Quru meyvələr bu xəstəliklərdə faydalıdır - DİETOLOQLAR AÇIQLAYIB

Quru meyvələr bu xəstəliklərdə faydalıdır - DİETOLOQLAR AÇIQLAYIBDietoloqlar quru meyvələr haqqında maraqlı fikirlər açıqlayıblar.
Quru meyvələr insan sağlamlığı üçün çox faydalı hesab olunur, lakin onların faydasının nə olduğunu, orqanizmə necə kömək etdiyini az adam bilir.
Milli.Az e-tibb.az-a istinadən bildirir ki, kişmiş qan təzyiqini azaltmaq üçün, sakitləşdirici kimi qəbul oluna bilər, diabet, ürək-damar xəstəlikləri riskini azaltmağa da kömək edir.
Gavalı çox lifləri sayəsində ürək xəstəlikləri ilə yanaşı qanda şəkərin sıçrayışları ilə də mübarizə aparır.
Xurmanın müntəzəm  istifadəsi sonsuzluqla mübarizədə faydalı sayılır. Doğuş zamanı uşaqlıq boynunun geniş açılmasına kömək etməyi ilə tarixən məlumudur.
Qurudulmuş ərik görmə qabiliyyətini qorumağa kömək edir. Bu məhsul liflər, kalium, A və C vitaminləri ilə zəngindir.
Əncirdə isə  ürək və qan-damar sistemi üçün faydalı olan çox miqdarda dəmir var. Onda olan  kalsium, kalium, yod və fosfor da mədə-bağırsaq traktının fəaliyyəti üçün çox faydalıdır.
Alma qurusu da çoxlu sayda vitaminlərlə zəngindir. Mədə-bağırsaq traktının, sinir sisteminin işini tənzimləyir və ürək, qalxanabənzər vəzinin xəstəliklərinə qarşı faydalı bir profilaktikdir.
Qurudulmuş armud həyacanı, narahatlığı azaldır, soyuqdəymə ilə mübarizə aparır, ürəyin və qan damarlarının sağlamlığını gücləndirir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1275   Tarix: 02 fevral 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

İnsan hər gün ağlasa nə olar?

Duyğularınızı daim nəzarətdə saxlamaq və ağlamağa imkan verməmək son dərəcə zərərlidir. Ancaq hər gün uzun müddət ağlamaq sağlamlığa zərər verə bilər. İnsan hər gün ağlasa nə olar?. -a istinadla xəbər verir ki, tez-tez ağlama

.

Kolbasanı qızartmaq olmaz – Xərçəngə səbəb olur

Termal üsulla işlənmiş kolbasaları yemək sağlamlığa son dərəcə zərərlidir. Amma bununla yanaşı, insanlar üstəlik kolbasını qızardıb yeyir. .   -a istinadən bildirir ki, kolbasaları qızartmaq və ya qaynatmaq olmaz. Bəs, bun

.

Ən təhlükəli xərçəng növlərindən birinin ilk əlamətləri

Britaniyalı həkimlər dörd narahatedici əlamət açıqlayıblar. Bəzi xərçəng növləri əlamətlərinə görə erkən mərhələdə tanınır. .   -a istinadən bildirir ki, bu barədə Böyük Britaniya Milli Səhiyyə Xidmətinin ekspertləri bildiriblər

.

İmsakda bunları yemək ziyanlıdır

Ramazan ayında istehlak edilən qidalara diqqət etmək lazımdır. Qida qəbulu gün ərzində baş vermədiyi üçün imsak vaxtı yediyimiz qidaların müəyyən tarazlıqda olması lazımdır. Bəzi qidaların qəbulu toxluq hissinin azalmasın

.

Müxtəlif yemək çeşidlərinin verdiyi fəsadlardan necə qorunaq? - AÇIQLAMA

"50 yaşdan yuxarı insanlar balıq yeməlidirlər, çünki bu yaşda bədənin əzələ kütləsini və gücünü saxlamaq üçün daha çox proteinə ehtiyacı var". Bu barədə -a Tibet təbabəti üzrə menecer Günay Seyfullayeva Novruz Bayram

.

Çaytikanı çayını necə hazırlamaq olar?

Tələb olunan maddələrin siyahısı. - 150 qram giləmeyvə;. - 2,5 stəkan su;. - üç qaşıq istənilən çay;. - lazımi miqdarda bal. xarici KİV-ə istinadla hazırlanma üsulunu təqdim edir:. Əvvəlcə çayı klassik şəkildə dəmləmək lazımdır

.

Beyin sağlamlığı üçün ən yaxşı 5 balıq növü

Beyin insan bədəninin ən mürəkkəb və sirli orqanlarından biridir. Optimal qidalanma ilə qocalığa qədər tam gücü ilə işləyir. Ancaq təəssüf ki, bir çox yemək vərdişlərimiz onun sağlamlığına xələl gətirə bilər.   -a istinadən xəbə

.

Qatığı daha faydalı etməyin yolu

Şəfa mənbəyi olan qatığın içinə 1 qaşıq kətan toxumu əlavə etdikdə, verdiyi güclü təsirlərə inanmayacaqsınız. Toxumlar sağlamlığımız üçün vacib vitamin və minerallar təmin edən qidalardır. Omeqa-3 yağ turşuları, lif, zülal

.

Orqanizmi zamanla dağıdıb məhv edən qidalar

Yeməyə vərdiş etdiyimiz, süfrəmizdən əskik etmədiyimiz qidalar birdən yox, zamanla, asta-asta orqanizmi daxildən dağıdır. -a istinadən xəbər verir ki, adı açıqlanmayan diyetoloq bu qidalar barədə xəbərdarlıq edib:. "Yediyimi

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 makiyaj instagram qaşların formalari soz ehtiyati artirmaq xiyar tutmasi tənəffüs orqanları avto qadın kosmetika saglam qidalanma xərçəng bürcü xocali pomidor novruz haqistalari