Səhər yeməyi üçün ən təhlükəli qidalar bunlardır
Rusiyalı həkim-dietoloq İnna Kononenko səhər yeməyində istifadəsi sağlamlığa zərər verə və piylənməyə səbəb ola biləcək məhsulların adlarını açıqlayıb.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, mütəxəssis hər şeydən əvvəl rasiondan tezbişən sıyıqların çıxarılmasını tövsiyə edib, çünki onlar qanda şəkərin səviyyəsini kəskin şəkildə artırır və insulinin çoxalmasına səbəb olur.
"Nəticədə elə alınır ki, mədədə sıyıq, qanda qlükoza olmur və adam yenidən yemək istəyir", - o izah edib.
"Zərərli səhər yeməkləri" siyahısına həmçinin üzərinə süd və ya meyvə suyu tökülmüş müsli və dənli bitkilər, buterbrodlar və cemli tostlar da daxildir.
Bundan əlavə, İ.Kononenko təzə sıxılmış meyvə şirələrinin və smuzilərin faydaları barədə olan mifi də dağıdıb. Onun sözlərinə görə, bunların içərisində çox sayda sadə şəkər var. Üstəlik, fruktozanın miqdarı meyvənin növündən asılıdır.
"Bir tərəfdən bu, qlükozadır, digər tərəfdən də fruktoza. Bütün fruktoza sürətlə qaraciyərə keçir və qaraciyər yağına çevrilir. Bu yolla da kilo alırıq", - həkim söyləyib.
Milli.Az /news.milli.az









İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş