Soğan suyunun FAYDALARI - angina, qadın problemləri, xərçəng

Soğan suyunun FAYDALARI - angina, qadın problemləri, xərçəngHamı bilir ki, soğan çox faydalı tərəvəzdir. Lakin tək soğan deyil, onun qabıqları da çox faydalıdır.
Soğan qabığı insanın:
- immun sistemini möhkəmləndirir,
- iltihab əleyhinə və antiseptik təsirinə malikdir,
- aterosklerozla mübarizə aparır,
- ürək əzələsinin və damarların tonusunu artırır,
- qan dövranı yaxşılaşdırır,
- qanda xolesterinin səviyyəsini azaldır,
- sidik və öd qovucu təsir edir,
- qadınlarda və kişilərdə sidik-cinsiyyət sistemi iltihabları, qadınlarda menstruasiya funksiyasının pozulması zamanı yaxşı təsir edir,
- orqanizmi şlaklardan və toksinlərdən təmizləyir,
- yaraların, yanıqların daha tez sağalmasına kömək edir,
- xərçəng əleyhinə təsir edir və s.
Dəmləməni hazırlamaq üçün xırda doğranmış 2 xörək qaşığı soğan qabıqların üzərinə 400 ml qaynar su əlavə olunur və 15 dəqiqə ərzində su hamamında qaynadılır. Daha sonra dəmləmə soyudulur və süzülür.
Saglamolun.az bildirir ki, bu dəmləmə bu kimi hallarda uğurla istifadə oluna bilər:
- angina zamanı qarqara şəklində,
- bronxit zamanı. 1 xörək qaşığı soğan qabıqları dəmləməsi + 1 xörək qaşığı bal isti südə əlavə olunur və axşam yatmazdan əvvəl içilir.
- soyuqdəymə zamanı. 2 xörək qaşığı soğan qabığı dəmləməsinə 1 çay qaşığı bal əlavə olunur və gündə 3 dəfə qəbul olunur.
- yaz və payız avitaminozları zamanı. 1 stəkan soğan qabığı dəmləməsi + 1/2 stəkan limon şirəsi qarışdırılır və gün ərzində 2 dəfə yeməkdən sonra 1/3 stəkan içilir. Müalicə kursu - 21 gün.
- damaqların iltihabları zamanı. Dəmləmə ilə gün ərzində 3 dəfə qarqara edilir.
- qadınlarda cinsiyyət sistemi iltihabları və menstrual funksiyasının pozulmaları zamanı. Soğan qabığı dəmləməsi gündə 3 dəfə olmaqla qəbul olunur (stəkanın 1/3 hissəsi). Müalicə müddəti - 2-3 həftə.
Soğan qabığı digər xəstəliklər və pozulmalar zamanı da uğurla istifadə olunur. İstifadədən əvvəl həkimlə məsləhətləşmək tövsiyə olunur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1207   Tarix: 07 may 2022
f Paylaş


xidmetler

Oxşar xəbərlər

.

Yayda ayaq barmaqları üşüyürsə - bu xəstəliyiniz var

Yay fəslində ayaq barmaqlarının buz kimi soyuması sağlamlıq xəbərdarlığı ola bilər. bildirir ki, həkimlər bu vəziyyətin əsas səbəblərini açıqlayıblar. Mütəxəssislərə görə, barmaqların tez soyuması damar problemləri, periferi

.

Qovun ödemi azaldır və bağırsaq fəaliyyətini yaxşılaşdırır

Diyetoloq Tatyana Jarovskaya bildirib ki, qovun tərkibindəki lif və minerallar orqanizm üçün faydalı olmaqla yanaşı, ödemin (şişkinliyin) azalmasına da kömək edir. Onun sözlərinə görə, hüceyrələrarası boşluqlarda toplana

.

Stratus COVID-19 ştammı dünyada sürətlə yayılır

Yeni COVID-19 ştammı Stratus (XFG) sürətlə yayılır. Bu, Omikron variantının alt növüdür. xəbər verir ki, Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) məlumatına görə, Stratus xüsusilə Cənub-Şərqi Asiya ölkələrində aktiv şəkildə yayılır

.

Uşaq beyin xərçənginin təkrarlanmasının səbəbi aşkarlandı

Sanford Burnham Prebys Tədqiqat Mərkəzinin alimləri müəyyən ediblər ki, uşaqlarda aqressiv beyin xərçəngi növlərindən biri olan neyroblastomanın yenidən yaranmasının səbəblərindən biri xromosomlardan kənar yerləşən dairəv

.

Alimlər qaraciyərin özünü bərpa etmə qabiliyyətini artıran yeni üsul kəşf etdilər

Birmingem Universitetinin tədqiqatçıları təbii şəkərlər hialuron turşusu və alginatdan istifadə edərək, qaraciyərin regenerasiya qabiliyyətini əhəmiyyətli dərəcədə gücləndiriblər. xəbər verir ki, bu yenilikçi yanaşmanın detallar

.

Yumurtaların rəf ömrü açıqlandı - Bu müddətdən artıq saxlamaq olmaz

Dietoloq Vanessa Giglio təzə yumurtaların maksimum saxlanma müddətinin bir ay olduğunu bildirib. xəbər verir ki, dietoloqun sözlərinə görə yumurtalar düzgün saxlanıldıqda soyuducuda 21-30 gün ərzində istifadəyə yararlı qalır

.

Xiyarın acı dadının səbəbi nədir?

Xiyarın bəzən ağızda qıcıqlandırıcı və acı dad buraxmasının əsas səbəbi nədir? . xarici mətbauat istinadən xəbər verir ki, bu sualın cavabını 35 illik təcrübəyə malik bağban İrina Alekseeva verib. Onun sözlərinə görə, acılığ

.

Bu qidalar depressiyadan çıxarır

Mütəxəssislərin fikrincə, düzgün qidalanma psixi sağlamlıq üçün böyük rol oynayır. xəbər verir ki, bəzi qidalar beyində "xoşbəxtlik hormonları"nın istehsalını artıraraq depressiya əlamətlərini yüngülləşdirə bilər

.

İnsan münasibətlərində sərhədlər: "Yox" deməyi öyrənmək

Həyatımızdakı münasibətlərdə öz sərhədlərimizi müəyyən etmək və "yox" deməyi bacarmaq ruh sağlamlığımız üçün çox önəmlidir. Münasibətlərdə qarşılıqlı hörmət və anlayışın əsası da məhz sərhədlərin düzgün qoyulmasında

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az kosmetik vasiteler kosmetika mehsullari gozel gorunmek pehriz salatlar arıqlamaq qaydaları stil və moda sepsis xesteliyi balıq novruz bayramına aid bakışta veten haqqinda atalar sozu hakıştalar xanim az