sebet.az onlayn maqazin

Qutab xəmirinin hazırlanması

Qutab xəmirinin hazırlanmasıƏrzaqlar:Qutab xəmirinin hazırlanması

6 st un

1-2 ədəd yumurta

1/3 ç.q sarıkök

1 x.q duz

1ç.q maya

2 st ilıq su (təqribən)

Yuxaları yaymaq üçün un

Hazırlanması:

1/2 st su ilə mayanı qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıUnun ortasını açırıq. Üstünə duz və sarıkökü səpirik.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıİçinə yumurtanı və mayanı töküb su da əlavə edib əvvəl qaşıqla qarışdırıb sonra əlimiz ilə xəmir yoğururuq.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıYumşaq xəmir alınacaq. Üstünə sellofan örtüb dəsmal qoyub qoyuruq isti yerdə 1-2 saata acıyır.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıHazır xəmiri 14 yerə bölüb kündələyirik.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıNazik yuxa yayırıq. Qutab yuxası qalın olmamalıdır.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıQutab xəmirinin hazırlanmasıQutab xəmirinin hazırlanmasıQutab xəmirinin hazırlanmasıYayılmış yuxanı sacın üstündə tez-tez hər iki tərəfini təpitib sellofanın içinə qoyuruq. Bütün yuxaları bu şəkildə bişiririk.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıYuxaların hamısını bişirib qurtardıqdan sonra qurumasın deyə isti-isti kəsib istifadə etmək lazımdır.

Hazır yuxalardan düyü qutabı bişirdikdə eni 8 cm olmaqla kəsilib bükülür.

Qoz qutabında isə eni 4-5 cm olmaqla kəsilib bükülür.

Qutab xəmirinin hazırlanmasıYanlardan qalan yuxalardan xingal üçün istifadə edə bilərsiniz.

Nuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5665   Tarix: 01 noyabr 2013
f Paylaş
Şərh yazmaq üçün sayta daxil olun.


DİGƏR XƏBƏRLƏR


sebet.az onlayn maqazin mp3 yukle
Mp3 yukle sayti


turlar.az
avia biletler

geyimler xeberler həkim məsləhəti yaz geyimleri 2019 qaşların formalari utunun altini nece temizlemek elm ve bilik haqqinda atalar sözləri qrip zökəm ət yeməkləri xeberler son xeberler kosmetika akrep cinsi