Qızardılmış kartofu əsla bu qidalarla yeməyin: mədənin "evini yıxır

Qızardılmış kartofu əsla bu qidalarla yeməyin: mədənin Qızardılmış kartof - populyarlığına baxmayaraq, həzm üçün ən ağır yeməklərdən biridir. Əlbəttə ki, qızardılmış kartof çox dadlıdır, amma onu tez-tez yemək məsləhət görülmür. O, yalnız həzm sistemini yükləmir, eyni zamanda digər məhsullarla düzgün olmayan şəkildə birlikdə qəbul edildikdə sağlamlığa zərər vura bilər. Həkimlər və nutrisoloqlar bu yeməyə xüsusilə ehtiyatla yanaşmağı tövsiyə edir, xüsusilə də bəzi tanış inqrediyentlərlə birlikdə qəbul edildikdə.
Milli.Az bu qidaları sizə təqdim edir:
Çörək və qızardılmış kartof: mədəyə ikiqat zərbə
Kartof özü nişasta ilə zəngindir. Ağ undan hazırlanan çörək isə karbohidratların və tez mənimsənilən nişastanın konsentratıdır. Bu ikisi eyni yeməkdə birləşdikdə, mədə daha çox və intensiv işləməli olur, daha çox mədə şirəsi ifraz edilir. Turşuluğun artması selikli qişanın qıcıqlanmasına, yanğı hissinə və bu cür qidalanma vərdişi davamlı olduqda hətta qastritə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, bu cür birləşmələr qanda şəkərin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər, bu isə prediabet və ya insulin müqaviməti olan şəxslər üçün təhlükəlidir.
Alkoqol və kartof 
İlk baxışdan, qızardılmış kartof və bir stəkan pivə klassik görünə bilər. Amma əslində bu birləşmə böyrəklərə zərbə vurur. Qızardılmış yeməklər tərkibində çox miqdarda yağ, duz və yağın istiliklə işlənməsi nəticəsində yaranan toksinlər saxlayır. Alkoqol böyrəklərə və qaraciyərə əlavə yük yaradır, yağlı yeməklərlə birlikdə qəbul edildikdə isə sidik-cinsiyyət sisteminin xroniki xəstəliklərinin kəskinləşməsi, ödem, təzyiqin yüksəlməsi və hətta iltihabi proseslərə səbəb ola bilər.
Kartof və ət: Həzm sistemi üçün çox ağır
Qızardılmış kartofla ət milyonların sevimli yeməyi olsa da, mədə üçün ciddi stress mənbəyidir. Bu yeməkdə zülallar, yağlar və mürəkkəb karbohidratlar birləşir - bunların hamısı fərqli fermentlər və həzm üçün fərqli vaxt tələb edir. Bu cür birləşmə həzm prosesini ləngidir, fermentasiya, ağırlıq, köp və yeməkdən sonra yorğunluq hissi yarada bilər. Tez-tez qəbul edildikdə bu disbakterioz və bağırsaq mikroflorasının pozulmasına səbəb ola bilər.
Qızardılmış kartof və pomidor 
Pomidor tərkibindəki turşular kartofdakı nişastayla birlikdə qəbulu zamanı onu həzm üçün daha çətin hala gətirir. Bu, qidanın mənimsənilməsini çətinləşdirir və bağırsaqda parçalanmamış qalıqların yığılmasına səbəb ola bilər. Gələcəkdə bu, iltihabi proseslərə və toksinlərin yaranmasına gətirib çıxara bilər. /lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 768   Tarix: 12 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Hər səhər acqarına bir qaşıq için - Bədəni təmizləyir, sızanaqların qarşısını alır

Ənənəvi tibbin və müasir elmin bir araya gəldiyi bu sadə inqrediyent - alma sirkəsi gündə cəmi bir qaşıq miqdarında qəbul edildikdə bədənə saymaqla bitməyən faydalar bəxş edir. xəbər verir ki, mütəxəssislərin fikrincə, sirk

.

9 vərdişdən imtina edin: qarındakı piy bir aya YOX OLACAQ

Bəzən fikirləşirsiz ki, hər şeyi düzgün edirsiniz, amma kilolar getmir və qarın əvvəlki kimi qalır?. -a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı məşqçi və diyetoloq Vimal Rajput qadınların səylərinə baxmayaraq, niyə çəkivermə problemlər

.

Döyməsi olanlara bəd xəbər - Ölümünüzə səbəb ola bilər

Danimarka və Finlandiyadan olan tədqiqatçılar döymə (tatuaj) ilə xərçəng arasında illərdir davam edən müzakirəyə dair yeni elmi nəticələr açıqlayıblar. xəbər verir ki, araşdırma çərçivəsində 2367 əkiz bacı üzərində aparıla

.

Qızdırma ilə gəzməyə çıxmaq olar? Cavab çoxlarını təəccübləndirəcək

Soyuqdəymə və ya qrip bizi yaxalayanda, ilk əlamətlərdən biri adətən bədən temperaturunun qalxması olur. Bu zaman isə məntiqli bir sual ortaya çıxır: özümüzü pis hiss etsək də, təmiz havaya çıxmaq, gəzişmək olarmı?. xaric

.

Gözümüzün altı niyə qaralır? - Nə etməli?

Göz altında qaralar yuxusuzluqdan genetik faktorlara qədər bir çox səbəbə görə yarana bilər. xəbər verir ki, üzdəki yorğunluq və stressin ən bariz əlaməti halına gələn göz altındakı qaralar həm estetik narahatlıq yaradır

.

Barmaqları şaqqıldatmaq vərdişi bu halda təhlükəsizdir

Əgər barmaqları şaqqıldatmaq zamanı ağrı, şişkinlik və ya hərəkət məhdudiyyəti müşahidə olunmursa, bu vərdiş təhlükəli sayılmır. xəbər verir ki, bunu Rusiyalı travmatoloq-ortoped Vitali Skakun bildirib. O qeyd edir ki, şaqqılt

.

Qadınlar üçün zərərli, kişilər üçün isə faydalıdır

Alimlər kişi və qadınların sağlamlığına fərqli təsir göstərə bilən meyvəni müəyyən ediblər. Söhbət - qreypfrutdan (greypfrut) gedir. xəbər verir ki, araşdırmalara görə, bu sitrus meyvəsi kişilər üçün bir sıra faydalar təqdi

.

1 ay ancaq 720 yumurta yedi, görün nə oldu

Harvard Universitetinin doktorantı Nik Norvits bir ay ərzində hər gün 24 yumurta yeyərək apardığı təcrübədə yumurtanın xolesterinə təsirini araşdırıb. xəbər verir ki, bir ay ərzində cəmi 720 yumurta yeyən Norvits gözləniləni

.

Bu məhsulları mətbəxtən uzaq tutun - Ömrünüzü qısaldır

Düzgün qidalanma sağlam həyat üçün vacibdir, amma bəzi qidalar var ki, onların istifadəsi sağlamlıq üçün ciddi risklər yaradır. xarici mətbuata istinadla xəbər verir ki, qidalanma sahəsində aparılan son araşdırmalar göstəri

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az gozel gorunmek makiyaj etmek qaydalari gelinlikler sağlamlıq endokrin sistem qadın kostyumları kombinler 2025 yay meseller masqalar bürcler birlik kondom nedir