Qocalmamaq üçün nə qədər çiyələk yeməlisiniz?

Qocalmamaq üçün nə qədər çiyələk yeməlisiniz?Çiyələk çox yeyən insanlar vaxtından tez qocalmır və Alsheymer riski də azalır.
Milli.Az medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, alimlərin fikrincə, çiyələk ən faydalı 10 giləmeyvə içində ön yerdədir.
Terapevt, biotexnoloq Tatyana Solnçeva çiyələyin anti-age təsirindən danışıb:
"Çiyələkdə C vitamini, krem, kalium, kobalt var. Bunlar gənclik elementləridir. Eləcə də onda olan mikronutrientlər gözəllik və gənclik mənbəyidir. 100 qram çiyələkdə olan C vitamini kollagenin sintezində iştirak edir, dəri və oynaqların ömrünü uzadır.
100 qr çiyələkdə olan kremniy 3 sutka normanı təmin edir, oynaq, toxuma birləşdirici toxumaları bərkidir, dırnaq və saçları yaxşılaşdırır, dərini elastik edir. Eləcə də kalsium, fosfor, maqniy və s. mənimsənilməsini təmin edir.
Çiyələkdə polifenol, antosianlar kimi antioksindantlar var.
Məhz bunlar meyvəyə əlvan qırmızı rəng verir. Ona görə çiyələk nə qədər şux rəngdədirsə, o qədər faydalıdır. Çiyələkdə olan orqanik turşular maddələr mübadiləsi və immun sistem üçün vacibdir. Gündəlik 100-150 qram çiyələk normadır".
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 868   Tarix: 22 may 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Şampununuza bunları əlavə edin – Saçınız 7 gün yağlanmayacaq

Saçların tez-tez yağlanması həm qadınların, həm də kişilərin ən çox şikayət etdiyi problemlərdən biridir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, bəzi təbii maddələri şampuna əlavə etməklə bu problemdən asanlıqla qurtulmaq mümkündür

.

Dişləri gündə 3 dəfə fırçalamaq lazım deyilmiş - Həkimdən xəbərdarlıq

Dişləri həddindən artıq tez tez və çox güc tətbiq edərək fırçalamaq ağız sağlamlığında ciddi problemlərə səbəb ola bilər. xəbər verir ki, bunu rusiyalı stomatoloq terapevt və parodontoloq Viktoriya Çeredniçenko deyib. "Artı

.

Dəri xərçəngindən bu sadə üsulla qorunmaq olar

ABŞ-nın Çikaqo Universitetinin alimləri günəş işığının sağlam dəri hüceyrələrini xərçəng hüceyrələrinə çevirə bilən mexanizmini də müəyyən ediblər. . xəbər verir ki, araşdırmaya görə, uzunmüddətli ultrabənövşəyi (UB) şüalanm

.

Hər kəsin etdiyi təhlükəli səhv: Bu yeməkləri ikinci dəfə isitməyin

Bəzi qidaların təkrar qızdırılması sağlamlıq üçün ciddi risk yarada bilər. xəbər verir ki, bu barədə İngiltərə Qrinviç Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi üzrə mütəxəssisi Dr. Steysi Duvenagen deyib. Onun sözlərinə görə

.

Gün ərzində neçə stəkan kofe içmək olar?

Gündə 4 stəkandan çox qəhvə içmək mənfi təsirlərə səbəb olur. xəbər verir ki, qəhvə təravətlə oyanmaq və diqqəti artırmaq üçün çoxlarının gündəlik vərdişinə çevrilib. Lakin mütəxəssislər bildirirlər ki, gündə dörd stəkanda

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Kartof qızartması yemək qalıcı fəsadlara yol açır - Diqqət

Unutqanlıq son illərdə nəinki yaşlı insanlarda, hətta gənclərdə də getdikcə daha çox yayılmışdır. Sağlam olmayan, çox yağlı qidaların müntəzəm istehlakının unutqanlıq problemini daha da artırdığı bildirilir. Gündəlik həyatd

.

Qadınlar niyə kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirir?

Qadınların kişilərlə müqayisədə daha tez-tez insult keçirməsinin səbəbi məlum olub. xəbər verir ki, insult hələ də dünyada əlilliyin əsas səbəblərindən biridir və getdikcə yalnız yaşlılara deyil, həm də həyatının ən akti

.

Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır

Qaraciyərin yağlanması xərçəngdən ölüm riskini 35 dəfə artırır. xəbər verir ki, İsveçin Karolinska İnstitutunun alimləri bu qənaətə gəliblər. Tədqiqatın nəticələri "Journal of Hepatology" jurnalında dərc olunub

turlar.az

sade makiyaj sekilleri aksessuarlar yaz geyimleri 2025 maskaların hazırlanması cinsi heyat aparici serxan keremoglu kolbasa hazirlanmasi kosmetika öpüşme haxista google seksual vətən haqqında bayatılar