Soğanı belə bişirmək xərçəng riski yaradır

Soğanı belə bişirmək xərçəng riski yaradırYeməklərin bir çoxuna əlavə edilən soğanın yanlış bişirildikdə xərçəngə səbəb ola biləcəyi açıqlanıb.
Medicina.az xəbər verir ki, soğanı yağda qovurmağın sağlamlıq üçün ciddi risklər yaratdığı bildirilir.
Soğan yağda qızardıldıqda qida dəyəri xeyli azalır. Beləliklə, çiy halda antioksidantlar və flavonoidlərlə zəngin olan bu tərəvəz yararsız hala düşür.
Yağda qovrulmuş soğan həzm sisteminə mənfi təsir göstərir. Çünki soğandakı liflərin quruluşu pozulur və həzmi çətinləşir. Bu, şişkinlik, qaz və həzmsizlik kimi həzm problemlərinə səbəb olur.
Ən pisi isə soğan yağda qızardıldıqda ortaya kansoregen maddələr çıxır. Bu isə xərçəngə gətirib çıxara bilər.
Soğanı qızartmaq əvəzinə onu
sobada bişirmək,
suda bişirmək,
buxarda bişirmək
və ya çiy halda istehlak etmək tövsiyə olunur.
Milli.Az
Xəbərlərimizi WhatsApp kanalımızdan da oxuyun

Xəbərlər     Baxılıb: 731   Tarix: 11 iyul 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Dondurmanı necə faydalı etmək olar?

"Dondurma normada yeyilsə, pəhrizinizə sağlam bir əlavə ola bilər". -a istinadən xəbər verir ki, bunu fitnes və qidalanma üzrə məsləhətçi Kris Mor deyib. O vurğulayıb ki, qida təkcə kalorilərdən, şəkərdən və yağda

.

Hansı yaşda insanlar xərçəng ola bilir?

Hər il milyonlarla insana xərçəng diaqnozu qoyulur. Artıq xəstəliyin cavanlaşdığı deyilir. -a istinadən xəbər verir ki, onkoloq, " 5 qitədə xərçəng" beynəlxalq layihəsinin kuratoru Yekaterina Nazarova daha çox hans

.

Başa bəla miqren – Daha bir səbəbi tapıldı

Avropa ölkələrində artıq 15% əhali miqrendən əziyyət çəkir. Və hələ də həkimlər miqrenin əsl səbəbini bilmir. -a istinadən xəbər verir ki, sefalqoloq Yelena Vinoqradova miqrenin 3 əsas səbəbini açıqlayıb. "Bu intensi

.

Daim yorğun olan insanlara 6 effektiv üsul

Özünüzü daim yorğun hiss edirsinizsə, yeməkdən sonra divanda yuxuya gedirsinizsə, gün ərzində iştahanız azalıb-artırsa, baş ağrısından şikayətlənirsinizsə, bu o deməkdir ki, belə şikayətlərin arxasında insulin dayanıqlılığ

.

Böbələyin elə bir faydası üzə çıxdı ki... - ARAŞDIRMA

Alimlər göbələyin tərkibindəki "psilosibin" adlı maddənin depressiyanın müalicəsində faydalı ola biləcəyini düşünürlər. -a istinadən xəbər verir ki, müəyyən göbələklərin beynin bəzi hissələrinə təsiri həftələrl

.

Stres keçirən hər kəs xərçəngə tutulur? – ARAŞDIRMA

Dünyada xərçəng xəstələrinin sayının 2030-cu ilə qədər üçdə bir artaraq dörd milyona çatması gözlənilir. Bəzi alimlər bunu stres səviyyələrinin yüksəlməsi ilə əlaqələndirir. Həkimlər də illərdir bir çox xəstələrin xərçəngi

.

Düzgün bişirilməyən ət xərçəngə səbəb olur

"Ət sevənlər gərək onu hazırlayan zaman diqqətli olsunlar. Düzgün bişirilməyən ət xərçəng xəstəliyinə səbəb ola bilər". -a istinadən xəbər verir ki, bu sözləri ABŞ-dən olan diyetoloq Emi Pendlton Key deyib. "Ət

.

Eyni suyun fərqli dadı: "təmiz su" fırıldaqlığı - SƏDR DANIŞDI

Son günlərdə havaların isinməsi ilə daha çox su istehlak edirik. Azərbaycanda satılan suların bir çoxunda isə müəyyən dad hiss olunur. Söhbət marketlərdə satılan sulardan gedir. Satılan adi, içməli sudur, amma markalar fərql

.

Mədə xorasını sağaldan təbii məhsullar

Mədə xoraları mədədə həyatı kabusa çevirə bilən yanma hissinə səbəb olur. Mütəxəssislər bu dözülməz ağrılara qarşı dərman müalicəsi ilə yanaşı, həkimlə məsləhətləşərək bitki müalicəsinə başlamağı da məsləhət görürlər. -

turlar.az

sonxeber.az yaz geyimleri 2024 gözəllik məhsulları kosmetika mehsullari imtahan həyəcanı gozlerin bezedilmesi cinsi heyat sirin gilas kosmetika big.az birlik sirin qogal gulmeli hakista zehmet ve zinet