Sağlamlığı və gəncliyi qorumaq üçün ən faydalı göyərtilər AÇIQLANDI

Sağlamlığı və gəncliyi qorumaq üçün ən faydalı göyərtilər AÇIQLANDIİspanaq haqlı olaraq superfood adlanır və bunun bir çox səbəbi var. O, vacib mikroelementlərlə zəngindir və demək olar ki, heç bir kalori ehtiva etmir, bu da onu fiquramızı qorumaq üçün ideal edir. 
İspanaq orqanizmin tam işləməsi üçün lazım olan zülal, dəmir, antioksidant və vitaminlər anbarıdır.
İspanaq kimi tünd yarpaqlı tərəvəzlər sümükləri gücləndirir, sağlam dərini dəstəkləyir və xərçəng, diabet və damar xəstəlikləri riskini azalda bilər. Onun müntəzəm istifadəsi yalnız fayda gətirir, gəncliyi və gözəlliyi qoruyur.
İspanağın sağlamlığa faydaları
İspanaq əsl vitamin və mineral kokteylidir.
• Vitamin A: İspanaq karotenoidlərlə zəngindir, orqanizm onları A vitamininə çevirir, bu da yaşlandıqca görmə kəskinliyini qorumaq üçün vacibdir.
• Vitamin C: İmmunitet sistemini gücləndirən və dərini vaxtından əvvəl qocalmadan qoruyan, gəncliyini uzadan güclü antioksidantdır.
• Vitamin K1: Qanın düzgün laxtalanması üçün vacibdir. Yalnız bir ispanaq yarpağı bu vitaminin gündəlik tələbatının demək olar ki, yarısını ehtiva edir.
• Fol turşusu (vitamin B9): Sinir sisteminin sağlamlığı və hüceyrənin normal fəaliyyəti, həmçinin toxumaların bərpası üçün əsas elementdir.
• Dəmir: oksigenin bütün bədənə daşınmasını təmin edən hemoglobinin sintezini təşviq edir, bu da ispanağı anemiyası olan insanlar üçün əvəzolunmaz edir.
• Kalsium: Güclü sümüklər, sağlam dişlər, dırnaqlar və saçlar üçün vacibdir, həmçinin ürəyin, sinir sisteminin və əzələlərin işini dəstəkləyir. 
• Vitamin E, kalium və maqnezium: Bu komponentlər astmanın qarşısını alır və tənəffüs sisteminin fəaliyyətini yaxşılaşdırır. 
İspanaq yeməyin ən yaxşı yolu nədir?
İspanaq həm təzə, həm də bişmiş halda faydalı xüsusiyyətlərini saxlayır. Gənc yarpaqlar ət və ya dəniz məhsulları ilə verilə bilən salatlar və souslar üçün idealdır.
Yetişmiş ispanaq yarpaqlarını qaynatmaq, bişirmək və ya yüngülcə qızartmaq olar. O, həmçinin pürelərə, şorbalara, pizzalara, pirojnalara, makaronlara əlavə oluna bilər və smoothies və sendviçlərdə istifadə edilə bilər. Bunun sayəsində ispanaq müxtəlif yeməklərə universal əlavədir, onların dadını və qida dəyərini artırır. 
Kimə ispanaq yemək tövsiyə edilmir?
İspanaq yeməyin bir sıra əks göstərişləri var. Böyrək xəstəliyi, podaqra (podaqra oynaqların xroniki iltihabi xəstəliyidir - red.), revmatoid artrit (əsasən oynaqları təsir edən otoimmün, xroniki, mütərəqqi, sistemli bir xəstəlikdir - red.) və mədə xorası olan insanlar bu tərəvəzdən uzaq durmalıdırlar. Bununla belə, bu xəstəliklər olmadıqda, ispanaq sağlamlığı və gözəlliyi qorumaq üçün rasiona təhlükəsiz şəkildə daxil edilə bilər.
Saxlama və istehlak üçün tövsiyələr
İspanağın optimal gündəlik dozası 75-90 qramdır. Satın alındıqdan sonra 3-4 gün ərzində istifadə etmək yaxşıdır, çünki uzun müddət saxlandıqda faydalı xüsusiyyətlərini itirir. Təravəti saxlamaq üçün ispanaqları 5-6 dərəcə temperaturda deşikli plastik torbalarda saxlayın./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 777   Tarix: 06 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Bu şəxslərə südlü qəhvə içmək olmaz

