Sağlamlığı və gəncliyi qorumaq üçün ən faydalı göyərtilər AÇIQLANDI

Sağlamlığı və gəncliyi qorumaq üçün ən faydalı göyərtilər AÇIQLANDIİspanaq haqlı olaraq superfood adlanır və bunun bir çox səbəbi var. O, vacib mikroelementlərlə zəngindir və demək olar ki, heç bir kalori ehtiva etmir, bu da onu fiquramızı qorumaq üçün ideal edir. 
İspanaq orqanizmin tam işləməsi üçün lazım olan zülal, dəmir, antioksidant və vitaminlər anbarıdır.
İspanaq kimi tünd yarpaqlı tərəvəzlər sümükləri gücləndirir, sağlam dərini dəstəkləyir və xərçəng, diabet və damar xəstəlikləri riskini azalda bilər. Onun müntəzəm istifadəsi yalnız fayda gətirir, gəncliyi və gözəlliyi qoruyur.
İspanağın sağlamlığa faydaları
İspanaq əsl vitamin və mineral kokteylidir.
• Vitamin A: İspanaq karotenoidlərlə zəngindir, orqanizm onları A vitamininə çevirir, bu da yaşlandıqca görmə kəskinliyini qorumaq üçün vacibdir.
• Vitamin C: İmmunitet sistemini gücləndirən və dərini vaxtından əvvəl qocalmadan qoruyan, gəncliyini uzadan güclü antioksidantdır.
• Vitamin K1: Qanın düzgün laxtalanması üçün vacibdir. Yalnız bir ispanaq yarpağı bu vitaminin gündəlik tələbatının demək olar ki, yarısını ehtiva edir.
• Fol turşusu (vitamin B9): Sinir sisteminin sağlamlığı və hüceyrənin normal fəaliyyəti, həmçinin toxumaların bərpası üçün əsas elementdir.
• Dəmir: oksigenin bütün bədənə daşınmasını təmin edən hemoglobinin sintezini təşviq edir, bu da ispanağı anemiyası olan insanlar üçün əvəzolunmaz edir.
• Kalsium: Güclü sümüklər, sağlam dişlər, dırnaqlar və saçlar üçün vacibdir, həmçinin ürəyin, sinir sisteminin və əzələlərin işini dəstəkləyir. 
• Vitamin E, kalium və maqnezium: Bu komponentlər astmanın qarşısını alır və tənəffüs sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. 
İspanaq yeməyin ən yaxşı yolu nədir?
İspanaq həm təzə, həm də bişmiş halda faydalı xüsusiyyətlərini saxlayır. Gənc yarpaqlar ət və ya dəniz məhsulları ilə verilə bilən salatlar və souslar üçün idealdır.
Yetişmiş ispanaq yarpaqlarını qaynatmaq, bişirmək və ya yüngülcə qızartmaq olar. O, həmçinin pürelərə, şorbalara, pizzalara, pirojnalara, makaronlara əlavə oluna bilər və smoothies və sendviçlərdə istifadə edilə bilər. Bunun sayəsində ispanaq müxtəlif yeməklərə universal əlavədir, onların dadını və qida dəyərini artırır. 
Kimə ispanaq yemək tövsiyə edilmir?
İspanaq yeməyin bir sıra əks göstərişləri var. Böyrək xəstəliyi, podaqra (podaqra oynaqların xroniki iltihabi xəstəliyidir - red.), revmatoid artrit (əsasən oynaqları təsir edən otoimmün, xroniki, mütərəqqi, sistemli bir xəstəlikdir - red.) və mədə xorası olan insanlar bu tərəvəzdən uzaq durmalıdırlar. Bununla belə, bu xəstəliklər olmadıqda, ispanaq sağlamlığı və gözəlliyi qorumaq üçün rasiona təhlükəsiz şəkildə daxil edilə bilər.
Saxlama və istehlak üçün tövsiyələr
İspanağın optimal gündəlik dozası 75-90 qramdır. Satın alındıqdan sonra 3-4 gün ərzində istifadə etmək yaxşıdır, çünki uzun müddət saxlandıqda faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Təravəti saxlamaq üçün ispanaqları 5-6 dərəcə temperaturda deşikli plastik torbalarda saxlayın./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 844   Tarix: 06 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Xeyirli bildiyimiz naringinin ziyanı

