Qəpik-quruşluq "qara dərman" - 20 xəstəliyə çarə ola bilər

Qəpik-quruşluq "qara dərman" - 20 xəstəliyə çarə ola bilərİnsanlara qədimdən təbii maddə kimi məlum olan kömür insan həyatı üçün çox faydalıdır. Bu maddə yalnız havanı təmizləmir, həm də dadlı və xeyirli bitkilər yetişdirir və hətta insanı müalicə edir. Kömür unikal absorbentdir. Məhz bu funksiyası da tibdə geniş istifadə edilir. Bu maddə qəbul edildikdə bədəndəki bütün zərərli maddələri özünə hopduraraq orqanizmdən çıxarır. Həmçinin də, orqanizmi lazımlı minerallarla təmin edir. "Qara dərman"ın müalicəvi xüsusiyyətləri onun əmələ gəldiyi ağacdan asılıdır. Ən xeyirli kömür fıstıq və ağcaqayın ağacından hazırlanan kömür hesab olunur.
Milli.Az medicina.az-a istinadən kömürün faydalarını təqdim edir.
- Əsasən süd məhsullarından həmçinin də, digər zəhərlənmələr zamanı kömür maddəsindən istifadə etmək yaxşı nəticə verir. Bunun üçün 4/1 ç/q kömürü 4/1 stəkan su ilə gün ərzində 3-4 dəfə yeməkdən 1 saat əvvəl qəbul etmək lazımdır.
- Podaqra zamanı 1 ç/q kömürü əzin və 4/1 stəkan su ilə qarışdıraraq yeməkdən 1 saat əvvəl gündə 2 dəfə qəbul edin. Kömür böyrəklərdə daş əmələ gəlməsinə səbəb olan sidik turşusunu da özünə çəkir.
- Hepatit xəstəliyində 1 fincan süddə 1 ç/q ağcaqayın kömürünü həll edərək içmək yaxşı nəticə verir.
- Diareya və dizenteriya zamanı 1 ç/q ağcaqayın kömürünü 1 qədəh qırmızı şərabda həll edərək için. Xəstəliyin əlamətləri keçənə qədər içməyə davam edin.
- Allergiya zamanı gün ərzində 3-4 dəfə yeməkdən əvvəl kömür tozu qəbul edin. Müalicənin kursu 5 həftədir. Müalicəyə bıçaq ucunda kömür tozu ilə başlayın. İlk həftənin sonuna qədər kömürün miqdarını tədricən artırın. Daha sonra 2-3 gün ərzində gündə 3 dəfə olmaqla 1 ç/q kömür tozu qəbul edin. Sonra yenidən eyni qayda ilə miqdarı azaldın.
- Böyrək, qaraciyər, mədəaltı vəz, ateroskleroz, piylənmə və şüa terapiyası və kimya terapiyadan sonra gün ərzində 2-3 dəfə yarım çay qaşığı aktivləşdirilmiş kömür içmək yaxşı təsir göstərir. Radioizotopların bədəndən çıxması üçün gün ərzində 8/1 çay qaşığı kömürü yeməkdən 1 saat əvvəl qəbul etmək lazımdır. Bu zaman ağcaqayın yarpaqlarından hazırlanan məhlulla imalə etmək də lazımdır. Bunu üçün 1 x/q ağcaqayın yarpağını 0,5 l suda qaynadın, 1 saat saxlayın daha sonra həmin su ilə imalə edin.
- Kələm, soğan, turp, banan, ərik və digər meyvə və tərəvəzlərlə qidalanma zamanı yaranan köpmə problemini də kömürlə həll etmək mümkündür. Bu zaman 8/1 ç/q əzilmiş kömürü 4/1 stəkan su ilə qarışdıraraq için.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1208   Tarix: 29 may 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Elektron siqaretlər niyə qadağan olunur? - Deputat açıqladı

"Elektron siqaretlərin Azərbaycanda idxalı, istehsalı, satışı və istifadəsinin qadağan olunması ilə bağlı qanunvericiliyə təklif olunan dəyişikliklər ictimai sağlamlıq baxımından əsaslandırılmış və vaxtında atılan addımdır"

.

Kondisioner yaşlılarda ölüm riskini azaldır – Yeni araşdırma

Kanadalı alimlərin araşdırmasına görə, kondisioner istifadə edən yaşlı insanlar isti havalarda daha uzun yaşayır. Tədqiqat 2010-2023-cü illər arasında qocalar evlərində 74.00 ölüm hadisəsini analiz edib. xəbər verir ki, nəticələ

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Bu vərdiş ölümcül ola bilər – Niyə qulaqcıqla yatmaq olmaz?

Qulaqcıqla yatmaq bir çoxları üçün rahatlıq və yuxuya tez getməyin yolu kimi görünür. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, bu vərdiş həm eşitmə qabiliyyətiniz, həm də ümumi sağlamlığınız üçün ciddi təhlükələr yarada bilər

.

Bu qarışımı içsəniz, qışda heç xəstələnməyəcəksiniz

Qış aylarında H3N2 qripi, Covid-19, RSV və rinovirus kimi infeksiyaların yayılması sürətlənib. Mütəxəssislər xəstəlik zamanı düzgün qidalanmanın immunitetin qorunmasında mühüm rol oynadığını bildirirlər.  xəbər verir ki

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Dadlı "zəhərlər" - Hər gün iştahla yeyilir: Xərçəngə "dəvətnamə"dir

Xərçəng riskini artıran qidalar və vərdişlər açıqlanıb. xəbər verir ki, Rusiyanın sığorta şirkəti "Rosgosstrax"ın məlumatına görə onkoloji sığorta hadisələrinin təxminən 10%-i bağırsaq xərçəngi ilə bağlıdır. Skandinaviy

.

İllərdir səhv bilinir - Eyni yerdə saxlayanda bir-birini çürüdən məhsullar

Bəzi qidaları soyuducuya qoymaq tövsiyyə edilmir. xəbər verir ki, hər məhsulun ideal saxlama şəraiti fərqlidir. Qidaların düzgün saxlanması həm onların ömrünü uzadır, həm də qida dəyərini qoruyur. Aşağıdakı qaydalara əmə

.

Nadir hallarda qadınların başına gəlir, amma səbəb eynidir

Qadınlarda saç tökülməsi kişilərlə müqayisədə daha nadir hallarda müşahidə olunur və halların 15 faizindən çoxunu təşkil etmir. Buna baxmayaraq, alopesiyanın əsas səbəbləri kişilərdə olduğu kimi oxşardır. Bu barədə Maarifləndirm

turlar.az

maskalar toy makiyaji sekilleri sade makiyaj sekilleri vetene aid bayatilar valideynlərə məsləhət baliq yaginin faydalari hakista xina yaxdi sozleri kosmetika səməd vurğun novruz zencefil kokelmek novruza aid