Sarımsağı necə yeyək ki, faydası olsun?

Sarımsağı necə yeyək ki, faydası olsun?Yaxınlarda Almaniya alimləri sarımsaqla bağlı geniş araşdırma aparıblar. Saglamolun.az bildirir ki, alimlər sarımsağın insan orqanizminə olan müalicəvi və profilaktik təsirini araşdırıblar.
Nəticələr alimləri sözün əsl mənasında heyrətləndirib. Alimlər sarımsağı insan sağlamlığı üçün ən faydalı məhsullardan biri kimi qiymətləndirib və hər gün ən azı 2 diş sarımsağı qəbul etməyi tövsiyə ediblər.
Sarımsağın faydaları həqiqətən saymaqla bitməz. Sarımsaq damarları təmizləyir, təzyiqi normallaşdırır, xərçəng əleyhinə təsirə malikdir, orqanizmə güclü iltihab və mikrobəleyhinə təsir edir, immun sistemini möhkəmləndirir.
Lakin istənilən məhsuldan fayda almaq üçün onu düzgün qəbul etmək lazımdır.
Belə ki, mütəxəssislər sarımsağı qəbul etdikdən əvvəl xırda doğramağı, 10-15 dəqiqə gözləməyi və yalnız sonra qəbul etməyi tövsiyə edirlər. Bu müddət ərzində sarımsaqda oksigenin təsirindən kimyəvi reaksiyalar gedir və nəticədə onun faydası bir neçə dəfə artır.
Mütəxəssislər sarımsağı yalnız çiy halda yeməyi tövsiyə edirlər. Bişirilmə zamanı yüksək temperaturun təsirindən sarımsaq öz faydalı xüsusiyyətlərini itirir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1014   Tarix: 03 iyul 2022
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Kivini qabığını soymadan yeyin

Sosial mediada "Dr. GI Joe" kimi tanınan qastroenteroloq Cozef Səlhab dünyanın ən faydalı meyvələrindən biri olan kivinin yanlış istehlakı ilə bağlı xəbərdarlıq edib. xəbər verir ki, həkimin sözlərinə görə, bi

.

Metanol zəhərlənməsi ilə bağlı xəbərdarlıq

Alkoqol qəbulundan 12-48 saat sonra yaranan görmənin dumanlanması, göz qarşısında "şimşəklər"in görünməsi və kəskin zəiflik təhlükəli metanol zəhərlənməsinə işarə edir. xəbər verir ki, bu barədə Böyük Britaniyanı

.

COVID-19 keçirmiş şəxsləri qorxudacaq xəbər - qanda elə bir maddə tapıldı ki

Alimlər postkovid sindromu olan insanların qanında qeyri-adi mikrotromblar aşkar ediblər. Bu kiçik laxtaların xroniki yorğunluq, diqqət dağınıqlığı ("beyin dumanı") və nəfəs çatışmazlığı kimi şikayətlərin əsas səbəblərində

.

D vitaminini kim hansı formada qəbul etməlidir? - Açıqlama

Yaşlı insanlarda vitamin D çatışmazlığı varsa, yağlı formasından deyil, suda həll olunan formadan istifadə etmək daha məqsədəuyğundur. xəbər verir ki, bunu qidalanma üzrə mütəxəssis və endokrinoloq Diana Erikenova açıqlamasınd

.

Nə çovdar, nə də kəpəkli… Ən sağlam çörək bunlar imiş

Son illərdə xəstəliklərin artması ilə sağlam qidalanmaya maraq da yüksəlib. Ağ çörək yerini kəpəkli, çovdarlı çörəklərə versə də, "ən faydalı çörək hansıdır?" sualı tez-tez soruşulur. Mütəxəssislər ən sağlam çörə

.

Ürək üçün faydalıdır deyə ovuc-ovuc yeyilir- qaraciyəri məhv edirmiş

Bu gün ürək sağlamlığı üçün tez-tez tövsiyə olunan bir qida əslində qaraciyərə zərər verir. Ürək sağlamlığına faydaları ilə tanınan bu qida, həddindən artıq istehlak edildikdə yağlı qaraciyər xəstəliyinə səbəb ola bilər

.

Orqanizm üçün ən "zərərsiz" spirtli içki

Nutrisioloqlar hesab edir ki, cin-tonik alkoqollu içkilər arasında orqanizm üçün ən "zərərsiz" içkidir. -a istinadən xəbər verir ki, ekspertlərın fikrincə, cin-tonik aşağıkalorili və asan həzm edilə bilən olmasın

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Belə xasiyyətli insanlar getdikcə "dəli olur"

"Cəmiyyətdə çox vaxt keyfiyyət və təhlükəsizliklə əlaqələndirilən bu xüsusiyyət əslində vaxt itkisinə, emosional gərginliyə və gündəlik səhvlərin şəxsi faciə kimi qəbul edilməsinə gətirib çıxarır". xəbər verir ki

turlar.az

sade makiyaj sekilleri qadın geyimi makiyaj instagram valideynə məsləhət eşq və məhəbbət emulqatorlar 1 hefteye 5 kq ariqlamaq kosmetika rus dilini öyrənək hakışda seksi babasil birlik haqqinda