Sulu xingal

Sulu xingalƏrzaqlar:

Xəmir üçün:Sulu xingal

2 st un

1/2 ç.q duz

1/2 st ilıq su

1 ədəd yumurta

Yuxaları yaymaq üçün əlavə un

Üstü üçün:

500 q qoyun əti

2 ədəd baş soğan

2 x.q əridilmiş kərə yağı

1 st bişmiş noxud

Bulyon

Duz

İstiot

Keşniş, şüyüd və nanə qurusu

Üzüm sirkəsi (zövqə görə)

Hazırlanması:

Əvvəlcə xəmiri hazırlayaq. Unu yumurtanı və duzu töküb su ilə qarışdırıb normal xəmir yoğururuq.

Sulu xingalSulu xingalXəmiri iki hissəyə bölüb kündəliyirik.

Sulu xingalKündələri adi yuxa kimi yayırıq.

Sulu xingalXingal üçün yuxanı 2×3 sm ölçüdə doğrayırıq.

Sulu xingalSulu xingalSoğanı təmizləyib yuduqdan sonra xırda doğrayırıq.

Sulu xingalYağ duz əlavə edib qızılı rəngdə olana qədər qovururuq.

Sulu xingalBişmiş əti əlavə edib 5 dəqiqə qovururuq.

Sulu xingalSonra bulyonu töküb üstünə su əlavə edirik. Cəmi 3-3,5 l olacaq.

Sulu xingalQaynamağa başlayandan 5 dəq sonra noxudu əlavə edirik. Kəsdiyimiz xəmirləri tökürük və qarışdırırıq.

Sulu xingal10 dəqiqə qaynayır keşniş şüyüdü xırda doğrayıb yeməyə əlavə edirik.

Sulu xingalSulu xingal5 dəq də qaynadıb götürürük.

Süfrəyə verdikdə üstünə nanə qurusu səpilir. Zövqə görə yanında sirkə verilir.

Sulu xingalNuş olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 5648   Tarix: 07 oktyabr 2013
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Düyü Salatı

Ərzaqlar. 2 kasa düyü. 1 kasa qarışıq yaşıl noxud. 2 budaq təzə soğan. ½ dəstə cəfəri. 8-10 ədəd gavalı turşusu. 1 kasa dənələnmiş qarğıdalı. 2 st. limon suyu. Zeytun yağı, duz, pul bibər. Hazırlanması. Təzə soğan və cəfər

.

Naxçıvan Mətbəxinin Ləziz Təamı: Heyva Dolması

Naxçıvan mətbəxinə məxsus qoyun ətindən heyva dolmasının reseptini təqdim edir. Tərkibi:. 200 qr qoyun əti. 1 ədəd soğan. 100 qr keşniş. duz, istiot. sarıçiçək. heyva. Hazırlanma qaydası:. İlk öncə heyvanı yaxşıca yuyun

.

Mövsümi şorba: Düyü Yoğurt Şorbası Resepti

Pirinç Yoğurt Şorbası Resepti üçün Tərkibi. 2 -ci. litr. Bu. 5-6. yemək qaşığı. düyü. bir. yemək qaşığı (yığma). Şöhrət. bir. nömrə. yumurta. 1.5. su şüşəsi. qatıq. 2 -ci. çay qaşığı. duz. bir. desert qaşığı. quru nanə. Yuxarıdakıla

.

Balıqdan buğlama resepti

Tərkibi. Nərə balığı və ya ağ balıq - 370 qr. Kartof - 115 qr. Baş soğan - 80 qr. Sarı alça - 60 qr. Duz - 0,4 qr. Döyülmüş qara istiot - 0,3 qr. Hazirlama qaydasi. Balıq təmizlənir, yuyulur və qurulanır. Kartof, soğan təmizlənir

.

Toyuqlu Qat-Qat Piroq

Əvvəlcə pendirli qarışıqdan 4 nazik biskvit hazırlanır. Sonra bu biskvitlərin arasına toyuqdan və ya hind quşundan hazırlanan farş yayılır, piroq folqa kağızına bükülür və sobaya verilir. Nəticədə ortaya maraqlı bir yemə

.

BALQABAQ VƏ BİSKVİTLİ TORT RESEPTİ

Tərkibi:. 3-4 dilim iri balqabaq. 2,5 stəkan şəkər tozu. 1 litr süd. 3 xörək qaşığı un. 1 xörək qaşığı nişasta. 1/2 paket marqarin. 1 paket vanil. 200 qram qoz ləpəsi. 100 qram fındıq. 3 paket biskvit (peçenye). Hazırlanması:

.

Toyuq əriştə şorbası

Hamı bilir ki, hamı sağlam olmaq üçün hər gün ilk yeməkləri yeməlidir. Toyuq şorbaları əla sağlam bir yemək seçimidir. Müxtəlif şorbalar var - düyü ilə, qarabaşaq yarması, əriştə və ya kartof ilə. İndi demək olar ki, hə

.

Bayat çörək atmayın, köftə hazırlayın!

Bayat çörəyi necə qiymətləndirə bilərəm? Bayat çörəyi atmayın, köftə hazırlayın! Bayat çörək köftesi resepti ilə uşaqlarınız üçün həm qidalandırıcı, həm də dadlı çörək köftələri hazırlaya bilərsiniz. Sizə reseptimizdə baya

.

Yumurtalı ət ruleti (foto resept)

Tərkibi:. Farş- 500 q. Soğan- 1 ədəd. Sarımsaq- 1 diş. "Best cow" kərə yağı- 50 q. Şüyüd- 1 dəstə. Yumurta- 3 ədəd. Duz-istiot. Hazırlanması:. Soğanı xırda-xırda doğrayıb kərə yağında ızarana qədər bişiririk. Soğanı

turlar.az

maskalar qadin dunyasi geymler 2025 dəridə ləklər gozlerin bezenmesi şirniyyat resepti erroziya nədir kosmetika efsaneler veten haqqinda atalar sozu bayatı rus dili 2ci ders yemek reseptleri