Sağlam qida – balqabaq

Sağlam qida – balqabaqBalqabaq çox qədim zamanlardan qida məhsulu kimi istifadə olunur. Əvvəlcə Avropaya, sonra isə Rusiyaya gətirilib
Balqabaq ən yaxşı sidikqovucu bitkilərdən biridir. Bu, onun tərkibində olan kalium, kaisium, C, B vitaminləri ilə əlaqədardır. Şirəsi bədəndən duzları qovur, qan təzyiqini tənzimləyir.
Tərkibində çoxlu dəmir duzları, şəkər, karotin, zülal var. Balqabaqda tapılan E vitamini orqanizmin qocalmasını ləngidir, dəridə qırışların və yaş ləkələrinin yaranmasının qarşısını alır. Tərkibində karotin yerkökündən 5 dəfə çox olduğuna görə okulistlər görmə qabiliyyəti zəif olan insanlara balqabaq şirəsi içməyi məsləhət görürlər.
Balqabağın tərkibində diyetoloqların çox sevdikləri T vitamini tapılmışdır. Həmin maddə ağır yeməklərin həzmini yaxşılaşdırır və piylənmənin qarşını alır. Balqabaq həm də dəmir saxlayan tərəvəzlər siyahısında liderlik edir.
Hesab olunur ki, kişilərə cinsi qabiliyyəti artırmağa kömək edir. Toxumları qurd əleyhinə əla vasitə olduğunu hamı bilir. Bu məqsədlə təmizlənmiş toxumları səhər acqarına yemək lazımdır. Bundan başqa balqabağın aşağıdakı faydaları var:
- Yuxusuzluq zamanı 2 dəfə 50 qr balqabaq əzməsi vəya bal qatılmış 1/3 stəkan balqabaq bişirməsi qəbul edilir;
- Mübadilə pozğunluqları və qaraciyər xəstəlikləri zamanı gündə 2 dəfə 1/2 kq balqabağın ləti vəya şirəsi qəbul edlir;
- Ürək xəstəlikləri və ödemlər zamanı hər gün ½ stəkan balqabaq şirəsi qəbul edilir;
- Yanıqlar zamanı balqabağın təzə sıxılmış şirəsindən qoyulmuş islatma yaxşı nəticə verir;
- Bağırsaq qurdları zamanı səhər acqarına 80-100qr təmizlənmiş balqabaq toxumu yaxşı çeynənərək yeyilir, 1saatdan sonra 1-2 qaşıq gənəgərçək yağı içilir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 1080   Tarix: 21 iyul 2022
f Paylaş


Ustalar.az ustalar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Belə havalarda niyə bəzi insanların əhvalı yaxşı olmur?

Tutqun və buludlu havalar bəzi insanlarda əhval-ruhiyyəni pisləşdirə bilər, çünki günəş işığının azalması beyindəki serotonin səviyyəsinin düşməsinə səbəb ola bilər. Serotonin, əhval-ruhiyyə, yuxu və iştahanı tənzimləyə

.

Mənfi düşüncələrdən necə qurtulmaq olar: psixoloqlardan 3 texnika

Mənfi düşüncəni iyirmi birinci əsrin əsl bəlası adlandırmaq olar. psixoloqların mənfiliklərin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək 3 effektiv texnikasını təqdim edir:. Düşüncəni dayandırma texnikası. "Nirvana" sözünü

.

Yumurtanın əsas faydalı xüsusiyyətləri

San Dieqo Kaliforniya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, həftədə iki-dörd yumurta yemək qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salır. -a istinadən xəbər verir ki, araşdırmanın nəticələri "Nutrients" jurnalınd

.

Hansı balıq orqanizm üçün daha faydalıdır? - Qızılbalıq, skumbriya, yoxsa

"Qidalanmanın sağlam olması üçün ət və balıq arasında seçim olmamalıdır. Tam rasion üçün hər ikisi vacibdir". -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı qastroenteroloq Yekaterina Kaşux danışıb. Onun sözlərin

.

Tik-Tokda çox vaxt keçirənlər şəkər xəstəsi ola bilər

Son 30 ildə dünyada şəkər xəstəliyi halları ikiqat artıb. Dünya Səhiyyə Təşkilatı və NCD-RisC tərəfindən aparılan araşdırmaya görə, hazırda dünyada 828 milyondan artıq insan şəkərli diabetdən əziyyət çəkir. Bəs Azərbaycand

.

Gündə 6 dənəsini yemək bədəni dəmir və kalsiumla doldurur

Antioksidantlarla zəngin əncir südü immunitet sistemini gücləndirir. Əncir südündə olan antioksidantlar bədəni sərbəst radikalların zərərli təsirlərindən qorumağa kömək edir. -a istinadla xəbər verir ki, bu süd kalsium, maqneziu

.

Bu qidalar kişilərdə cinsi istəyi azaldır

Bəzi qidalar testosteron səviyyəsinin və cinsi istəyin azalmasına səbəb ola bilər. . -a istinadən xəbər verir ki, bunu uroloq, androloq, cərrah İlnur Agliullin bildirib. O, söhbətində kişilərdə libidonu azaldan məhsullar

.

Çiy də faydalıdır, bişmişi də

Turşəng həzmi, qaraciyəri və öd kisəsinin funksiyalarını yaxşılaşdıran, yaraları sağaldan, qanazlığı, ürək-damar xəstəliklərinə faydalı bitkidir. qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, tərkibindəki A, C və E vitaminlər

.

Bu ədviyyat təbii afrodiziakdır - Yeməklərə qatılarsa

Darçın çox qədimdən istifadə olunan, həm yeməklərə xüsusi dad verən, həm də sağlamlıq üçün bir çox faydası olan ədviyyatdır. Onun əsas xüsusiyyətləri arasında iltihab əleyhinə, antioksidant, və bakteriya öldürücü təsirlər

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri toy makiyaji sekilleri yay kolleksiyasi eroziya xesteliyi peçenye reseptləri 2024 yaz kolleksiyasi gözəl saçlar burclerin uyumu novruza aid hakistalar cantalar klitor uşaq nece olur