Şirniyyata meyillilik bunun göstəricisi imiş - Həkim AÇIQLADI

Şirniyyata meyillilik bunun göstəricisi imiş - Həkim AÇIQLADIQidalanma mütəxəssisi şirniyyata güclü həvəsin nəyi göstərə biləcəyini izah edib.
Milli.Az-ın məlumatına görə, bu barədə rusiyalı dietoloq və qastroenteroloq Aleksandra Razarenova danışıb.
Niyə şirniyyatlara can atırsınız?
Razarenovanın sözlərinə görə, şirniyyata güclü həvəs kifayət qədər balanslaşdırılmış pəhrizin əlaməti ola bilər.
Dietoloq bildirib ki, orqanizm kifayət qədər zülal, yağ, lif və karbohidrat qəbul etdikdə şirniyyata olan həvəs azalır.
Mütəxəssis, sevdiyiniz şirniyyatlardan qəfil imtina etməyi məsləhət görmür, bu, yemək davranışı ilə bağlı pozulmalara və problemlərə səbəb ola bilər.
Həkim xatırladıb ki, karbohidratlar bədənə enerji verir, əzələlərin və beynin fəaliyyətini təmin edir.
Onun sözlərinə görə, tibbi göstərişlər olmadan karbohidrat qəbulunu kökündən azaltmamalısınız.
"Şirniyyatlar özlüyündə zərərli deyil, yeganə fərq onların həcmindədir ", - deyə Razarenova qeyd edib.
O, səhər yeməyi və ya nahardan sonra günün birinci yarısında şirniyyat yeməyi tövsiyə edib./lent.az
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 991   Tarix: 24 dekabr 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Kolbasa 2 ağır xəstəliyə səbəb olur

Həkimlər gündəlik rasionda ən təhlükəli qidalardan birinin kolbasa olduğunu bildirirlər. xəbər verir ki, qastroenteroloq Yevgeniya Melnikova emal olunmuş ət məhsullarının həddindən artıq istehlakının ağır sağlamlıq fəsadlar

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Öd kisəsi ağrıyanda nə etməli? - 5 MƏSLƏHƏT

Öd kisəsi ağrı hiss edən, ağrı siqnalı verən orqandır. Çox zaman kisədə daş olanda və iltihabi xəstəliklərdə ağrıyır. Kəskin pristuplarda ilk işiniz təcili yardım çağırıb, xəstəxanaya çatmaqdır, bu zaman hətta ağrıkəsic

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

Donuz əti yeyən kişi infarkt keçirdi

Moskvada kişi donuz əti yedikdən dərhal sonra özünü pis hiss edərək xəstəxanaya çatdırılıb. xəbər verir ki, həkimlər ona kardiogen şok və 1-ci tip Kounis sindromu diaqnozu qoyublar. Bu sindrom nadir rast gəlinən, allergi

.

"Məsum" görünən mayonezin ölümcül riskləri

Mayonez həddindən artıq istifadə edildikdə ürək-damar xəstəlikləri riski artır. xəbər verir ki, bunu rusiyalı endokrinoloq Margarita Belousova deyib. O bildiirb ki, mayonezin həddindən artıq qəbulu sağlamlıq üçün ciddi risklə

.

Sinə xərçənginin də dərmanı tapıldı

Təhlükəli növ döş xərçənginin təkrarlanma riskini azaltmaq üsulu tapılıb. xəbər verir ki, Kaliforniya Universitetinin (Los-Anceles) alimləri erkən mərhələdə hormonlara həssas döş xərçənginin təkrarlanma ehtimalını əhəmiyyətl

turlar.az

donlar 2025 hamiləlik kosmetoloq genc aile kətələr laylalar xiyar tursusu nece hazirlanir kosmetika qaynana anabaci haxisda hakistalar brusell bakteriyası