Qırmızı soğanın inanılmaz faydaları

Qırmızı soğanın inanılmaz faydalarıQırmızı soğan ağdan daha çox həvəskar aşbazlar tərəfindən yeməklərin hazırlanmasında daha çox istifadə olunur. Onların görünüşü (rəng) və dadı, tərkibi və müalicəvi xüsusiyyətləri arasında böyük fərq var. Qırmızı soğan şirin bir ləzzətə malikdir, o qədər də acı deyil. Bu tərəvəzin qırmızı-bənövşəyi qabığı var. Gəlin qırmızı soğanın hansı faydalı xüsusiyyətlərə malik olduğunu daha ətraflı öyrənək.
Milli.Az bildirir ki, soğan bədəndə antiseptik funksiyaları yerinə yetirir. Orqanizmada mikrobları öldürməyə qadirdir və ümumi bir dezinfeksiya aparır. Bu tərəvəzin sayəsində nəinki xəstəliklərdən, hətta viral və bakterial xəstəliklərdən də qorunuruq .O, immunitet sisteminin müdafiəsini artırır, eyni zamanda xəstəliyin başlaması ilə daha sürətli sağalmağa kömək edir. Yardımçı olaraq bronxit, sətəlcəm və hətta anginada istifadə olunur. Soğan mədədəki turşu balansını normallaşdırır, həzm suyu ifrazını stimullaşdırır. Həzm sistemindəki metabolik prosesləri yaxşılaşdırır. Bu tərəvəz, çox kilolu olmağın öhdəsindən gəlmək istəyən insanlar üçün xüsusilə dəyərlidir.
Soğanda elə bir maddə də var ki, xərçəngə qarşı təsir göstərir. Bundan əlavə, soğan sidikqovucu təsir göstərir, bunun sayəsində bədənin artıq duzlardan və sudan azad olmasını təmin edir, şişkinlik, oynaqlarda ağrı aradan qalxır və böyrəklərin və digər sidik orqanlarının işi yaxşılaşır. Orqanizmi xoşagəlməz allergiya simptomlarından qurtarır və eyni zamanda antihistamin kimi fəaliyyət göstərir. Qırmızı soğan əhəmiyyətli bir kükürd birləşmələrinə malikdir. Bu element bədəni zəhərli birləşmələrdən təmizləmək üçün cavabdeh olan amin turşularının istehsalını aktivləşdirir, sağlam dəri, dırnaqlar və tüklərin qorunmasına kömək edən kollagen meydana gəlməsini artırır. Bəzi kükürd birləşmələri qan tərkibini yaxşılaşdırır, həddindən artıq xolesterolu və yağları qan damarlarından çıxarır. Bütün bunlar ürək və qan damarlarının işini qurmağa kömək edir. Qırmızı soğanın bir hissəsi olan xrom qan qlükozasını azalda bilir, vücudu hormon insulinə həssas edir, bu da diabetin inkişaf ehtimalını azaldır.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1465   Tarix: 15 mart 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Gündə neçə banan yemək olar? - Faydaları

Sağlam qidalanma mövzusu yenidən gündəmə gəlib.  xəbər verir ki, dietoloqlar gündə nə qədər yemək qəbul edilməli olduğu və düzgün porsiya seçiminin insan orqanizminə hansı faydalar verdiyi barədə maraqlı açıqlamalar yayıb

.

Diyetoloq: Uşağınıza bu balığı verməyin

Diyetoloq Dr. Hanna Stolinska, uşaqların sevdiyi hazır balıq məhsullarından biri olan balıq çubuqlarını sərt şəkildə tənqid edib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, supermarketlərdə satışda olan bu məşhur məhsul "qatqılarl

.

Yatmazdan əvvəl nəyi, nə vaxt yemək lazımdır? - Mütəxəssislərin tövsiyələri

Yatmazdan əvvəl nəyi və nə vaxt yemək orqanizmin sağlamlığı və yuxunun keyfiyyəti üçün çox önəmlidir. Yatağa çox yaxın yemək həm yuxu ritmini poza, həm qanda şəkərin səviyyəsini dəyişdirə, həm də çəkini artıra bilər. Ümum

.

Həftədə bir dəfə yeməklə damarları "təmizləyən" möcüzəvi qida

Yüksək xolesterol bu gün geniş yayılmış sağlamlıq problemlərindən biri hesab olunur. Vaxtında müdaxilə edilmədikdə infarkt, insult və ateroskleroz riskini artıran bu vəziyyət daha çox həyat tərzi və gündəlik qidalanma il

.

Nə çuğundur, nə brokoli, nə də ispanaq: Dünyanın ən sağlam tərəvəzi açıqlandı

Meyvə və tərəvəzlərlə bağlı aparılan araşdırmaya görə ən sağlam qidalar açıqlanıb. Mütəxəssislər 17 əsas qidanı qiymətləndiriblər.  xəbər verir ki, araşdırmada qidaların kalium, lif, protein, kalsium, dəmir, tiamin, riboflavin

.

Ən sağlam ət hansıdır? - Mütəxəssislər cavab verdi

Ən sağlam və dietik ət növünün hansı olduğu uzun müddətdir müzakirə olunur. Mütəxəssislərin fikrincə, bu mövzuda lider dovşan ətidir. xəbər verir ki, xarici mənbələrin məlumatına əsasən, dovşan ətində zülalın miqdarı təxminə

.

Gündə 4 fincan içmək qocalmanı yavaşladır

Norveçdə aparılan yeni araşdırma göstərir ki, gündə üç-dörd fincan qəhvə içmək bioloji qocalma prosesini yavaşlada bilər. xəbər verir ki, alimlərin sözlərinə görə, orta miqdarda qəhvə istehlakı hüceyrələrin qoruyucu hissəs

.

Köplə yanaşı qızdırma da varsa, dərhal həkimə gedin

"Qarnın şişməsi, gəyirmə və nəfəs almaqda çətinlik həzm sistemi problemlərinin əlaməti ola bilər". xəbər verir ki, bunu rusiyalı həkim İrina Volqina deyib. O bildirib ki, bu xüsusilə həzm hərəkətinin pozulması il

turlar.az

geymler 2025 yay kolleksiyasi yaz geyimleri 2025 küftə reseptləri şorbalar hepatitlər valideyne aid statuslar kosmetika qizliq perdesi üzeyir hacıbəyli maraqlı veten seirleri bahar