Sarımsağın qoxusunu yox edir - Ekspertlər son nöqtəni qoydular

Sarımsağın qoxusunu yox edir - Ekspertlər son nöqtəni qoydularSarımsaqlı qidaları qəbul etdikdən sonra yaranan ağız qoxusunu demək olar ki, hər kəs bezdirici hesab edir. O qədər ki, bir çox insan bu vəziyyətə görə sarımsaqlı qidalardan qaçır. Ancaq elm adamlarının araşdırmalarında rəhbər tutduğu son açıqlamada təbii qatığın təsirli olacağı açıqlanıb. Sarımsaq qoxusunun qarşısını almaq üçün qatıq üsulu budur. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, Ohayo Dövlət Universitetinin tədqiqatçıları istehlak edilən qatıq növlərinin sarımsaq iyinə təsirli olduğunu irəli sürdülər. Bu problemin aradan qaldırılması və zərərsizləşdirilməsi tamamilə qatığın növündən asılıdır. 
Tədqiqat tam yağlı qatıqda olan zülalların sarımsağın tərkibindəki qoxuya səbəb olan maddələri azaltmaqda 99 faiz təsirli olduğunu bildirir. Tədqiqatçıların fikrincə, bu araşdırmanın əsas məqamı təbii ki, zülaldır.
Tədqiqatçıların fikrincə, tam yağlı adi qatıqda olan zülallar sarımsaq qoxusuna səbəb olan birləşmələri zərərsizləşdirə bilir. Bunu anlamaq üçün tədqiqat qrupu şüşə butulkalara bərabər miqdarda xam sarımsaq əlavə edib. Sarımsaqla doldurulmuş stəkanlara müxtəlif tərkibli müxtəlif qatıqlar əlavə edilib.
Araşdırmanın nəticələri hər kəsi təəccübləndirib. İstifadə olunan qatıq, xoşagəlməz qoxular yaradan sarımsaq birləşmələrini faktiki olaraq aradan qaldırıb. Ancaq istehlak etdiyiniz hər növ qatıq bu kriteriyaya uyğun gəlmir.
Araşdırmanın müəllifi Sheryl Barringer, yüksək protein ehtiva edən qidalara bu gün yüksək tələbat olduğunu bildirib. Bundan əlavə, araşdırmanın nəticələrinə görə, tərkibində yüksək protein olan qatıqlar sarımsaq qoxusunun qarşısını almaqda daha təsirli olur. 
Yaxşı, qoxunu azaltmaq üçün xüsusi olaraq seçilməli olan qatıq varmı?
Barringerə görə, bu gözləntilərə cavab verəcək ən yaxşı qatıqlar, tam yağlı adi qatıqdan daha yüksək protein dəyəri olan qatıqlardır. Bu zaman onun tərkibindəki zülalın miqdarına diqqət yetirilməlidir. Qatığın qoxusuzlaşdırıcı təsirini artırmaq üçün sarımsağı qəbul etdikdən qısa müddət sonra istehlak etmək məsləhət görülür.
Ağızdan-ağıza yayılan və həqiqət olub-olmadığı bilinməyən bir mif, sarımsağın qızardılmasının qoxu probleminin qarşısını almasıdır. Tədqiqatçılar qovrulmuş sarımsağın dezodorasiya təsirini də sınadılar. 
Qızartma prosesi qoxuya səbəb olan birləşmələri azaldır. Belə ki, bu zaman sarımsağın hazırlanma üsulu xoşagəlməz qoxuların yaranmasının qarşısını almaq üçün vacib məqamlardan biridir.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 691   Tarix: 13 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Aralıq orucu kimlərə məsləhət deyil?

Aralıq orucu (intermittent fasting) bir çox insan üçün faydalı ola da, hər kəs üçün uyğun olmaya bilər və bəzi potensial zərərləri və yan təsirləri ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, Aralıq orucu bəzən enerji səviyyəsini

.

"Yoluxucu xəstəliklərdən qorunmağın yolu yaxşı qidalanmadır" - AÇIQLAMA

Payız fəslinin astanasındayıq. Bu fəsil özü ilə birlikdə xəstəliklər də gətirir. Payızı xəstələnmədən keçərək, qışa daha sağlam çatmağın yolu düzgün qidalanmadır. Çünki düzgün qidalanma immunitet sistemini gücləndirir v

.

Qızdırma, baş ağrısı, ürəkbulanma - Son günlər hansı virusa yoluxuruq?

Son günlər əhali arasında qızdırma, boğaz və baş ağrısı, ürəkbulanma kimi əlamətləri olan xəstəlik yayılıb. Xəstəliyin simptomları eyni olsa da, sağalma müddəti yoluxan şəxslərdə fərqlilik göstərir. Bəs əhali arasında sürətl

.

Məktəblərdə bit kabusu: Uşaqları necə qorumalı?

Tədris ili başlayan kimi uşaqlar məktəbdə tez-tez bit problemi yaşayırlar. Bu problemin qarşısını almaq üçün gigiyena qaydalarına diqqət yetirmək lazımdır.   -a istinadən xəbər verir ki, bir uşaqda bit aşkar edilərsə, effekti

.

Qəhvənin xeyirli xüsusiyyəti açıqlandı

Yeni araşdırmaların nəticələrinə görə, qəhvə yaşla əlaqədar əzələ kütləsinin itirilməsinin qarşısını alır. -a istinadən bildirir ki, alimlərin sözlərinə görə, qəhvə qəbulu sarkopeniya inkişafının qarşısını alır. Sarkopeniy

.

Payızda bu vərdişlər xəstələnməyə səbəb olur

Həkim Svetlana Burnatskaya immuniteti aşağı salan amilləri açıqlayıb. -a istinadən bildirir ki, mütəxəssisin fikrincə, yuxusuzluq və stress payızda immuniteti zəiflədir. Yuxunun olmaması, həddindən artıq stress və bir sır

.

Həddindən artıq duz yeməyin fəsadları - Xərçəngə səbəb olur

Duz istifadəsinin uzun tarixə malik olmasına baxmayaraq, bu gün onun xeyirdən çox zərəri var. İnsanlar gündə orta hesabla təxminən 8,4 qram duz istehlak edirlər ki, bu da tövsiyə olunan bir çay qaşığı (6 qram) miqdarında

.

Həm suyu, həm də əti faydalıdır, lakin həddən artıq yemək

Xaş qış aylarında bir çoxlarının sevərək daddığı yeməklər arasındadır. -ə istinadən bildirir ki, o bədənin bütün vitamin və mineral ehtiyacını qarşılayır. Xüsusilə qış aylarında xəstəliklərdən qorunmaq və immuniteti gücləndirmə

.

Spirtli içki içdikdən sonra bədəndə nə baş verir?

Spirtli içki içdikdən sonra bədəndə bir sıra kimyəvi və fizioloji dəyişikliklər baş verir. Alkoqol (etanol) bədənə daxil olduqda, mədə və nazik bağırsaq tərəfindən qana sorulur və müxtəlif orqanlara yayılır. bildirir ki

turlar.az

sonxeber.az həkim məsləhəti sade makiyaj sekilleri yemek reseptleri cennet almasinin murebbesi reseptlər mayasiz pizza xemiri usaq oyuncaqlari kosmetika sağlamlığın sirleri xalqlar dostluğu metrosunun üstündə çox təcili mənzil satılır novruz bayramina aid hakista sevda baldiza aid haxisda