Qulunc olma – çarəsi

Qulunc olma – çarəsiYəqin ki, hamı başa düşər qulunc olma nə deməkdir və bəzi insanlar daha tez-tez qulunc olur və bundan əziyyət çəkirlər. Kimlər və niyə qulunc olurlar?
Daha çox oturaq həyat keçirənlər də (sürücülər, kompüter qarşısında çox oturanlar, ödündə daş olanlar, döş fəqərələrində yırtıq, sürüşmə və ya ostoxondroz (kirəclənmə) olanlar, daimi küləkli yerdə işləyənlər və s.) buna rast gəlmək mümkündür. Qulunc kürək əzələsinin həddindən artıq gərilib sərtləşməsidir, bu zaman güclü ağrı olur, kürək arası sahədə şişkinliklər olur, bu zaman həmin şişin üstünü kobud şəkildə əzmək olmaz, birdən-birə kobud masaj etmək olmaz. Bəs nə etməli? Məşhur islam həkimləri Əl Razi və İbni Sina belə bir resept söyləmişlər: qulunc olan zaman zeytun yağına batırılmış bezin içinə isti duz doldurun və quluncun üstünə qoyun. Həqiqətən mükəmməl reseptdir.
Keçək xalq təbabətinə:
- 1 ədəd apelsin və ya 2 ədəd limon qabığını qurudun, əzib toz edin, qarazirə yağı ilə qarışdırın, isti vəziyyətdə bez parçasını bu yağda isladın və quluncun üzərinə qoyun.
- Qoz böyüklükdə acırğa (rusca xren) kökünü, bir ədəd orta ölçüdə kartofu və kartof böyüklükdə qoyun quyruğunu ət maşınından keçirin, bir-birinə qarışdırıb yarım saat quluncun üstünə qoyun.
- Böyük bir kələmi 1 qat soyun, qaynamaqda olan suyun içində 2 dəqiqə qaynadın və isti vəziyyətdə quluncun üstünə qoyun, yun parça ilə üstünü örtün.
- Bəzən soyuqdəymə nəticəsində quluncolmalar baş verir. Bu zaman 4-5 stəkan tutan çaynikə 1 çay qaşığı kəklikotu, 1 çay qaşığı qara çay, 1 çay qaşığı məkkəgülü, 1 xörək qaşığı cökə çiçəyini qarışdırıb zoğal mürəbbəsi ilə bir dəfəyə yavaş-yavaş için, güclü tərləmə gələcəkdir, bundan sonra bədəndə və quluncda bir-bir yumşalma hiss edəcəksiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1374   Tarix: 19 dekabr 2021
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA

Bir qrup rusiyalı alim təbii pirokatexin antioksidantı əsasında Altsheymer xəstəliyinin müalicəsinə yaxşı təsir göstərən yeni molekullar aşkarlayıb. xəbər verir ki, bu barədə Rusiya Elmlər Akademiyası bildirib. Qeyd olunu

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

"Məcburi maska taxmaq" dövrü geri qayıdır? - Məktəblər bağlandı, xəstəxanalarda yer yoxdur

Avropada sürətlə yayılan və H3N2 virusunun yeni mutasiyası ilə əlaqələndirilən "super qrip" hallarının artması ciddi narahatlıq yaradıb. Bir çox ölkədə xəstəxanalar yüksək hazırlıq vəziyyətinə gətirilib, hətta bəz

.

Saqqızla bağlı məşhur mif puç oldu

"Udulmuş saqqızın bədəndə 7 il qalması barədə deyilənlər mifdən başqa bir şey deyil". xəbər verir ki, bunu həkim-qastroenteroloq Anastasya Gostrous deyib. Uşaqlıqdan eşitdiyimiz "Saqqız mədədə yeddi il qalır"

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

turlar.az

qaşların formalari kosmetoloq gözəllik məhsulları üz maskaları kabab reseptləri bürc xəbərləri gavalinin xeyri kosmetika maraqli hakistalar novruz bayramına aid hakıştalar maska hakışdalar toy gecesı