Soğan doğrayanda gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün 3 SADƏ ÜSUL
Soğan doğramaq əksər hallarda göz yaşı ilə nəticələnir.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, soğan doğrayarkən gözlərin sulanmasının qarşısını almaq üçün onu dondurucuda 30 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Soyuq temperatur fermentlərin fəaliyyətini ləngidir, gözlərin sulanmasına səbəb olan qıcıqlandırıcıların buraxılmasını azaldır.
Bundan əlavə, soğanı doğrayarkən onu axan suyun altında saxlamaq lazımdır. Su, soğandan ayrılan kükürd birləşmələrini yuyur, göz yaşlarına səbəb olan qıcıqlanmanın qarşısını alır. Kəskin bıçaqdan istifadə etmək vacibdir, çünki küt bıçaq soğan hüceyrələrinə daha çox zərər verəcək və daha çox qıcıqlandırıcı buraxacaq.
Soğan doğrayarkən göz yaşlarının qarşısını almaq üçün faydalı üsullardan biri onları böyük parçalara ayırmaq və incə doğramazdan əvvəl bir müddət soyuducuda saxlamaqdır.
Milli.Az









Qadınları orqazma çatdıran 7 seks pozası
Əkiz uşaq doğmaq üçün MÜTLƏQ OXUYUN
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Yuxuda nar görmək görün nələrə işarə edirmiş?! İNANILMAZ!
Miqren ağrılarını yüngülləşdirə biləcək üsullar AÇIQLANDI
Turşunun faydaları nədir?
Leydi Qaqa üçün heykəl qoydular - FOTOLAR
69 yaşlı məşhur aktrisa ərə getdi - FOTOLAR
101 yaşlı qadın uzunömürlülüyünün sirrini AÇIQLADI - FOTO
Serdarın səhhəti daha da pisləşdi - FOTO
Çay dəmləyəndə edilən ən böyük SƏHV