Sağlam yuxu üçün neçə yastıq lazımdır?

Sağlam yuxu üçün neçə yastıq lazımdır?Yuxu - yaxşı əhval-ruhiyyə və sağlamlığın açarıdır. Hətta belə kiçik bir detal - yastıq sayı - bel sağlamlığına və istirahətin keyfiyyətinə təsir göstərə bilər.
Milli.Az  bildirir ki, bəziləri iki yastıq olmadan yata bilmir, digərləri isə yalnız bir yastıqla rahat hiss edir.
Neçə yastıq seçmək lazımdır?
Əgər mövcud yastığınızda pis yatırsınızsa, onu dəyişməyin vaxtıdır. Kimisi yumşaq, kimisi isə sərt yastıqlara üstünlük verir. Əgər hansı yastıq növünün sizə uyğun olduğunu bilmirsinizsə, mağazaya gedib fərqli modelləri sınamaq tövsiyə olunur.
Daxili materiallara da diqqət edin - yaddaş köpüyü, tük, lələk, müxtəlif formalar və dolğular fərqli rahatlıq səviyyələri təklif edir. Bu proses vaxt alsa da, bədəniniz sizə təşəkkür edəcək.
Bir, yoxsa iki yastıq?
Əgər qalın, üçbucaq formasında (klin) yastıq seçirsinizsə, bir dənə kifayətdir. Əgər nazik və yumşaq yastıq seçirsinizsə, iki yastıq daha uyğun ola bilər.
Baş üçün bir yastıq - ən sağlam və rahat variant sayılır
İkinci yastıq isə ayaqlar altına və ya dizlər arasına qoyula bilər - bu, bədənin əlavə dəstəyi üçün faydalıdır. Çox hündür yastıq boyun və onurğa üçün zərərlidir - onurğanın düzgün vəziyyətini pozur və boyun ağrısına səbəb ola bilər.
Yuxu zamanı düzgün duruş necə olmalıdır?
Yana uzanaraq yatanlar adətən orta sərtlikdə yastıqları seçirlər. Fizioterapevt Dhara Şah bildirir ki, üzüstə yatanlara nazik və yumşaq yastıq tövsiyə olunur. Arxası üstə yatanlar üçün isə baş altına və diz altına yastıq qoymaq faydalıdır. Eyni zamanda sağlamlıq vəziyyəti və fərdi ehtiyaclar da yastıq seçiminə təsir edir.
Əlavə məsləhətlər
Yastığın hündürlüyü - başı onurğa ilə eyni səviyyədə saxlamalıdır. Yastıq üzlüyü - təbii materiallardan (pambıq, kətan, bambuk) hazırlanmış olmalıdır. /Lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 952   Tarix: 28 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV

Çox insan çayı düzgün şəkildə dəmləmədiyi üçün içki həm dadını, həm də faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Mütəxəssislər bildirirlər ki, ən yayılmış vərdişlərdən biri çayın keyfiyyətini tamamilə korlayır. xəbər verir ki, ça

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Diş həkimindən qorxursunuzsa, şirniyyatı azaldın

Yeni il ərəfəsində şirniyyatların çoxluğu dişlər üçün risk yaradır. xəbər verir ki, mikrobioloqlar bildirirlər ki, şirniyyat ağıza daxil olduqda dişlərdə yaşayan bakteriyalar onu enerji üçün istifadə edir və bir-iki dəqiq

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Soyuducuya ikinci dəfə qoyulanda zəhərə çevrilir - 5 əsas qida

Buzu açıldıqdan sonra bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq olmaz. xəbər verir ki, bunu həkim Hüseyin Tapik deyib. Onun sözlərinə görə donu açılmış bəzi qidaları yenidən soyuducuya qoymaq ciddi sağlamlıq riskləri daşıyır

.

32 yaşlı qadının qəhvə içdikdən sonra ürəyi dayandı

32 yaşlı qadın arıqladıcı qəhvə içdikdən sonra infarkt keçirərək intubasiya edilib. xəbər verir ki, Türkiyə Əczaçıları Dərnəyi sosial mediada "təbii" və "bitki mənşəli" adı altında satılan qəhvələrlə bağl

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA

Son illər ölkəmizdə piylənmə hallarında ciddi artım müşahidə olunur. Həkimlər və qidalanma mütəxəssisləri bildirirlər ki, artıq çəkinin bu qədər sürətlə yayılması həm həyat tərzi, həm də qida vərdişləri ilə birbaşa bağlıdır

turlar.az

gelinlikler gözəllik məhsulları toy makiyajlari hakışta xınayaxdı xalq mahnilari sozleri körpəyə qulluq tort reseptləri kosmetika lakonizim novruz bayramına aid hakışta qardasa aid haxistalar maraqlı bir arzum var