Sarımsağın qoxusunu yox edir - Ekspertlər son nöqtəni qoydular

Sarımsağın qoxusunu yox edir - Ekspertlər son nöqtəni qoydularSarımsaqlı qidaları qəbul etdikdən sonra yaranan ağız qoxusunu demək olar ki, hər kəs bezdirici hesab edir. O qədər ki, bir çox insan bu vəziyyətə görə sarımsaqlı qidalardan qaçır. Ancaq elm adamlarının araşdırmalarında rəhbər tutduğu son açıqlamada təbii qatığın təsirli olacağı açıqlanıb. Sarımsaq qoxusunun qarşısını almaq üçün qatıq üsulu budur. 
Milli.Az lent.az-a istinadən bildirir ki, Ohayo Dövlət Universitetinin tədqiqatçıları istehlak edilən qatıq növlərinin sarımsaq iyinə təsirli olduğunu irəli sürdülər. Bu problemin aradan qaldırılması və zərərsizləşdirilməsi tamamilə qatığın növündən asılıdır. 
Tədqiqat tam yağlı qatıqda olan zülalların sarımsağın tərkibindəki qoxuya səbəb olan maddələri azaltmaqda 99 faiz təsirli olduğunu bildirir. Tədqiqatçıların fikrincə, bu araşdırmanın əsas məqamı təbii ki, zülaldır.
Tədqiqatçıların fikrincə, tam yağlı adi qatıqda olan zülallar sarımsaq qoxusuna səbəb olan birləşmələri zərərsizləşdirə bilir. Bunu anlamaq üçün tədqiqat qrupu şüşə butulkalara bərabər miqdarda xam sarımsaq əlavə edib. Sarımsaqla doldurulmuş stəkanlara müxtəlif tərkibli müxtəlif qatıqlar əlavə edilib.
Araşdırmanın nəticələri hər kəsi təəccübləndirib. İstifadə olunan qatıq, xoşagəlməz qoxular yaradan sarımsaq birləşmələrini faktiki olaraq aradan qaldırıb. Ancaq istehlak etdiyiniz hər növ qatıq bu kriteriyaya uyğun gəlmir.
Araşdırmanın müəllifi Sheryl Barringer, yüksək protein ehtiva edən qidalara bu gün yüksək tələbat olduğunu bildirib. Bundan əlavə, araşdırmanın nəticələrinə görə, tərkibində yüksək protein olan qatıqlar sarımsaq qoxusunun qarşısını almaqda daha təsirli olur. 
Yaxşı, qoxunu azaltmaq üçün xüsusi olaraq seçilməli olan qatıq varmı?
Barringerə görə, bu gözləntilərə cavab verəcək ən yaxşı qatıqlar, tam yağlı adi qatıqdan daha yüksək protein dəyəri olan qatıqlardır. Bu zaman onun tərkibindəki zülalın miqdarına diqqət yetirilməlidir. Qatığın qoxusuzlaşdırıcı təsirini artırmaq üçün sarımsağı qəbul etdikdən qısa müddət sonra istehlak etmək məsləhət görülür.
Ağızdan-ağıza yayılan və həqiqət olub-olmadığı bilinməyən bir mif, sarımsağın qızardılmasının qoxu probleminin qarşısını almasıdır. Tədqiqatçılar qovrulmuş sarımsağın dezodorasiya təsirini də sınadılar. 
Qızartma prosesi qoxuya səbəb olan birləşmələri azaldır. Belə ki, bu zaman sarımsağın hazırlanma üsulu xoşagəlməz qoxuların yaranmasının qarşısını almaq üçün vacib məqamlardan biridir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 846   Tarix: 13 avqust 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Alkoqolun qaraciyərə zərəri açıqlandı

Kaliforniya Universiteti, San Dieqo Tibb Məktəbinin alimləri alkoqolla əlaqəli qaraciyər xəstəliyinin (ALD) yaranma mexanizmini açıqlayıblar. Yeni araşdırmaya görə, xroniki alkoqol istifadəsi bağırsaqda bakteriyaların nəzarətd

.

İnfarktın yeni səbəbi tapıldı

Ən çox görülən ürək-damar xəstəliklərindən biri olan miokard infarktı yoluxucu mənşəli ola bilər. Bu tibbdə yeni araşdırma və açıqlamadır. xəbər verir ki, Finlandiya və Böyük Britaniyadan olan tədqiqatçılar bu gözlənilmə

.

Sosial şəbəkələrdə vaxt keçirmək buna görə insanı yorur - Nevroloq açıqladı

Sosial şəbəkələrdə vaxt keçirmək bəzən boşluq və ruh düşkünlüyü hissinə səbəb olur.  xəbər verir ki, bu barədə nevroloq Ksenya Arifcqanova " "ya açıqlamasında söyləyib. Nevroloq bildirib ki, sosial şəbəkələrdək

.

ABŞ-də matça çayının gözlənilməz fəsadı ortaya çıxdı

ABŞ-də Lin adlı qadın matça çayına həddindən artıq aludəçiliyi səbəbilə xəstəxanaya düşüb. xəbər verir ki, o, çayı içdikdən sonra özünü halsız hiss edib və analizlər nəticəsində anemiya diaqnozu qoyulub, qanında dəmir çatışmazlığ

.

Stressin ən təbii dərmanı

Kolorado Universitetinin alimləri sübut ediblər ki, həftədə cəmi bir neçə dəfə bağçılıqla məşğul olmaq stresi əhəmiyyətli dərəcədə azaldır. xəbər verir ki, tədqiqatın nəticələri ilə bağlı "AP News" məlumat yayıb

.

Səhərlər ac qalmaq sümükləri əridir

Səhər yeməyindən imtina sağlamlıq üçün həddindən artıq zərərlidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Nara Tibb Universitetinin alimləri 927 min nəfər arasında apardıqları araşdırmada müəyyən ediblər ki, səhər yeməyini ötürmək v

.

Baş ağrılarının gizli səbəbi

"Əgər mütəmadi olaraq küt və zoqquldayan baş ağrılarından əziyyət çəkirsinizsə, bu, təkcə yorğunluq və ya miqrenlə bağlı olmaya bilər".  xəbər verir ki, rusiyalı ortodont İrina Didenko " "ya müsahibəsind

.

Gel dırnaq boyaları Avropada qadağan edildi

Avropa Birliyi tərkibində trimetilbenzoil-difenilfosfin-oksid olduğu üçün gel dırnaq boyalarının istifadəsini rəsmən qadağan edib. Teleqraf-a istinadən xəbər verir ki, qadağanın səbəbi gelin tərkibindəki TPO-nun (trimetilbenzoil-difenilfosfin-oksid

.

Tualetə telefonla gedənlər üçün böyük risk: Mütəxəssislər xəbərdarlıq etdi

Mütəxəssislər, tualetdə həddindən artıq vaxt keçirməyin sağlamlıq üçün təhlükə yaratdığını bildirirlər. ABŞ-də aparılan bir araşdırma göstərib ki, xüsusilə ağıllı telefon istifadəsi tualetdə qalma müddətini uzadaraq babasi

turlar.az

toy makiyaji sekilleri qaşların formalari hamiləlik kəpəklə mübarizə günay musayeva sandal ayaqqabilar vətənə aid bayatılar kosmetika rus dili qurd xəstəliklərinə qarşı mualicə qizlar hakiwda novruz haqistalari