Sarımsağın bilmədiyiniz zərərləri

Sarımsağın bilmədiyiniz zərərləriSarımsaq həm qida, həm də dərmandır. Amma onun da çox yeyilməsinin bir çox orqanlara mənfi təsiri var. Xüsusən ac mədəyə və gün ərzində çox miqdarda çiy sarımsaq yemək fəsadlar törədə bilər.
Milli.Az axşam.az-a istinadən sarımsağın bilmədiyiniz 5 zərərini təqdim edir.
Qaraciyəri zəhərləyər
Bu orqan qanı təmizləyir, yağ zülal mübadiləsini tənzimləyir, orqanizmdən zəhərli ammiakı çıxarır. Sarımsaqda olan allisin adlı kimyəvi birləşmə qaraciyərə çox daxil olduqda onu toksiki zəhərləyir.
Diareyası olanlara olmaz
Acqarına sarımsaq ishal yaradır. Qıcıqlanmış bağırsaq və müəyyən xəstəliklər zamanı bağırsaq pozulmalarında sarımsaq yeyib vəziyyəti daha da pisləşdirə bilərsiz.
Ürəkbulanma və mədə yanması verir
Mədəsi və nazik bağırsağı həssas olanlar, yara, xorası olanlar acqarına və ya yeməkdən çox əvvəl çiy sarımsaq yeyərsə ürəkbulanma, mədə yanması, reflüks, hətta qusma ola bilər. Sarımsaq qastroezifagit reflü xəstəliyi olanlara əks göstərişdir.
Nəfəsi korlayır
Bu da sarımsaqda olan kükürd maddəsinə görədir.
Qanaxmanı artıra bilər
Sarımsaq təbii qan durulaşdırıcıdır, ona görə laxtalanma problemi olan, aspirin qəbul edənlər, əməliyyat olanlar, hər hansı daxili qanaması olanlar çiy sarımsaqdan uzaq dursa yaxşıdır.
Milli.Az 

Xəbərlər     Baxılıb: 1061   Tarix: 05 noyabr 2023
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Mütəxəssislər xəbərdarlıq edir: "Tox qarına yatmaq sağlamlıq üçün risklidir

Son günlər sosial şəbəkələrdə və həkimlər arasında "tox qarına yatmağın zərərləri" ilə bağlı müzakirələr artıb. Mütəxəssislər bildirirlər ki, gecə saatlarında ağır yemək qəbul edib yatmaq, bir çox sağlamlıq problemlərini

.

Həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqladır

Mütəxəssislər bildirirlər ki, gündəlik qidalanmada soğanın istifadəsi həm immuniteti gücləndirir, həm də arıqlama prosesinə dəstək olur. xəbər verir ki, tərkibindəki kversetin, antibakterial maddələr və lif sayəsində soğa

.

Hər gün bişmiş sarımsaq yeməyin faydası

Bişmiş sarımsaq təzə sarımsaqdan da faydalıdır. xəbər verir ki, həkim Vladimir İvanov rasiona sobada bişmiş və ya qaynadılmış sarımsaq əlavə etməyin faydalarından danışıb. Həkim qeyd edib ki, məhz bu sarımsaq mədə-bağırsa

.

Üzə dolğu etdirənlərə xəbərdarlıq: Kor ola bilərsiniz

Elm adamları üz nahiyəsinə dolğu etdirən şəxsləri ciddi fəsadlar barədə xəbərdar edib. Mütəxəssislər bildirirlər ki, dolğu maddəsinin damarları tutması nəticəsində toxuma itkisi, hətta korluq kimi ağır nəticələr ortaya çıx

.

Çox yeyənlər niyə gec doyur? - Səbəb açıqlandı

Müasir həyat tempi səbəbindən insanlar çox vaxt yeməyi tələsik yeyir. Sürətli yemək vərdişi stress və narahatlığı artıra bilər. xəbər verir ki, rusiyalı nevroloq Marianna Cikiya bildirib ki, bu vərdiş narahatlıq və stres

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Dişlərin gizli düşməni açıqlandı

Uzunmüddətli stres yalnız əsəb sistemini zəiflətmir, həm də diş və diş əti problemlərini xeyli artırır. xəbər verir ki, bu barədə rusiyalı stomatoloq Olqa Xar­lamova məlumat verib. Onun sözlərinə görə, gərginlik fonunda ə

.

Nə üçün əsnəyirik və niyə yoluxucudur?

Əsnəmək sadəcə yuxu əlaməti deyil, mürəkkəb bioloji prosesləri işə salır. xəbər verir ki, alimlər bildirir ki, əsnəmək beynin soyumasından, əzələlərin rahatlamasına, stresin azalmasına və diqqətin artmasına qədər bir sır

.

Azərbaycanlıların gündəlik səhər vərdişi xərçəng yaradır

Bal yeyən xərçəng xəstəliyinə tutula bilər. xəbər verir ki, mütəxəssislər bu qənaətə gəliblər. Araşdırmalar nəticəsində müəyyənləşdirilib ki, dünyanın ən sağlam qidalarından olan bal belə düzgün formada qəbul edilmədikd

turlar.az

gelinlikler geyim şəkilləri geymler 2025 sonsuzluq və onun müalicəsi goyemin faydasi pul kisəsi hamileliyin elametleri kosmetika səməd vurğun sağlıq qızlıq pərdəsi əqrəb sağlamlığa aid atalar sözləri