Tez bişən supların orqanizmə zərərləri

Tez bişən supların orqanizmə zərərləriBu cür suplar qısa müddət ərzində bişir və çox dadlı olur. Mətbəxtdə az vaxt keçirmək istəyən insanlar, tələbələr bu cür qidalardan istifadə etməklə öz vaxtlarına qənaət etmiş olurlar. Amma onun orqanizmə verdiyi zərərlər barədə düşünmək heç kimin ağlına gəlmir. Halbuki mütəxəssislər onun orqanizmə aşağıdakı zərərlərinin olmasını təsdiqləyirlər:
* Tez bişən supların tərkibində zülallar normadan artıq olduğuna görə zülal mübadiləsinə birbaşa təsir edir.
*Tərkibinə qatılan ədviyyatlar çox olduğuna görə bu suplar mədənin selikli qişasını qıcıqlandırır və uzun müddət qəbul edildikdə qastritin əmələ gəlməsinə səbəb olur.
* Suplara qatılan qatqı maddələri qanda insulinin artmasını tələb edir və mədəaltı vəzin funksiyasının pozulmasına səbəb olur.
* Tez bişən supların hazırlanmasında palma yağından istifadə edilir ki, bu da ağır yağ hesab edilir və gec həzmə gedir. Palma yağı trans yağlardan hesab edilir. Bu yağların tərkibindəki yağ turşuları ürək-damar sistemi üçün təhlükəli sayılır.
* Bu supların vermeşili palma yağında qovrulur və xarab olmaması üçün onlara müxtəlif qatqılar əlavə edilir ki, bu da insan orqanizminə çox zərərlidir.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1164   Tarix: 08 avqust 2020
f Paylaş

Digər yazılar

Uşaqlarda səpgilər nəyin əlamətidir?

Uşaqlarda ən çox narahatlıq yaradan hallardan biri də dəridə səpgilərin əmələ gəlməsidir. Adətən səpgilər ən çox üzdə, boğazda, sinədə, qollarda yaranr. Bu hallar valideynlər tərəfindən çox zaman allergiya, ən çox da qidalarda

Bu yağlar bir çox xəstəliklərə səbəb olur, sonsuzluq, xərçəng, ölüm riskini artırır

Trans yağlarının orqanizm üçün çoxlu sayda ziyanlarının olduğu bildirilir. Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının araşdırmasına görə, trans yağ turşularının yüksək miqdarda qəbulu ürək-damar xəstəlikləri riskini 21 %, ölüm riskin

Qoyun ətinin faydaları və digər ətlərdən fərqi nələrdir?

Azərbaycanda qoyun əti digər ölkələrlə müqayisədə daha çox qəbul olunur. Bu, qoyun ətinin ekoloji təmiz, keyfiyyətli və asan həzm olunması ilə yanaşı, dietik xüsusiyyətləri ilə bağlıdır. Bu barədə Azərbaycan Qida Təhlükəsizliy

Qızartmalar üçün hansı yağları seçməli: rus alim xəstəlik mənbəyi olan qidaları açıqladı

Qızartmalar üçün kərə yağından istifadə etmək təhlükəli ola bilər. bildirir ki, bu barədə Sputnik radiosuna müsahibəsində qastroenteroloq, dietoloq, tibb elmləri namizədi İrina Berejnaya bildirib. Onun fikrincə, ən yaxşıs

Arıqladan 5 sirr

Arıqlamaq üçün 5 əsas qaydaya əməl etmək hər kəsə məsləhət görülür: vaxtında yatmaq, idmanla məşğul olmaq və düzgün qidalanmaq. Amma bunlarla yanaşı arıqlamağın bəzi sirləri də var. Axşam.az-a istinadən həmin qaydaları təqdi

Koronavirus saç tökülməsinə səbəb olur?

COVİD-19 saç tökülməsinə səbəb ola bilər. -a istinadən xəbər verir ki, bu barədə ABŞ Dermatoloqlar Birliyinin mütəxəssisləri bildiriblər. Onların sözlərinə görə, bu problem xəstəliklə əlaqədar yaranan stresslə bağlıdır. Anca

Həm saçınızın, həm də üzünüzün qayğısına qalacaq

Aloe bitkisindən (əzvay və ya "aloe vera" da adlandırırlar) müxtəlif xəstəliklər zamanı istifadə olunur. Axşam.az-a istinadən xəbər verir ki, bu bitkinin əsasında müxtəlif dərman preparatları, yağlar, kremlər v

Yayda idman edərkən bu 5 səhvi təkrarlamayın

Yay mövasümündə insanlar idmana daha çox üstünlük verirlər. Buna səbəb isə çimərlikdə ideal bədən quruluşu nümayiş etdirməkdir. Bir çoxları isə yayda açıq havada idman etməyə üstünlük verir. Axşam.az-a istinadən xəbər veri

Gündə nə qədər qarpız yemək olar?

Qarpız yayın ən çox sevilən məhsullarından biri, bəlkə də birincisidir. Yayda demək olar ki, hər gün qarpız yeyilir. Və çoxları qarpızı çox miqdarda qəbul edir. Çoxlu miqdarda qarpız yemək düzgündürmü? Qarpızı məhdudiyyətsi

turlar.az

sonxeber.az geyim dəbləri geyim və ayaqqabılar qaşların formalari hamiləlik dövrü uşaqlar üçün veten haqqinda atalar sozleri almaniya haqqinda melumat kosmetika novruz vayramı hakışda bir sozn deyeri