Sulu xingal
Ərzaqlar:
Xəmir üçün:
2 st un
1/2 ç.q duz
1/2 st ilıq su
1 ədəd yumurta
Yuxaları yaymaq üçün əlavə un
Üstü üçün:
500 q qoyun əti
2 ədəd baş soğan
2 x.q əridilmiş kərə yağı
1 st bişmiş noxud
Bulyon
Duz
İstiot
Keşniş, şüyüd və nanə qurusu
Üzüm sirkəsi (zövqə görə)
Hazırlanması:
Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq. Unu yumurtanı və duzu töküb su ilə qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.

Xəmiri iki hissəyə bölüb kündəliyirik.
Kündələri adi yuxa kimi yayırıq.
Xingal üçün yuxanı 2×3 sm ölçüdə doğrayırıq.

Soğanı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.
Yağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.
Bişmiş əti əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.
Sonra bulyonu töküb üstünə su əlavə edirik. Cəmi 3-3,5 l olacaq.
Qaynamağa başlayandan 5 dəq sonra noxudu əlavə edirik. Kəsdiyimiz xəmirləri tökürük və qarışdırırıq.
10 dəqiqə qaynayır keşniş şüyüdü xırda doğrayıb yeməyə əlavə edirik.

5 dəq də qaynadıb götürürük.
Süfrəyə verdikdə üstünə nanə qurusu səpilir. Zövqə görə yanında sirkə verilir.
Nuş olsun!









Son zamanlar "8-12" yaş arası uşaqlarda bel və boyun ağrılarının səbəbi
Kompüter qarşısında uzun müddət oturmağın zərərləri
Darçınlı suyun möcüzəvi təsiri
Aspirin hamilələr üçün faydalıdır?
Ajda Pekkan villasının təmirinə 30 milyon xərclədi
Qazaxıstanda musiqiçilər arasında dava düşdü - Müğənninin burnu sındı
Çarpıntı'final qərarı aldı
Şəbnəm Tacirin oğlunun nişanına getmədi
Ziyansız kimi görünüb, zəhər saçan içkilər açıqlandı
Ömrü uzadan 10 qida açıqlandı - Daim yeyənlər həkimə getmir
Beyni məhv edən qidalar açıqlandı - Hər gün yeyirik
Boğazınız ağrıyanda bahalı dərmanlara pul verməyin - 2 qəpiklik çarə
Yumurtanı soyuducuda tərs saxlayın - Görün nə olacaq
Qış xəstəliklərinə qarşı müdafiə - Gündəlik C vitamini dozası
Oksana bu teatrda çalışacaq