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, hər kəs südlü qəhvə içə bilməz. kimlərin bu içkini dayandırmalı olduğu barədə məlumat verir:. Südlü qəhvəni kimlər içməməlidir?. Laktoza qarşı dözümsüzlük varsa, südlü qəhvə içmək qəti qadağandır

.

Qaraciyəri təmizləyən içki

Rusiyalı həkim Erik Berq mixək suyunun faydalarından danışıb. O, sağlamlığınızı yaxşılaşdırmaq üçün bu içkini yatmadan 30 dəqiqə əvvəl içməyi məsləhət görür. bildirir ki, mixək suyu qan şəkərini aşağı salmağa, qaraciyər

.

Kartofun faydaları

Kartof ən qiymətli tərəvəz növlərindən biridir. . qafqazinfo-ya istinadən xəbər verir ki, bu tərəvəz tərkibindəki vitaminlər, minerallar, lif və fitokimyəvi maddələr vasitəsilə sağlamlığa bir çox fayda verir. . Tərkibind

.

Çox yatmağın zərərləri bunlar imiş

Gün ərzində çox yatmaq insanın həyat tərzi və üstünlükləri kimi görünsə də, bəzi hallarda sağlamlıq probleminin əlaməti ola bilər. Bundan əlavə, çox yatmaq uzun müddətdə insanın fiziki və ruhi sağlamlığına müxtəlif təsirlər

.

Həkimlər bu içkilərlə bağlı mifi dağıtdı: Qaraciyərə ikiqat ZƏRBƏ VURUR

Narkoloqlar və psixiatrlar "alkoqollu kokteyllər güclü içkilərlə müqayisədə zərərsizdir" fikirləri ilə razılaşmır. Ekspertlər xəbərdarlıq edir ki, bu stereotip tamamilə yanlışdır. xəbər verir ki, bir çox insanla

.

Miqreni olan insanlar bu qidalardan uzaq durmalıdır - Sizin düşməninizdir

Migren xəstəliyi olan insanlar üçün bəzi qidalar tetikleyici faktor ola bilər və bunlara "düşmən" məhsullar kimi istinad edilir. mütəxəssislər tərəfindən tez-tez vurğulanan belə qidaları sizə təqdim edir:. Pendir

.

Qırmızı mərciməyin 5 faydası

Qırmızı mərcimək yüksək qida dəyəri və sağlamlığa müsbət təsirləri ilə diqqət çəkən paxlalı bitkidir. Zülal , lif və müxtəlif vitamin və minerallarla zəngin olduğu üçün enerji verir və həzm sistemini dəstəkləyir. Ürək sağlamlığına

.

Qışın vazkeçilməz meyvəsi - xurmanı yemək üçün 5 səbəb

İmmunitet sistemini gücləndirən, həzm sisteminə fayda verən və ürək sağlamlığını dəstəkləyən bu meyvə sağlam həyat üçün ideal seçimdir. xəbər verir ki, süfrələrinizə xurma əlavə etməyin 5 vacib səbəbi var. Xurma yeməyin

.

Xərçəng riskini artıra bilən ən təhlükəli qızartma yağları

Qızartma üçün istifadə olunan bəzi yağlar yüksək temperaturda parçalanaraq toksik maddələr yarada bilir. Bu maddələr, xüsusilə uzun müddətli və təkrar istifadədə, potensial olaraq xərçəng riskini artıra bilər. xəbər veri

turlar.az

sonxeber.az gözəllik məhsulları hamiləlik geyim necə seçməli dondurma qızlıq pərdəsi necə açılır hekayələr sevgi həyat tərzi usaq seirleri namiq qaraçuxurlu sağlamlığın sirleri oglaq rus dilini oyrenek 2ci ders