Qoxusuna görə az adam yesə də, faydaları saymaqla bitmir

Qoxusuna görə az adam yesə də, faydaları saymaqla bitmirBrokoli insan sağlamlığı üçün ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Bişirərkən buraxdığı qoxuya görə bir çox insan istehlak etməkdən çəkinir. Kiçik ağaca bənzəyən brokoli elmi araşdırmalar nəticəsində super qidalar siyahısına daxil olub. Qidalanma dəyəri baxımından çox zəngin qış tərəvəzi olan brokoli aşağı kalorili olduğu üçün pəhriz süfrələrinin vazkeçilməzləri arasındadır. Tərkibində çoxlu vitaminlər, minerallar, lif və antioksidanlar var. Gündə 1 kasa buxarda hazırlanmış və ya qaynadılmış brokoli istehlakının bir çox xəstəliklərə qarşı olduğu, həmçinin damarlardakı gərginliyi azaldıb toksinlərin atılmasına töhfə verdiyi müşahidə edilib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, brokoli bişirilərək və ya çiy istehlak edilə bilər. 
Siz qaynadıb, buxarda, və ya sobada dadlı brokoli bişirə bilərsiniz. Brokolinin çiçəklənən hissələri kimi, gövdələri də çox qidalıdır. Sapların lifli üst qatlarını soyub salatlarınıza əlavə edə bilərsiniz. Brokoli həmçinin vegetarianlar üçün dadlı qidadır.
Brokoli tərəvəzini istehlak etməzdən əvvəl yuya bilərsiniz. Brokolini az miqdarda sirkə əlavə edilmiş suda təxminən 10 dəqiqə saxlayın. Daha sonra o təmiz su ilə yaxşıca yuyulmalıdır.
Brokolinin faydaları nələrdir? 
Bu tərəvəz vitamin və minerallar anbarıdır. Antioksidantların mənbəyidir. Xərçəngə qarşı qoruyucudur. Qan şəkərini tənzimləyir. Ürək sağlamlığını qoruyur. Həzm sistemini gücləndirir. Beyin və sinir sistemini dəstəkləyir. Yaşlanmağı gecikdirir. O həmçinin ağız və diş sağlamlığına da müsbət təsir edir. Günəşin zərərli şüalarından qoruyur.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 929   Tarix: 26 mart 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İyirmi dəqiqəyə bel ağrılarından xilas olmaq mümkündür?

Alimlər xroniki bel ağrılarını müalicə etmək üçün kök hüceyrə implantı hazırlayıblar. Onun quraşdırılması təxminən 20 dəqiqə çəkir. -a istinadən xəbər verir ki, Böyük Britaniyada xroniki bel ağrısı hallarının demək olar ki

.

Qızmar istidə dondurma yemək təhlükəlidir?

"İsti havada dondurma yemək insan üçün mənfi nəticələrə gətirib çıxara bilər". -a istinadən bildirir ki, bunu Rusiyanın Dövlət Təhsil Universitetinin Təbiət Elmləri fakültəsinin fiziologiya, insan ekologiyası v

.

Alimlər D vitamininin gündəlik dozasını əldə etməyin yollarını tapıblar

Alimlər yaşayış bölgəsindən, ilin vaxtından və insan dərisinin rəngindən asılı olaraq günəşin təsiri altında D vitamininin gündəlik dozasının alınması üçün optimal şərtləri müəyyən ediblər. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanı

.

Günvurma zamanı nə etməliyik?

"Günvurma, istilik vurması və ya istilik çarpması olaraq da bilinən bədənin həddindən artıq istiliyə məruz qalması nəticəsində bədən temperaturunun yüksəlməsi ilə (40 dərəcə və daha yüksək ) meydana gələn ciddi tibb

.

Günəş saç tökülməsinə səbəb ola bilər?

Yaz aylarında saç və baş dərisi xüsusi qulluq tələb edir. unikal-a istinadən xəbər verir ki, bunu rusiyalı dermatoloq Mariya Vasilyeva deyib. . O qeyd edib ki, ultrabənövşəyi şüaların aqressiv təsirindən ilk olaraq baş dəris

.

Ürək üçün ən faydalı meyvə budur

Bir çox meyvələrdə olan faydalı elementlər ürək-damar xəstəlikləri riksini azaldır. -a istinadən xəbər verir ki, amerikalı kardioloq Dilak Vivek hansı meyvəni çox yediyini açıqlayıb:. "Mən alma yeməyi sevirəm. Bu meyvəd

.

Bişirmə kağızlarından istifadə edənlərə XƏBƏRDARLIQ: hormonlarınız

Yağlı bişirmə kağızları mətbəxlərdə geniş şəkildə istifadə edilən vasitələrdən biridir. Son dərəcə gigiyenik və istiliyədavamlı olan bu kağızlar müxtəlif məqsədlər üçün istifadə olunur. -a istinadən bildirir ki, əsasən çörə

.

İstidən qorunmaq üçün sadə üsul - Qulağınıza

İsti havalarda özünü sərinləşdirmək üçün sadə bir yoqa üsulu var.   -a istinadən bildirir ki, əgər orqanizmin özü-özünü sərinləşdirməsini istəyirsinizsə,  küçəyə çıxarkən sağ qulağınızı pambıqla tıxayın. Bu üsulu yüz illərdi

.

Ürək üçün ən faydalı qida: çiy halda yeyin

Qoz ürəyi qoruyur və infarktın qarşısını alır. Ürək divarını sağlam formada saxlayan qozun faydaları saysız-hesabsızdır. Bu çərəz Omeqa-3 yağ turşuları, antioksidantlar və liflə zəngin bir qida kimi tanınır. -a istinadə

turlar.az

sonxeber.az yay geyimləri 2024 geyim necə seçməli kosmetik vasiteler elm biliye aid atalar sözləri gavalı salatı qadin dunyasi 2024 qripdən necə qorunmalı kosmetika sevgi qiz evi haxista novruz bayramina aid veten hakistalar