Şəkər xəstəsi olmaq istəmirsinizsə, bu qidanı istehlak edin
Bildiyimiz kimi, şəkər xəstələri gündəlik həyatlarında qida rasionuna diqqət etməlidirlər. Bəzi qidalar qan şəkərini balanslı saxlamaq üçün faydalı olsa da, bəzilərindən də imtina etmək lazımdır.
Milli.Az teleqraf.com-a istinadən xəbər verir ki, qüdrət narı adlanan bu qida Asiya, Afrika, Uzaq Şərq və Cənubi Amerikada, tropik iqlimlərdə yetişən bir bitkidir. Bu nar növü immunitet sistemini gücləndirir, mədə-bağırsaq problemlərini aradan qaldırır və bir çox cinsi xəstəlikləri sağaltmaqla yanaşı, orqanizmi şəkərli diabetdən qoruyur.
Bu nar növünün dadı acı olduğu üçün, bal ilə qarışdırılaraq istehlak edilir. Bal əvəzinə zeytun yağında bir müddət gözlə və ya mürəbbə ilə dadını şirinləşdirmək olar.
Tərkibi dəmir, kalsium, fosfor və B vitaminləri, 40-50% zülaldan ibarətdir.
Əsrlər boyu mədə xəstəliklərinin müalicəsində istifadə edilib. Bu narın meyvələri yetişəndə bir-birindən ayrılır və narıncı-sarı meyvələr verir. Son illərdə vətəni Hindistan sayılan qüdrət narı ilə xərçəngin müalicəsi üçün araşdırmalar aparılıb. Tərkibindəki güclü narın faydalarını birlikdə araşdıraq.
Tərkibindəki antibiotik təsiri olan Lutein və Likopnene maddələri şişin böyüməsinə mane olur. Bədəndəki yanıq və yaraların müalicəsində sözgüdən qidadan geniş istofadə olunur. Belə ki, yanıq zamanı istifadə etmək üçün meyvəsinin toxumlarını çıxarın və əzin, ləpə halına gəldikdən sonra zeytun yağı əlavə edib, şüşə qabda saxlayın. Belə olduqda, bir il ərzində yanıq və yaraların müalicəsində istifadə edə bilərsiniz.
Bu nar növü qaraciyərin dostu hesab olunur. Müntəzəm istehlakı sayəsində qaraciyərdə yaranacaq problemlərə qarşı qoruyucu xüsusiyyət daşıyır.
Həmçinin qanı təmizləyir, qan döcvranını sürətləndirir, qandakı toksinləri təmizləyir.
Aparılan tədqiqatlar nəticəsində bu nar növündən əldə edilən ekstraktın diabet üçün faydalı olduğu aşkarlanıb.
Eyni zamanda revmatizma və varikoz ağrıları zamanı inanılmaz faydaları var. Məsələn, narı ayaqlarınıza çəkib, bütün gecən saxladıqda, sizi varikoz ağrısından xilas edəcəkdir.
Qanaxma ehtimalı olduğu üçün hamiləlik dövründə və doğuşdan sonra istehlak edilməsi tövsiyə edilmir. Gündəlik yalnız bir qaşıq istehlak etmək olar Qədərindən artıq yemək ishal, mədə-bağırsaq problemləri və qarın ağrısına səbəb ola bilər.
Milli.Az /news.milli.az









"Mərhəmətdən danışmağa ixtiyarımız yoxdur
Qrip zamanı isti vanna qəbul etmək təhlükəlidir
İspanaqdakı qum və palçığı yox edən təəccüblü üsul: 1 qaşıq bəs edir
Bayramda bunları yeməyin
"Mobil telefonlarda olan bakteriyalar unitazdan 18 dəfə çoxdur"
"Dünyanın ən gözəl şəhəri Bakı" - Xəyyam Nisanov
Meyxanaçı Samirə: "Həyat yoldaşım məndən 22 yaş böyük idi
Elektron siqaret məni xərçəng xəstəsi etdi' - Pekkan
Tacir Şahmalıoğlu ilə Vüqar Əbdülov arasında qalmaqal
Virus daha geniş miqyasda yayılacaq - XƏBƏRDARLIQ
Üçüncü dəfə ata olan aktyor qızını göstərdi - FOTOLAR
"Bəzi qızlar oxumaq yox, ərə getmək istəyirlər" - İlhamə