Təbii ağrıkəsici

Təbii ağrıkəsiciİntensiv ağrılardan şikayətçi olmaq əslində qidalanma ilə bağlıdır. Düzgün qidalanmada isə ən önəmli amil təbii ağrıkəsicilərdən istifadə etməkdir. Təbii ağrıkəsici dedikdə, söhbət sağlam qarışımlardan gedir. Bu sırada faydalarını saydıqca bitməyən zəncəfil bitkisindən danışmaq lazımdır.
Milli.Az qafqazinfo-ya istinadən sözügedən bitkinin ağrıkəsici üstünlüklərini təqdim edir:
Zəncəfilin tərkibində iltihabı və ağrıları azaltmağa kömək edən gingerol adlı bir birləşmə var. Bu, ürəkbulanma və əzələ ağrısını müalicə etmək üçün istifadə edilir.
Bunun üçün zəncəfilin kökü yaxşıca təmizlənir. Qabığını soymaq da olar, soymamaq da. Sonra incə doğranılır. Hər litr su üçün 2-3 dilim kifayət edir. Qarışım 5-10 dəqiqə qaynayandan sonra məhlulu süzmək lazımdır. Üzərinə çox olmamaq şərti ilə limon və ya bal əlavə edib hər ağrı olanda qəbul etmək lazımdır.
Bu mövzuda bir çox elmi araşdırmalar bu istifadəni dəstəkləyir.
Milli.Az

Xəbərlər     Baxılıb: 872   Tarix: 11 iyun 2024
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Uşaqdan böyüyə hamı bəh-bəhlə yeyir - Beynin düşməni olan 6 qida

Nevroloqlar beynə ən zərərli olan 6 qidanı açıqlayıb. xəbər verir ki, nevroloqlar beynin uzunmüddətli fəaliyyətini zəiflədən 6 gündəlik qidanı müəyyənləşdirib. Mütəxəssislər bu məhsulların həm geniş istifadə edildiyini, hə

.

Dondurulmuş ət nə qədər müddət saxlanıla bilər?

Mütəxəssislər dondurulmuş ətin təhlükəsiz şəkildə saxlanması ilə bağlı vacib məqamları açıqlayıb. xəbər verir ki, onların sözlərinə görə, ət məhsullarını düzgün dondurmaq qida zəhərlənməsinin qarşısını almaq və qidanın keyfiyyətin

.

Kolbasanın üstündə bu söz varsa, qəti almayın

Mağazada yaxşı kolbasa seçmək üçün məsləhətlər verilib. xəbər verir ki, bu sahə üzər ekspert Yelena Medkovanın sözlərinə görə əsas meyar qablaşdırmanın dizaynı yox, məhsulun texnoloji göstəriciləridir. "Bişmiş kolbas

.

Yeməkdən sonra şirniyyat istəyi normaldır?

Bəzi insanlarda yeməkdən dərhal sonra, hələ süfrədən qalxmadan şirniyyat yemək arzusu yarana bilər. Mütəxəssislər bildirir ki, belə hallarda qəbul edilən qidanın tərkibinə diqqət yetirmək lazımdır. Yetərli miqdarda su içmə

.

Qışda axşam 7-dən sonra yeməyi dayandırın - Yoxsa

Qışda ideal şam yeməyi vaxtı açıqlanıb. xəbər verir ki, rusiyalı diyetoloq Valentina Palatsso qış aylarında şam yeməyini saat 18-19-a qədər yeməyi tövsiyə edir. O bildirir ki, qışda gün işığının azalması səbəbindən melatoni

.

Xəstəliyi olanlar Masazırdan ev almasınlar - Həkim riskləri AÇIQLADI

Son zamanlar xroniki xəstəliyi və ya yüksək qan təzyiqi olan şəxslərin Masazır kimi ərazilərdən ev almaması ilə bağlı fikirlər səsləndirilir. Bildirilir ki, bu cür yaşayış məntəqələri onların səhhətinə mənfi təsir göstər

.

Qış aylarında artan iştahanın səbəbi görün nə imiş

Qış mövsümündə bir çox insanın iştahası artır, xüsusilə də şirniyyata və ağır qidalara meyl güclənir. xəbər verir ki, Rusiyalı diyetoloq Lyudmila Denisenko bildirib ki, bunun səbəbini günəş işığının azalması, qısa günlə

.

Qığırdaq və sümükləri "gəncləşdirən" dərman tapıldı - Elm dünyasında inqilab

Sümüklərin və qığırdaqların "gəncləşməsi" üçün yeni preparat hazırlanıb. Stenford Universitetinin tədqiqatçıları yaşlanma ilə əlaqəli oynaq aşınmasını ləngidə bilən və 15-PGDH adlı fermentin fəaliyyətini zəiflədə

.

İnsan beyninin gizli təqvimi: Hansı yaşda necə dəyişirik?

Kembric Universitetinin alimləri insan beyninin həyat boyunca dörd əsas "yenidən konfiqurasiya" mərhələsindən keçdiyini müəyyən edib. xəbər verir ki, "Nature Communications" jurnalında dərc olunan araşdırm

turlar.az

toy makiyaji sekilleri sade makiyaj sekilleri geyim şəkilləri tutma reseptleri maskaların hazırlanması qara qaragatin faydalari hamilə qalmaq kosmetika novruz hakistalari qoğalın nağlı eqreb mekteb bir arzum var