Spirtli içkilər niyə köklüyə səbəb olur?
Spirtli içkilər çox kilokalori ehtiva etmir, buna görə əksəriyyət bir neçə qədəh şərab və ya pivənin çəkiyə təsir etməyəcəyinə inanır. Lakin bu fikir yanlışdır. Alkoqol insulinin intensiv istehsalına səbəb olur ki, bu da yağların çökməsinə və nəticədə çəki artımına kömək edir. xəbər verir ki, bu barədə məşhur diyetoloq Yelena Solomatina danışıb.
O, "Sputnik" radiosuna müsahibəsində qeyd edib ki, pivə və pomidor şirəsi eyni miqdarda kilokalori ehtiva edir, lakin bu içkilər orqanizmə müxtəlif təsir göstərir. Spirtli içki qəbul edərkən qanda qlükoza səviyyəsi kəskin şəkildə yüksəlir, buna görə insulin buraxılmağa başlayır. İnsulin artıq qlükozanı çıxara bilməyən, lakin yağların yığılmasına fəal kömək edən bir hormondur. Alkoqolun başqa bir mənfi təsiri də var. Solomatinanın sözlərinə görə, həzm prosesini pozur.
"Etil spirti toksindir. Bu maddənin zərərsizləşdirilməsi zamanı orqanizmdə bütün digər proseslər ləngiyir. Etanol insan beynini zədələyənə qədər qaraciyər onu emal edib bədəndən çıxarmalıdır. Ona görə də etanol qidanın həzm sürətini ləngidir", - diyetoloq xəbərdarlıq edib. /publika.az









Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Ozanın filmi 12 dekabrda yayımlanacaq
Yaşı 5-dən az olan uşaqlara diqqət - Təhlükə var
Yaddaşı gücləndirən iki təbii qoxu - Mütəxəssislər tövsiyə edir
"Canlı oxumaq hər kəsin başı üçün deyil" – Şəbnəm Tovuzlu
Hüseyn: Ayselin sənəti Aşıq Samirənin sənətindən yüksəkdir
Niyə hamı kökəlir? - AÇIQLAMA
Hansı kosmetoloqlardan razı qalmısız? - SORĞU
Çipsdən niyə imtina etmək lazımdır? - Kardioloqlar açıqladı
Qəhvə "Alzeymer" xəstəliyindən xilas edir - ARAŞDIRMA
MadTeen-in səhhətində problem yarandı - Səhnədən gedir
Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş