Saçları ağaranlara TƏBİİ ÜSUL: soğanı iki yerə bölün

Saçları ağaranlara TƏBİİ ÜSUL: soğanı iki yerə bölünQadınların ən böyük narahatlıqlarından biri də ağaran saçlardır. Saçına rəng qoymaq istəməyən xanımlar bəzi təbii üsullarla saç ağarmasının qarşısını ala bilərlər.
Bu üsullardan biri də saça soğan sürtməkdir. Sizə bununla bağlı məlumatı təqdim edirik.
Aparılan elmi araşdırmalar saç ağarmasının saç diblərində hidrogen peroksidin yığılmasıyla meydana gəldiyini sübut edib. Bu isə katalaz fermentinin azalması nəticəsində baş verir. Soğan suyu katalazlə olduqca zəngindir və əsrlərdir saç ağarması üçün təbii müalicə üsulları sırasında yer alır. Soğan suyu katalaz istehsalını artırır və saçların ağarmasına mane olur.
Tədqiqatda soğanın katalaz fermenti sayəsində saç köklərində yığılan və rəngini itirməyə gətirib çıxaran hidrogen peroksidi aradan qaldırdığı müəyyənləşib. Bundan başqa soğanı saça sürtdükdə saçlar sağlam formada uzanır.
Soğan suyu ağaran saçların təbii rənginə qayıtması üçün çox təsirlidir. Saç köklərini qidalandırır, mikrobları və parazitləri öldürərək saç dərisinə qulluq edir. Soğan sulfur tərkibi sayəsində saç dərisindəki iltihab və göbələk kimi problemləri müalicə etməyə də kömək olur.
Soğan suyunun hazırlanma üsulları:
1. Soğanı ortadan iki yerə bölüb portağal kimi sıxıb suyunu çıxarın. Yaxud soğanı dilimləyib qatı meyvə sıxacağından suyunu çıxara bilərsiniz.
2. Soğanları 3-4 parçaya bölüb blendrdan və ya rəndədən keçirin. Sonra süzgəcdən keçirib suyunu çıxarın.
3. Evdə qatı meyvə sıxacağı, blender və ya rəndə yoxdursa, soğanı ortadan kəsib əzin, süzgəcdən keçirib suyunu çıxarın.
Soğan suyu təbii vasitə olsa da, allergiyadan qorunmaq üçün əvvəlcə boyun bölgəsinə çəkərək allergiya testi edin. Əgər qızarma, yanma kimi əlamətlər yoxdursa, soğanı saç diblərinə sürtə bilərsiniz.
Yuxarıda qeyd edilən üsullardan biri ilə soğanın suyunu çıxarın. Bu suya pambıq batırıb saç diblərinə və saçlarınıza sürtün. 30 dəqiqə-1 saatdan sonra yuyun. Həftədə 3 dəfə bu üsuldan yararlanın. Faydasını görəcəksiniz.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1040   Tarix: 03 iyul 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir

Yeni araşdırmalar göstərir ki, bəzi təbii qoxuların inhalyasiyası zehni fəaliyyəti artırır, enerjini yüksəldir və diqqəti kəskinləşdirir. Xüsusilə çox kofein qəbulunun qan təzyiqini yüksəltməsi, hamilələr üçün risk yaratmas

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Yeni il "yolka"ları barədə ciddi xəbərdarlıq - Evə gətirdiyimiz təhlükə

Pulmonoloq Yelena Pyatikova süni Yeni il ağaclarının düşündüyümüz qədər zərərsiz olmadığını bildirib. xəbər verir ki, onun sözlərinə görə, bir çox evlərdə istifadə olunan bu ağaclar plastik materiallardan hazırlandığı üçü

turlar.az

gözəllik məhsulları maskalar geyim seçimi roya ayxan hüquqşünas geyimler 2025 zirinc haqqinda kosmetika novruz bayramina aid meseller ağır itki sevda faydalı maskalar