Qozun bilmədiyimiz zərərləri

Qozun bilmədiyimiz zərərləriMütəxəssislər qozun sağlamlıq üçün təhlükəli olduğunu açıqlayıblar.
Milli.Az lent.az-a istinadən istinadən xəbər verir ki, qoz-fındıq antioksidantlar və digər faydalı qidalarla zəngindir, lakin onların ciddi yan təsirləri də var.
Qoz tez-tez müxtəlif yeməklərə və şirniyyatlara daxil edilir. Ancaq optimal sağlamlıq və rifah üçün gündə 7-dən çox qoz-fındıq istehlak etmək tövsiyə olunmur. Həddindən artıq fındıq həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Fındıqların tərkibindəki lif qəbizlik, şişkinlik, qaz, qarın ağrısı, qusma və ya ishala gətirib çıxara bilər.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 671   Tarix: 03 yanvar 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Uşaqlarda qan xərçəngi üçün yeni risk faktoru aşkarlanıb

Ekstrakorporal gübrələmə yolu ilə doğulan uşaqlarda uşaq leykemiyasının inkişaf riski daha yüksəkdir, lakin səbəb texnologiyanın özü deyil, yaşlı insanların buna müraciət etməsi ola bilər.   -a istinadən xəbər verir ki, b

.

İnfarkt riskinizi ölçün

Həyati orqanların başında gələn ürək bir çox xəstəliklərin əsas səbəbidir. -a istinadən xəbər verir ki, xüsusilə də son illərdə gənclərin belə infarkt riski xeyli yüksəlib. Mütəxəssislər çox bəsit bir testlə infarkt riskin

.

Məşhur COVID peyvəndinin mənfi təsirləri TƏSDİQLƏNDİ

AstraZeneca şirkəti ilk dəfə məhkəmədə COVID peyvəndinin nadir yan təsirləri ola biləcəyini etiraf edib. .   -a istinadən xəbər verir ki, məsələn, dərman trombositopeniya sindromu ilə tromboz (TTS) sindromunun inkişafın

.

Günəş əleyhinə kremlər dəri xərçəngi yaradır- XƏBƏRDARLIQ

"Həkimlər xüsusi kremlərdən istifadə edərək özünüzü Günəşin mənfi təsirinə məruz qalmadan qorumağı tövsiyə edirlər. Amma burada bir nüans var: Bu zaman orqanizmdə D vitamini ifraz olunmur. Bu vitamin çox az olarsa, dər

.

Qələmlə yazmağı unuduruq, beyin passivləşir

Müasir insan qələmlə, əllə yazı yazmağı getdikcə az istifadə edir. -a istinadən xəbər verir ki, alimlər orta yaş insanın yarım ayda 1-2 dəfə nəsə yazdığını hesablayıb. Əsasən klaviatura, telefon və kompüter istifadə edilir

.

Niyə pəhrizə sarıkök əlavə edilməlidir? - 5 ƏSAS FAYDASI

Sarıkök antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Sarıkök yeməklərə ətir və dad əlavə etməklə yanaşı, həm də çoxsaylı sağlamlıq faydaları ilə tanınan heyrətamiz bir ədviyyatdır. .   -a istinadən xəbər verir ki, bu ədviyyat antioksidan

.

Qızartmaq üçün bu 3 yağdan istifadə edin

Düzgün yağla qızartmaq sağlamlığınız, təhlükəsizliyiniz, yemək bişirmək və yeməyinizin ümumi dadı və toxuması üçün vacibdir.   -a istinadən bildirir ki, yağın təzə olduğundan və xarab olmadığından əmin olmalısınız. . Ya

.

Azərbaycanda ən çox hansı əməliyyatlara ehtiyac var?

"Azərbaycan qanunvericiliyinə müvafiq olaraq köçürülməsinə icazə verilən orqanlar qaraciyər, ürək, ağciyər, bağırsaqların köçürülməsi, mədə, gözün buynuz qişasıdır. Eyni zamanda, qanunvericiliklə canlı donordan sümü

.

Bu bitki xərçəngin qarşısını alır

a istinadən yemişanın faydalarını təqdim edir:. - Xərçəngin yaranmasının qarşısını alır. - İnfeksiyanın qarşısını alır. - Bədəni diabet və astma kimi xroniki iltihablardan qoruyur. - Böyrək daşlarının əmələ gəlməsinin qarşısın

turlar.az

sonxeber.az geymler 2024 həkim məsləhəti aksessuarlar balamı sevirəm islamda qadın asan ariqlamagin yollari şəfalı otlar kosmetika rus dili veten haqqinda bayatilar qızlıq pərdəsi gözellik penis