Qızardılmış kartofu əsla bu qidalarla yeməyin: mədənin "evini yıxır

Qızardılmış kartofu əsla bu qidalarla yeməyin: mədənin Qızardılmış kartof - populyarlığına baxmayaraq, həzm üçün ən ağır yeməklərdən biridir. Əlbəttə ki, qızardılmış kartof çox dadlıdır, amma onu tez-tez yemək məsləhət görülmür. O, yalnız həzm sistemini yükləmir, eyni zamanda digər məhsullarla düzgün olmayan şəkildə birlikdə qəbul edildikdə sağlamlığa zərər vura bilər. Həkimlər və nutrisoloqlar bu yeməyə xüsusilə ehtiyatla yanaşmağı tövsiyə edir, xüsusilə də bəzi tanış inqrediyentlərlə birlikdə qəbul edildikdə.
Milli.Az bu qidaları sizə təqdim edir:
Çörək və qızardılmış kartof: mədəyə ikiqat zərbə
Kartof özü nişasta ilə zəngindir. Ağ undan hazırlanan çörək isə karbohidratların və tez mənimsənilən nişastanın konsentratıdır. Bu ikisi eyni yeməkdə birləşdikdə, mədə daha çox və intensiv işləməli olur, daha çox mədə şirəsi ifraz edilir. Turşuluğun artması selikli qişanın qıcıqlanmasına, yanğı hissinə və bu cür qidalanma vərdişi davamlı olduqda hətta qastritə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, bu cür birləşmələr qanda şəkərin səviyyəsinin yüksəlməsinə səbəb ola bilər, bu isə prediabet və ya insulin müqaviməti olan şəxslər üçün təhlükəlidir.
Alkoqol və kartof 
İlk baxışdan, qızardılmış kartof və bir stəkan pivə klassik görünə bilər. Amma əslində bu birləşmə böyrəklərə zərbə vurur. Qızardılmış yeməklər tərkibində çox miqdarda yağ, duz və yağın istiliklə işlənməsi nəticəsində yaranan toksinlər saxlayır. Alkoqol böyrəklərə və qaraciyərə əlavə yük yaradır, yağlı yeməklərlə birlikdə qəbul edildikdə isə sidik-cinsiyyət sisteminin xroniki xəstəliklərinin kəskinləşməsi, ödem, təzyiqin yüksəlməsi və hətta iltihabi proseslərə səbəb ola bilər.
Kartof və ət: Həzm sistemi üçün çox ağır
Qızardılmış kartofla ət milyonların sevimli yeməyi olsa da, mədə üçün ciddi stress mənbəyidir. Bu yeməkdə zülallar, yağlar və mürəkkəb karbohidratlar birləşir - bunların hamısı fərqli fermentlər və həzm üçün fərqli vaxt tələb edir. Bu cür birləşmə həzm prosesini ləngidir, fermentasiya, ağırlıq, köp və yeməkdən sonra yorğunluq hissi yarada bilər. Tez-tez qəbul edildikdə bu disbakterioz və bağırsaq mikroflorasının pozulmasına səbəb ola bilər.
Qızardılmış kartof və pomidor 
Pomidor tərkibindəki turşular kartofdakı nişastayla birlikdə qəbulu zamanı onu həzm üçün daha çətin hala gətirir. Bu, qidanın mənimsənilməsini çətinləşdirir və bağırsaqda parçalanmamış qalıqların yığılmasına səbəb ola bilər. Gələcəkdə bu, iltihabi proseslərə və toksinlərin yaranmasına gətirib çıxara bilər. /lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 867   Tarix: 12 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qarpızın qabığına diqqət : Bu işarə təhlükə ola bilər

Yay mövsümündə sevilən meyvələrdən biri olan qarpızın seçimi qədər onun təhlükəsizliyi də önəmlidir. Mütəxəssislər qarpız alarkən xüsusilə qabığındakı bəzi işarələrə diqqət etməyi tövsiyə edirlər. xəbər verir ki, əgər qarpızı

.

Yaxşı görmək istəyirsinizsə bu qidalardan çox yeyin

Göz sağlamlığını qorumaq və görmə qabiliyyətini uzun müddət yüksək səviyyədə saxlamaq üçün düzgün qidalanma mühüm rol oynayır. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi vitamin və antioksidantlarla zəngin olan qidalar gözləri gücləndirir

.

22 yaşlı qızda xərçəng aşkarlandı

Avstraliyada 22 yaşlı qız xərçəng simptomlarını menstruasiya ilə səhv salıb. Şarlotta Lasike adlı qız uzun müddət bağırsaq xərçənginin simptomlarını menstruasiya ağrısı hesab edib. xəbər verir ki, bu barədə İspaniyanın "E

.

Sağlam bildiyimiz qidalar qanı qatılaşdırır - Nə yeyək?

Faydalı bildiyiniz qidalar, meyvələr belə qanı qatılaşdıra bilər. Xüsusən yayda orqanizmdə susuzlaşma fonunda qan daha da qatılaşır. xəbər verir ki, ürək-damar cərrahı Pavel Vladimirov kartof, banan, şirniyyat və hətta bəz

.

Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?

Yuxular hələ də sirri açılmayan qaranlıqla dolu dünyadır. Yuxu əsrlərdən bəri araşdırılan, həm alimlərin, həm də mistika ilə məşğul olanların cavabını tapmaq istədiyi tapmacadır. Fərqli və rəngarəng yuxular bəzən də cinsəlikl

.

Dünyanın ən nadir qan qrupu kəşf edildi

Fransız alimlərin apardığı adi bir qan testi gözlənilməz tibbi sirri üzə çıxarıb - Qvadelupadan olan bir qadının qanında indiyədək məlum olmayan, planetin ən nadir qan qrupu aşkar edilib. xarici mediaya istinadla xəbər veri

.

Qarpızı bunlara görə yeməliyik - faydaları

Qarpız yay fəslinin ən sevimli qida məhsullarından biridir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki,  orqanizm üçün bir sıra müsbət təsirləri olan qarpız susuzluğu aradan qaldırır, həzmə kömək edir, qanı durulaşdırır. Qarpı

.

Həm arıq saxlayır, həm də ürəyə xeyirdir - Hazırda mövsümüdür

Yay aylarında bazarlarda bolluqla rast gəlinən nektarin təkcə dadı ilə deyil, sağlamlığa faydaları ilə də seçilir. Şaftalıya bənzərliyi ilə tanınan bu meyvə hamar qabığı və ətirli dadı ilə fərqlənir. bildirir ki, nektari

.

Kişilər və qadınlar üçün kritik yaş dövrü nə vaxt başlayır?

Sağlamlığa erkən yaşlardan diqqət göstərmək xroniki xəstəliklərin qarşısını almaq və aktiv qalmaq üçün vacibdir. Kişilər və qadınlar üçün kritik yaş dövrq nə vaxt başlayır?. xəbər verir ki, Texas Sağlamlıq Mərkəzi və Helsink

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az yemek reseptleri qadin dunyasi makiyaj etmek qaydalari çolkalı saç modelleri bayatılar vətən haqqında oxucu mektubu aybasi ucun derman uşaq nece olur novruza aid hakışta novruz hakışdaları haqisda azərbaycan