Naringilər yüksək miqdarda C vitamini olan aşağı kalorili məhsuldur, buna görə də balanslaşdırılmış pəhrizə yaxşı uyğun gəlir, lakin miqdarında olmalıdır.  xəbər verir ki, bunu dietoloq Alexandra Poroşina deyib. O, gündəli

.

Cazibədar görünmək istəyən xanımlar oxusun

İndi payız tam gücü ilə başladı, yalnız üzünüz deyil, bədənin də dərisi soyuq hava, quruyan hava və dəyişən temperaturların təsirini hiss edir. Dəri daha sürətlə quruyub çatlamağa meylli ola bilər, xüsusən ayaqlar, qolla

.

Hormonal problemləri dəf etmək üçün 5 MƏHSUL

Arıqlamağa mane olan hormonal problemlər (məsələn, insulin müqaviməti, tiroid problemləri, kortizolun yüksək olması və ya estrogen balanssızlığı) ilə mübarizə üçün bəzi qidalar köməkçi ola bilər. Bu məhsullar hormonal tarazlığ

.

Rejimsiz yuxunun fəsadları

Yuxu bədənin bərpası və gündəlik funksiyalarının düzgün işləməsi üçün əhəmiyyətli bir prosesdir. Ancaq yuxu rejiminin pozulması, yəni hər gün fərqli saatlarda yatmaq və ya çox az və ya çox uzun yuxu yatmaq sağlamlıq üzərind

.

Zeytun yağını burada saxlamayın: milyonların etdiyi səhv

Dünyada milyonlarla insan zeytun yağını saxlayarkən ümumi səhvə yol verir ki, bu da onun xarab olmasına və dadının pisləşməsinə səbəb olur. zeytun yağının acı olmaması üçün onu düzgün saxlamağın yollarını təqdim edir:. Araşdırmay

.

Paketləşdirilmiş şirələrin ürəyə ziyanı

Marketlərdə satılan paketləşdirilmiş meyvə şirələrinin zərərləri düşündüyümüzdən də çoxdur.  xəbər verir ki, terapevt İrina Nikulina bu şirələrin qadınlarda hormonal pozuntu və polikistoz yaratdığını bildirib. "Xüsusə

.

Ürək üçün ən güclü dərman: Gündə 2 qaşıq

Bu gün təbii bitki mənşəli məhlullara maraq artdıqca, bir çox insan ispan lavandasının sağlamlığa müsbət təsirləri ilə maraqlanır. İspan lavandası ənənəvi tibbdə illərdir istifadə edilən və müxtəlif sağlamlıq faydaları il

.

Mütəxəssisdən D vitamini xəbərdarlığı: Zəhərləyə bilər

D vitamini sümük və diş sağlamlığı üçün vacib olsa da, həddindən artıq istehlak edildikdə zəhərlənməyə səbəb ola bilər. e- -a istinadən xəbər verir ki, Fiziki Reabilitasiya Mütəxəssisi Dr. Hülya Yüksel, D vitamininin yalnı

.

Yumurtaları aylarla təzə saxlamağın yolu

Bir qayda olaraq, yumurtaları soyuducuda saxlasanız, onlar təxminən üç həftə təzə qala bilərlər. Əgər saxlama müddətini uzatmaq istəyirsinizsə, o zaman bu işdə sizə sadə üsul kömək edə bilər. bildirir ki, Britaniya Yumurt

turlar.az

sonxeber.az adlarin menasi kosmetik vasiteler həkim məsləhəti qara gavalinin faydalari yay donları zirinc haqqinda fitnes klubu nizami gencevi rus dilini oyrenek 2ci ders yemekler uzeyir qiz adlari