Qutab xəmirinin hazırlanması
Ərzaqlar:
6 st un
1-2 ədəd yumurta
1/3 ç.q sarıkök
1 x.q duz
1ç.q maya
2 st ilıq su (təqribən)
Yuxaları yaymaq üçün un
Hazırlanması:
1/2 st su ilə mayanı qarışdırırıq 5-10 dəqiqə qalır köpüklənir.
Unun ortasını açırıq. Üstünə duz və sarıkökü səpirik.
İçinə yumurtanı və mayanı töküb su da əlavə edib əvvəl qaşıqla qarışdırıb sonra əlimiz ilə xəmir yoğururuq.
Yumşaq xəmir alınacaq. Üstünə sellofan örtüb dəsmal qoyub qoyuruq isti yerdə 1-2 saata acıyır.
Hazır xəmiri 14 yerə bölüb kündələyirik.
Nazik yuxa yayırıq. Qutab yuxası qalın olmamalıdır.



Yayılmış yuxanı sacın üstündə tez-tez hər iki tərəfini təpitib sellofanın içinə qoyuruq. Bütün yuxaları bu şəkildə bişiririk.
Yuxaların hamısını bişirib qurtardıqdan sonra qurumasın deyə isti-isti kəsib istifadə etmək lazımdır.
Hazır yuxalardan düyü qutabı bişirdikdə eni 8 cm olmaqla kəsilib bükülür.
Qoz qutabında isə eni 4-5 cm olmaqla kəsilib bükülür.
Yanlardan qalan yuxalardan xingal üçün istifadə edə bilərsiniz.
Nuş olsun!
f Paylaş








Hakışta
Mükəmməl seks üçün yataqdakı QAYDALAR
Cəfərinin insan orqanizminə inanılmaz faydaları
DİQQƏT ! Yuxuda pişik görmüsüzsə ..Ağır xəstəlik gözləyir
Duru gözəllikdən ifrat çirkinliyə: norma nədir?
Qan laxtalanması problemi genetik imiş
Mənə fəxri ad lazım deyil' - Nura
Eldar 'boykot' olunmağından danışdı
D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama
Şahzadə Meqan oğurluqda ittiham olunur - FOTO
Qaranlıqda telefona baxanlara xəbərdarlıq - Bu hormonun ifrazı zəifləyir
Qaraciyər yağlanıbsa ölüm riski 35 dəfə artır
Alzheimerlə mübarizədə yeni ümid
89 yaşlı dietoloq bir gündə nə yediyini açıqladı: Yeganə əl çəkə bilmədiyi şey
Su qabı alanda altına baxın - 304 və ya 316 rəqəmi yoxdursa