Qızardılmış kartofu əsla bu qidalarla yeməyin: mədənin "evini yıxır

Qızardılmış kartofu əsla bu qidalarla yeməyin: mədənin Qızardılmış kartof - populyarlığına baxmayaraq, həzm üçün ən ağır yeməklərdən biridir. Əlbəttə ki, qızardılmış kartof çox dadlıdır, amma onu tez-tez yemək məsləhət görülmür. O, yalnız həzm sistemini yükləmir, eyni zamanda digər məhsullarla düzgün olmayan şəkildə birlikdə qəbul edildikdə sağlamlığa zərər vura bilər. Həkimlər və nutrisoloqlar bu yeməyə xüsusilə ehtiyatla yanaşmağı tövsiyə edir, xüsusilə də bəzi tanış inqrediyentlərlə birlikdə qəbul edildikdə.
Milli.Az bu qidaları sizə təqdim edir:
Çörək və qızardılmış kartof: mədəyə ikiqat zərbə
Kartof özü nişasta ilə zəngindir. Ağ undan hazırlanan çörək isə karbohidratların və tez mənimsənilən nişastanın konsentratıdır. Bu ikisi eyni yeməkdə birləşdikdə, mədə daha çox və intensiv işləməli olur, daha çox mədə şirəsi ifraz edilir. Turşuluğun artması selikli qişanın qıcıqlanmasına, yanğı hissinə və bu cür qidalanma vərdişi davamlı olduqda hətta qastritə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, bu cür birləşmələr qanda şəkərin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər, bu isə prediabet və ya insulin müqaviməti olan şəxslər üçün təhlükəlidir.
Alkoqol və kartof 
İlk baxışdan, qızardılmış kartof və bir stəkan pivə klassik görünə bilər. Amma əslində bu birləşmə böyrəklərə zərbə vurur. Qızardılmış yeməklər tərkibində çox miqdarda yağ, duz və yağın istiliklə işlənməsi nəticəsində yaranan toksinlər saxlayır. Alkoqol böyrəklərə və qaraciyərə əlavə yük yaradır, yağlı yeməklərlə birlikdə qəbul edildikdə isə sidik-cinsiyyət sisteminin xroniki xəstəliklərinin kəskinləşməsi, ödem, təzyiqin yüksəlməsi və hətta iltihabi proseslərə səbəb ola bilər.
Kartof və ət: Həzm sistemi üçün çox ağır
Qızardılmış kartofla ət milyonların sevimli yeməyi olsa da, mədə üçün ciddi stress mənbəyidir. Bu yeməkdə zülallar, yağlar və mürəkkəb karbohidratlar birləşir - bunların hamısı fərqli fermentlər və həzm üçün fərqli vaxt tələb edir. Bu cür birləşmə həzm prosesini ləngidir, fermentasiya, ağırlıq, köp və yeməkdən sonra yorğunluq hissi yarada bilər. Tez-tez qəbul edildikdə bu disbakterioz və bağırsaq mikroflorasının pozulmasına səbəb ola bilər.
Qızardılmış kartof və pomidor 
Pomidor tərkibindəki turşular kartofdakı nişastayla birlikdə qəbulu zamanı onu həzm üçün daha çətin hala gətirir. Bu, qidanın mənimsənilməsini çətinləşdirir və bağırsaqda parçalanmamış qalıqların yığılmasına səbəb ola bilər. Gələcəkdə bu, iltihabi proseslərə və toksinlərin yaranmasına gətirib çıxara bilər. /lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1086   Tarix: 12 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dişləri təbii üsullarla necə ağartmalı? - Evdə effektiv metodlar

Siqaret istifadəsi, həddindən artıq çay və qəhvə istehlakı, həmçinin şəkərli qidalar dişlərin saralmasına və ləkələnməsinə səbəb olan əsas amillərdir. Hətta ağız gigiyenasına ciddi əməl edənlərdə belə zamanla rəng dəyişim

.

Orqanizmi təmizləyir, həzmi yaxşılaşdırır, dərini qoruyur - Detoksun faydaları

Müasir həyat tərzi, qeyri-sağlam qidalanma, hava çirkliliyi, stress və kimyəvi maddələr orqanizmdə toksinlərin yığılmasına səbəb olur. Bu toksinlər zamanla həm fiziki, həm də psixoloji sağlamlığa mənfi təsir göstərə bilər

.

Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!

Yuxuda nar görmək qadın üçün ziyarət və mücevherata, kişi üçün də övlada, dövlət məmurları üçün terfie, zabitlər üçün əmrlərinin keçməsinə, kəndli üçün oktyabr bərəkətinə, tacir üçün çox quru, xalq üçün yaxşı bir idarəy

.

Çay və qəhvənin hansı halda xərçəng yaratdığı elmə məlum oldu

Alimlər çay və qəhvənin çox isti halda içilməsinin mədə xərçəngi riskini artırdığını müəyyən ediblər. xəbər verir ki, araşdırma Çinin Paytaxt Tibb Universitetinin alimləri tərəfindən aparılıb. Nəticələr "Food & Function"

.

Belə yeyiləndə saatlarla tox saxlayır - Dənəsi 15 qəpiyə düşür

Xurmanın badam, püstə və ya qozla birlikdə yeyilməsi orqanizmdə qanda şəkərin daha sabit səviyyədə qalmasına və enerji balansının qorunmasına kömək edir. xəbər verir ki, xurma yüksək təbii şəkər tərkibinə malik olduğunda

.

Onkoloq xəbərdarlıq edir: Şirin içkilər xərçəng riskini artırır

Şirin qazlı içkilərin tez-tez qəbul edilməsi yoğun bağırsaqda poliplərin yaranması və xərçəng riskinin artması ilə əlaqələndirilir. xəbər verir ki, rusiyalı onkoloq Sergey İvanov bildirib ki, bu tip içkilərin müntəzəm istifadəs

.

Yatmazdan əvvəl bu 5 qidanı əsla yeməyin - Reflüks, yuxusuzluq və həzm problemləri

Yuxu keyfiyyəti həyat keyfiyyətinə birbaşa təsir edir. Gecə saatlarında qəbul edilən bəzi qidalar mədə yanması, reflüks, gecə oyanmaları və səhər yorğunluğuna səbəb ola bilər. Doktor Portakalın araşdırmasına əsasən, yatmazda

.

Həkimlərdən valideynlərə xəbərdarlıq: Körpələri yelləməyin

Mütəxəssislər körpələrin güclü və ya uzun müddət yellənərək yatırılmasının sağlamlıq üçün ciddi risklər yarada biləcəyi barədə valideynləri xəbərdar edirlər. xəbər verir ki, xüsusilə ilk aylarda körpələrin beyin və boyu

.

Miqren tutması zamanı nə etməli? - Həmin gün üçün vacib tövsiyələr

Miqren tutması bir çox insanın gündəlik fəaliyyətini ciddi şəkildə məhdudlaşdırır. Mütəxəssislər bildirir ki, miqren başlayan gün düzgün davranış ağrının şiddətini azaltmağa kömək edə bilər. xəbər verir ki, həkimlərin sözlərin

turlar.az

toy makiyajlari geyim necə seçməli hamilelikde qidalanma hakışta xınayaxdı soz haqqinda atalar sozu bayatilar saç düzümləri kosmetika bürclər sevda sağlıq itburnu qiz evi