Qırmızı lobyanın zərərləri - Kimlərə olmaz?

Qırmızı lobyanın zərərləri - Kimlərə olmaz?Qırmızı lobya zülal, lif mənbəyi olsa da, bir çox insanlara və bəzi xəstəliklərdə əks göstərişdir.
Bakupost.az xəbər verir ki, həkim diyetoloq Yelena Solomatina ilk baxışdan dietik və faydalı lobyanın orqanizmə necə təsir etdiyini açıqlayıb.
"Qırmızı lobya sidik turşusunun konsentrasiyasını artırır, bu isə böyrəklərdə daş əmələ gəlməsinə səbəb olur.
Ona görə podaqra, artrit və böyrəklərində daş olanlar bu lobyadan uzaq dursa yaxşıdır.
Eləcə də mədə-bağırsaq sisteminin problemlərində, qəbizlik, pankreatit, qastrit, mədə xorası, həzmsizlik varsa, lobya və paxlalılar rasiondan azaldılmalıdır.
Çünki bu qidalar hətta sağlam həzm sistemi üçün ağırdır.
Sağlam adamlar qırmızı lobyanı ehtiyatla, digər ərzaqlarla birgə elə qəbul etməlidir ki, güclü köp və qəbizlik olmasın.
Bəzi insanlar var ki, ümumiyyətlə qırmızı lobyanı həzm edə bilmir, bu lobyanın həzmi zamanı ayrılan maddələr orqanizmdə toplanıb, müəyyən fəsadlar yaradır".
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1068   Tarix: 17 fevral 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Saç tökülməsinə səbəb olan 9 mühüm faktor – xəbərdarlıq

Son illər həm qadınlarda, həm də kişilərdə saç tökülməsi sürətlə artan problemlərdən birinə çevrilib. Dermatologiya üzrə mütəxəssis bildirir ki, saç tökülməsi təkcə genetik səbəblərlə deyil, həyat tərzi və ətraf mühit amillər

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

turlar.az

makiyaj etmek qaydalari maskalar geymler 2025 qutab xemiri göyəm turşusu körpə və ona qulluq balqabaq tumu kosmetika fitat novruza aid hakisda tapmacalar gozde olar mekteb