Soyuducunuz təhlükə mənbəyidir, diqqətli olun!

Soyuducunuz təhlükə mənbəyidir, diqqətli olun!İngiltərəli alimlər soyuducuda insan orqanizmi üçün təhlükəli sayılan mikroorqanizmlərin olduğunu söyləyirlər. Bunu deməyə minlərlə evlərin soyuducularında aparılan araşdırmalar izin verir. Araşdırmalar əksər soyuducularda bağırsaq çöplərinin, salmonellaların və xəstəliklərə səbəb olan bakteriyaların olduğunu təsdiq edib. Mütəxəssislər hətta mətbəxdə ən kirli yerin soyuducu olduğunu deyirlər. Ən çox zərərverici mikrobların isə soyuducunun meyvə və tərəvəz yığılan hissəsində olduğunu söyləyən mütəxəssislər, burada hər 1 sm-də minlərlə mikrobun yaşadığını qeyd edirlər.
Əslində soyuducunun aşağı hissəsində mikrobların çox olduğuna təəccüblənmək lazım deyil. Çünki buraya yığılan meyvə və tərəvəzlər, göyərtilər yuyulmamış olur. Bu da bakteriyaların həmin hissədə çoxalmağına səbəb olur. Kənd təssərrüfatı məhsulları soyuducuya yuyularaq yığıla bilməz və bu məhsullar torpaqdan aldıqları zərərvericiləri özləri ilə soyuducuya daşıyır.
Araşdırmalar soyuducunun meyvə yığılan hissəsində hər santimetrində 7850 bakteriya olduğunun sübut etmişdir. Bu səbəbdən də soyuducunun içərisi ən azı ayda bir dəfə qaynar su ilə yuyulmalıdır. Bu soyuducunun daxilinin təmiz olmasına və orada saxlanılan yeməklərin insan orqanizmi üçün təhlükəli olmamasına səbəb olur.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 866   Tarix: 10 noyabr 2020
f Paylaş

Digər yazılar

Dişlər niyə saralır?

Dişlərin sağlam olması həmişə insanların arzuladığı bir şeydir. Sarı rəngli dişlər kariesin və diş xəstəliklərinin xəbərçisi hesab edilir. Gün ərzində qəbul etdiyimiz qidaların tərkibində və ağızmızda olan bakteriyalar dişlərimizi

Soyuq havaların ürək xəstələrinə təsiri

Havaların soyuq keçməsi ürək xəstələri üçün risk faktoru hesab edilir. Orqanizm soyuduğu zaman ürək daha çox qan vurmağa çalışdığı üçün soyuq havalarda ürəyin işi artır. Soyuq havalarda, əsasən də payız və qış mövsümünd

Arıqlamağımıza kömək olan qidalar - SİYAHI

Bəzi qidalar həm sağlam, həm də aşağı kalorili olması ilə çəki verməyimizə kömək edir. -a istinadən həmin qidaları təqdim edir:. Qreyfurt. Qarpız. Qulançar. Kələm. Brokoli. Kərəvəz. Alma. Çuğundur. Xiyar. Limon. Göbələk

Çox düyü yeyənlərə üzücü xəbər: ÖLÜM RİSKİNİ ARTIRIR

Çox düyü yemək ürək-damar xəstəliklərindən ölmək riskini artırır. xəbər verir ki, müvafiq araşdırma "Science of Total Environment" jurnalında dərc olunub. Mançester və Salford Universitetlərinin alimləri İngiltər

Qaçış, yoxsa gəzinti? - Sağlamlığımız üçün hansı faydalıdır?

Sağlam bir ömür üçün idman əsas yer tutur. Burada idmanın vaxtı və ağırlığı da önəmlidir. -a istinadən xəbər verir ki, mütəxəssislər sağlamlığımız üçün gəzintinin qaçmaqdan daha uyğun olduğunu bildirir. Gündəlik həyatımızd

Ekspert bu şəxslərə qəhvəni kakao ilə əvəz etməyi tövsiyə etdi

Rusiyanın Federal Qidalanma və Biotexnologiya Tədqiqat Mərkəzinin direktoru Dmitri Nikityuk kimin qəhvədən imtina etməsi və kakaoya üstünlük verməsi barədə məsləhətlər verib. xəbər verir ki, qəhvə mədə-bağırsaq və ürək-dama

Ölümə səbəb ola biləcək qidalar

Gündəlik rasionunuzda bol-bol istifadə etdiyiniz bal, kofe, su kimi qidaların zərərli ola biləcəyini heç düşündünüzmü?. həddindən artıq miqdarda istifadə edildiyində orqanizmə zərər verəcək qidaları təqdim edir. Su. Mütəxəssislə

Köhnə dəmlənmiş çayı içməyin! - MÜTƏXƏSSİS RƏYİ

Çinli alimlər bildirib ki, dəmləndikdən 15 dəqiqə sonra qara çayda zərərli maddələrin görünməyə başlayır. xəbər verir ki, alimlər çayın qaldıqca tərkibindəki zəhərli maddələrin artdığını deyib. Tanınmış qidalanma mütəxəssis

Xərçəng bu şəxslərdə sürətlə İNKİŞAF EDİR

Xərçəng xəstəliyi yaşlı insanlara nisbətən gənclərdə daha sürətli inkişaf edir. Bu, bədəndəki metabolik proseslərin sürəti ilə bağlıdır. bildirir ki, rusiyalı cərrah-onkoloq İvan Karasev insanın yaşının xərçəngin inkişa

turlar.az

sonxeber.az qadin sayti kosmetoloq kosmetika mehsullari göyəmin faydası türk mətbəxi sharlotka resepti xiyar tutmasi kosmetika 8 mart tebrikleri yükle hamilelikde boyreklerde zulal