müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nutrients" jurnalında dərc olunan icmalda çuğundurun nitrat, betalain və polifenol tərkibini

turlar.az

maskalar donlar 2025 toy gecesi çantalar qış geyimi hakışta xınayaxdı sözləri royanin oglu kosmetika vətən haqqında bayatılar baldıza aid hakışta video webnem tovuzlu maraqlı