Qutab xəmirinin hazırlanması
Ərzaqlar:
6 st un
1-2 ədəd yumurta
1/3 ç.q sarıkök
1 x.q duz
1ç.q maya
2 st ilıq su (təqribən)
Yuxaları yaymaq üçün un
Hazırlanması:
1/2 st su ilə mayanı qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.
Unun ortasını açırıq. Üstünə duz və sarıkökü səpirik.
İçinə yumurtanı və mayanı töküb su da əlavə edib əvvəl qaşıqla qarışdırıb sonra əlimiz ilə xəmir yoğururuq.
Yumşaq xəmir alınacaq. Üstünə sellofan örtüb dəsmal qoyub qoyuruq isti yerdə 1-2 saata acıyır.
Hazır xəmiri 14 yerə bölüb kündələyirik.
Nazik yuxa yayırıq. Qutab yuxası qalın olmamalıdır.



Yayılmış yuxanı sacın üstündə tez-tez hər iki tərəfini təpitib sellofanın içinə qoyuruq. Bütün yuxaları bu şəkildə bişiririk.
Yuxaların hamısını bişirib qurtardıqdan sonra qurumasın deyə isti-isti kəsib istifadə etmək lazımdır.
Hazır yuxalardan düyü qutabı bişirdikdə eni 8 cm olmaqla kəsilib bükülür.
Qoz qutabında isə eni 4-5 cm olmaqla kəsilib bükülür.
Yanlardan qalan yuxalardan xingal üçün istifadə edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
f Paylaş








İşıqda yatanlara bəd xəbər
Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?
Elektron siqaretlər tütün qədər təhlükəlidir - "Zərərsiz alternativ" mifi
İşə qaranlıqda gedib-gələnlərin daim depressiyada olma səbəbi açıqlandı
Rusiyalı fenomeni sel apardı - Cəsədi borudan tapıldı
Eyyub Yaqubov unikal musiqiçidir' - Cavan Zeynallı
Təranə Səmədova amnistiyaya düşəcək? - AÇIQLAMA
Bayağılığa qaçmaq olmaz' - Eyyub Yaqubov
Türkiyəni tərk edən məşhur aktrisa keşişlə evlənib xristianlığı qəbul etdi
Eminlə Coni Youtube-da ikinci yerdədir
Sən öz atalığını təmizə çıxart, 10 ildir övladını görmürsən
Bizi yavaş-yavaş öldürən 3 qida
Yeni il süfrəsinin bəzəyi olan salat zəhərlənmə verə bilər - Belə saxlayın
Bayram axşamı içki içənlərə pis xəbər
"Avroviziya"ya terror hücumu hazırlayan şəxsə hökm oxundu