Qoxusuna görə az adam yesə də, faydaları saymaqla bitmir

Qoxusuna görə az adam yesə də, faydaları saymaqla bitmirBrokoli insan sağlamlığı üçün ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Bişirərkən buraxdığı qoxuya görə bir çox insan istehlak etməkdən çəkinir. Kiçik ağaca bənzəyən brokoli elmi araşdırmalar nəticəsində super qidalar siyahısına daxil olub. Qidalanma dəyəri baxımından çox zəngin qış tərəvəzi olan brokoli aşağı kalorili olduğu üçün pəhriz süfrələrinin vazkeçilməzləri arasındadır. Tərkibində çoxlu vitaminlər, minerallar, lif və antioksidanlar var. Gündə 1 kasa buxarda hazırlanmış və ya qaynadılmış brokoli istehlakının bir çox xəstəliklərə qarşı olduğu, həmçinin damarlardakı gərginliyi azaldıb toksinlərin atılmasına töhfə verdiyi müşahidə edilib.
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, brokoli bişirilərək və ya çiy istehlak edilə bilər. 
Siz qaynadıb, buxarda, və ya sobada dadlı brokoli bişirə bilərsiniz. Brokolinin çiçəklənən hissələri kimi, gövdələri də çox qidalıdır. Sapların lifli üst qatlarını soyub salatlarınıza əlavə edə bilərsiniz. Brokoli həmçinin vegetarianlar üçün dadlı qidadır.
Brokoli tərəvəzini istehlak etməzdən əvvəl yuya bilərsiniz. Brokolini az miqdarda sirkə əlavə edilmiş suda təxminən 10 dəqiqə saxlayın. Daha sonra o təmiz su ilə yaxşıca yuyulmalıdır.
Brokolinin faydaları nələrdir? 
Bu tərəvəz vitamin və minerallar anbarıdır. Antioksidantların mənbəyidir. Xərçəngə qarşı qoruyucudur. Qan şəkərini tənzimləyir. Ürək sağlamlığını qoruyur. Həzm sistemini gücləndirir. Beyin və sinir sistemini dəstəkləyir. Yaşlanmağı gecikdirir. O həmçinin ağız və diş sağlamlığına da müsbət təsir edir. Günəşin zərərli şüalarından qoruyur.
Milli.Az / news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1144   Tarix: 26 mart 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Soyuq havada çay əvəzinə su içmək daha faydalıdır

Havaların soyuması ilə insanlar bədəni isidən içkilərə xüsusilə çaya daha çox üstünlük verirlər. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edirlər ki, soyuq günlərdə çay əvəzinə su içmək orqanizm üçün daha faydalıdır. xəbər verir ki

.

Bu qidaları birlikdə yeməyin – dietoloq təhlükəni açıqladı

Diyetoloqlar bəzi qida məhsullarının birlikdə qəbulunun sağlamlığa mənfi təsir göstərə biləcəyini bildirirlər. xəbər verir ki, endokrinoloq-diyetoloq Mariya Brijanın sözlərinə görə, yanlış qida birləşmələri orqanizmin qid

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

.

Arıqladan, tox saxlayan, enerji verən super qida – Çia toxumu

Son illər sağlam qidalanma trendlərinin əsas komponentlərindən biri kimi çia toxumu xüsusi populyarlıq qazanıb.   -a istinadən xəbər verir ki, kiçik ölçülü olmasına baxmayaraq, çia toxumu yüksək miqdarda vitamin, mineral

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

turlar.az

geyim necə seçməli geyim və ayaqqabılar sade makiyaj sekilleri elm haqqinda atalar sozleri parfümeriya atalar sozleri ana haqqinda salatlar kosmetika sanamalar baldiza aid haxisda vetene aid atalar sozleri sac duzumleri novruz hakistalari