Sürətlə yemək yeyənlər OXUSUN: fəsadları

Sürətlə yemək yeyənlər OXUSUN: fəsadlarıSiz arıqlamaq üçün kalori saya, karbohidrat/zülal nisbətinizi hesablaya və ya hətta 16 saat oruc tuta bilərsiniz, lakin bütün bunları etməzdən əvvəl daha sadə bir strategiyanı sınamaq istəyə bilərsiniz.
Milli.Az xəbər verir ki, diyetoloqlar adətən sağlamlıq səbəbləri ilə hansı qidaların yeyilməsi və ya qaçınılmasına diqqət yetirsələr də, məlum olur ki, yediyimiz sürət də bir o qədər vacibdir.
Çox sürətli qida qəbulu yeməyin qida borusunda ilişib qalmaqdan tutmuş, beyninizin doyduğunuzu bildirmə şansına malik olmadan çox yeməyə qədər bir sıra risklər daşıyır.
Odur ki, əgər yeməyi müntəzəm olaraq 20 dəqiqədən az müddətdə bitirən birisinizsə, bir az yavaşlamağın vaxtıdır. Klivlend Klinikasının Davranış Sağlamlığı Mərkəzindən Dr Leslie Heinberg AP-yə bildirib ki, mədənin doyduğuna dair beyinə müxtəlif hormonal siqnallar göndərməsi təxminən 20 dəqiqə çəkir.
Belə ki, insanlar tez yemək yeyəndə bu siqnalları görməzlər və asanlıqla çox yeyirlər.
Doktor Haynberq onu da qeyd edib ki, tez yemək yeyən insanlar daha çox hava udmağa meyllidirlər və bu, şişkinlik və ya həzm problemlərinə səbəb ola bilər. Bundan əlavə, yeməyinizi kifayət qədər çeynəməmək həzm prosesini poza bilər, bu da vücudunuzun yeməyinizdəki bütün qida maddələrini mənimsəməsinə mane olur.
Beləliklə, yemək yeməyinizi necə yavaşlatmaq və bütün bu problemlərdən qaçınmaq olar?
Sadə başlayın - televizoru söndürün və telefonunuzu kənara qoyun. Televizora baxarkən yemək yeyərkən, insanlar reklam fasiləsinə və ya TV proqramının sonuna qədər yemək yeyirlər, deyən Heinberg, əlavə edib ki, bu vəziyyətlərdə fizioloji toxluq əlamətlərini daha az hiss edirik. Yemək yeyərkən başqa bir şeylə məşğul olduğumuz zaman, daha az ağılla yeyirik və tez-tez daha çox yeyirik. 
O, həmçinin vurğulayıb ki, insan yalnız yeməyə diqqət yetirdikdə, ondan daha çox həzz almağa və daha az yeməyə meyllidir.
Yemək sürəti çox vaxt kök salmış bir vərdiş olsa da, Heynberq deyir ki, beyni müxtəlif fəndlərlə yenidən proqramlaşdırmaq olar - məsələn, qeyri-dominant əlinizlə yemək, yemək çubuqları kimi mürəkkəb vasitələrdən istifadə etmək və s. //Bizim.Media
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 960   Tarix: 14 aprel 2025
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ölkədə qriplə bağlı ümumi vəziyyət AÇIQLANDI

Əhali arasında hərarətin yüksəlməsi, ümumi halsızlıq, öskürək, boğaz ağrısı, burun axması və ya tutulması kimi əlamətlərlə müraciət edən şəxslərdən götürülmüş yaxmalarda fəsli qrip virusu və ara-sıra digər respirator virusla

.

Sağlam bildiyimiz təhlükə - ÖLDÜRƏ BİLƏR

Bəzi qidaların düzgün şəkildə qəbul edilməməsi sağlamlıq üçün ciddi riski yarada bilər. -ın məlumatına görə, onlardan biri çia toxumudur. Əgər bir qaşıq çia toxumu udularaq, dərhal ardından bir stəkan su içilərsə, toxumla

.

Mandarin yeyəndən sonra dişləri niyə fırçalamalıyıq?

Yeni il bayramlarında mandarin süfrələrin əvəzolunmaz atributuna çevrilir. Lakin rusiyalı  endokrinoloq Anna Oderiy xəbərdarlıq edir ki, həddindən artıq mandarin yemək sağlamlığa zərər verə bilər. xəbər verir ki, sağlam bi

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

İnnabın faydası və zərərləri

İnnab (Ziziphus jujuba) 3.00 ildən çoxdur ki, insanlar tərəfindən istehlak edilir və ənənəvi tibbdə geniş istifadə olunur. Lif və antioksidant baxımından zəngin, aşağı kalorili olan bu meyvə, bəzən "qırmızı xurma"

.

Dünyada ölümcül qrip sürətlə yayılır: nə məlumdur?

H3N2 ştammının yaratdığı yeni qrip dalğası artıq onlarla ölkəni bürüyüb. . -ın xarici mətbuata istinadla məlumatına görə, yeddi mutasiyaya məruz qalan virus 30-dan çox ölkəyə yayılıb və bu da tibb işçiləri arasında narahatlı

.

Zərərli bilinirdi, ömrü uzadırmış - Alimlər təsdiqlədi

Alimlər müəyyən ediblər ki, kakao və tünd şokoladda olan teobromin maddəsi bioloji qocalmanın daha yavaş getməsinə kömək edir. xəbər verir ki, araşdırma "Kings College London" alimləri tərəfindən aparılıb və "Aging"

.

Çayxorlara pis xəbər

Həddindən artıq isti içkilərə üstünlük verənlərdə qida borusu xərçəngi riski əhəmiyyətli dərəcədə yüksəlir. xəbər verir ki, bu barədə "SM-Klinika"nın onkoloq-ximioterapevti Liana Sadykova xəbərdarlıq edib. Onu

.

Gündə 8 banka enerji içkisi içdi, bir tərəfi iflic oldu

Populyar enerji içkilərinin həddindən artıq qəbulu insult riskini artırır. xəbər verir ki, Britaniyalı həkimlərin "BMJ Case Reports" jurnalında dərc olunan araşdırmasına görə enerji içkilərinin həddindən artıq qəbul

turlar.az

aksessuarlar qaşların formalari həkim məsləhəti alt geyimləri xiyar tutmasi qargidali yaginin faydalari müxtəlif kosmetika rus dilin nece orenek lakonizm salam veten haqqinda atalar sozleri qardasa aid haxistalar