Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması

Dadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki DolmasıDadı Damağınızdan Getməyəcək Tünbəki Dolması
Author: Selcan Xatun
Category: Ət Yeməkləri
Cuisine: Azərbaycan Mətbəxi

Yields:
1 Serving
Qədim və zəngin Azərbaycan mətbəxinin adından və dadından xəbərsiz olduğumuz bölgələrinə xas yeməkləri vardır. Bunlardan biri də Tünbəki dolmasıdır. Evdar.az dadı damağınızdan getməyəcək tünbəki dolmasının reseptini təqdim edir.

Tərkibi:

500 qram mal əti
İçlik üçün:

yarim stəkan yumru duyu
150 qr şabalıd
2 ədəd soğan
1 dəstə şüyüd
1 xörək qaşığı nanə qurusu
duz, istiot, sarıkök
150 qr əridilmiş kərə yağı
Üzəri üçün:

heyva
Hazırlanma qaydası:

İçliyi hazırlamaq üçün ilk öncə bişmiş şabalıdı xırda doğrayın. Şabalıdın bişirilmə qaydasıyla bu məqaləmizdən tanış ola bilərsiniz. Bir qabda xırda doğranmış şabalıd, yuyulub süzülmüz yumru düyü, xırda doğranmış soğan, nanə qurusu , xırda doğranmış şüyüd, duz, istiot və əridilmiş kərə yağını töküb qarışdırın. Mal ətinin sümüksüz hissəsini nazik, uzun laylar şəkildə doğrayın və yuyub süzün. Langetləri taxtanın üstünə qoyub üzərinə streç salafan keçirib ət döyənlə döyəcləyin. Bu qaydayla bütün ətləri nazik şəkildə olanadək döyəcləyin. Döyülmüş langetlərə içlikdən qoyub rulet şəklində bükün. Bütün ətləri bu qaydayla içliklə doldurub bükün. Saxsı qaba və ya yastı qazana duru yağ töküb bükdüyünüz tünbəkiləri yan-yana düzün. Dolma kimi üst-üstə düzməməyə diqqət edin, çünki alt hissədəki tünbəkilər bişib üstdəkilər bişməyə bilər. Bunun üçün qazanın yastı olanını seçməlisiniz. Qazana düzdüyünüz tünbəkilərin üzərinə nazik doğranmış heyva dilimlərini düzün. Üzərinə boşqab yerləşdirib, ətlərin üstünə çıxana qədər qaynar su töküb qazanın və ya saxsı qabın qapağını örtün. Yeməyi vam odda qazanın qapağını açmadan 1,5 saat bişirin. Bişən yeməyi isti halda süfrəyə verin. Zövqə görə süfrəyə verdikdə üzərinə nar dənəsi və xırda doğranmış göyərti səpə bilərsiniz.

Nuş Olsun!

Mətbəx     Baxılıb: 2142   Tarix: 06 oktyabr 2021
f Paylaş

Tezbazar.az elanlar sayti

Oxşar xəbərlər

.

Ləzzətə hopdurulmuşdur: Fan Kartof Resepti

Fan Kartof Resepti üçün Tərkibi. 4. orta ölçü. kartof. 5. yemək qaşığı. kərə yağı. bir. diş. sarımsaq. bir. desert qaşığı. duz. 3-4. filial. rozmarin (istədiyiniz kimi). bir. çay qaşığı. təzə doğranmış qara bibər. İkinc

.

Cinnabon – Darçınlı bulka resepti

Hamının sevdiyi darçınlı bulkaların adı bütün dünyada məşhur olan Cinnabon şirkəti ilə əlaqəlidir. Cinnabon – "cinnamon" ingilis dilindən darçın, "bone" – latın dilindən yaxşı deməkdir. 1985-ci ildə at

.

ƏTLİ NOXUDLU SOUS, İSTİ YEMEK RESEPTLERİ

Resept. 250 q. ət,. 1 xörək qaşığı yumuru düyü,. 1 xörək qaşığı tamat,. Yarım stəkan noxud,. 2 ədəd soğan,. 2 ədəd kartof. Sarıkök,. 1 diş sarımsaq,. 1 xörək qaşığı un,. 4-5 xörək qaşığı su,. Qırmızı bibər tozu,. Ət otu,

.

Keçi pendirli armud salatı

Lazım olan ərzaqlar. 50 qr keçi pendiri. 2 ədəd armud. 2 dəstə kahı. 2-3 xörək qaşığı xırdalanmış qoz. 2 çay qaşığı bal. 1 xörək qaşığı zeytun yağı. Limon şirəsi. Hazırlanması :. İlk əvvəl qrmudu fal-fal doğrayın. Zeytu

.

Mərci mal əti şorbası Scrocchiarella restoran resepti

Tərkibi (1.8 L qazana). Yerkökü - 100 q. Qırmızı soğan - 150 q. Kərəviz - 60 q. Mal əti bonfili - 300 qr. Mərci - 120 q. Təzə bolqar bibəri - 200 q. Zeytun yağı - 50 q. Kərə yağı - 50 q. Pomidor sousu - 400 q. Soyulmuş sarımsa

.

Ləzzətli və Ətirli Almalı Ördək Filesi

Restoranların menyusunda ördək ətindən hazırlanan dadlı və bahalı bir yemək növü. Lakin bu yeməyi restoranda yemək üçün xeyli miqdarda pul ödəməli olacaqsınız. Ördək filesi alma ilə inanılmaz dərəcədə ləzzətli, şirəli v

.

Bulqur salatı (Kısır)

Türkiyədə hansı məclisə getsən, hardasa 90 faizində kısır adlı salatı süfrədə görə bilərsiniz. Elə Türkiyədən kənarda yaşayan türklərin süfrələrində də. Mən onu birinci dəfə dadandan sonra o qədər bəyənmişəm ki, Türk məclislərin

.

Badımcan Pizzası

Yəqin ki, badımcanı nə qədər çox sevdiyimi bilirsiniz. Badımcanla klassik dolma, cığırtmadan tutmuş, Çin mətbəxində badımcanın hazırlanması və bir çox başqa reseptlər ilə sizinlə artıq paylaşmışam. Bu gün isə sizə bosta

.

Gül kələmi pendirlə

Gül kələmi ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Təəssüf ki, bizdə bu tərəvəzdən az istifadə olunur. Bu gün biz sizə çox dadlı və faydalı yemək reseptini təqdim edirik - gül kələmi pendirlə. Lazım olan məhsullar:. - gül kələm

turlar.az

sonxeber.az qis geyimləri 2024 qadın geyimi qadin sayti hamilelik xəmir xörəkləri atalar sozleri elme aid qidalandirici maskalar kosmetika lakonizim qaynanaya aid maskalar baldiz google