Tez-tez kartof yeməyə dəyərmi?

Tez-tez kartof yeməyə dəyərmi?Özünü təcrid etmək pəhrizinizi yeniləmək və ya yeni yeməklər bişirməyə başlamaq üçün əla bir səbəbdir .
Yolda bir şey "atışdırmağa" və ofisə qaçmağa ehtiyac yoxdur. Ancaq daim evdə olanda qəbul etdiyimiz qidanın miqdarına nəzarət etmirik.
Milli.Az medicina.az-a istinadən bildirir ki, ən çox müzakirə olunan qidalardan biri də kartofdur. Sağlam həyat tərzi və pəhriz pərəstişkarları kartofa qarşı davamlı "düşmənçilik" mövqetindədirlər, lakin əbəs yerə.
Kartofun hansı faydalarının olduğu və əlavə kilo almamaq üçün necə yeyiləcəyi barədə sizə növbəti yazımızı təqdim edirik:
Kartof əla vitamin mənbəyidir. B2, B3, B6, B9 və C vitaminləri ilə zəngindir, immuniteti gücləndirmək məsələsində xüsusilə vacibdir. Bundan əlavə, kartofun tərkibində çox miqdarda orqanizmin hüceyrələrini qoruyan, sərbəst radikalların zədələnməsinin qarşısını alan və yaşlanma prosesini ləngidən antioksidanlar vardır.
Kartof yumrularının tərkibində "davamlı" nişasta var, bu da lif kimi qan şəkərinin səviyyəsini idarə etməyə kömək edir ki, bu da 2-ci diabetin qarşısını alır.
Kartofun digər vacib bir üstünlüyü yüksək kalium tərkibli olmasıdır. Orqanizmdə bu mineralın çatışmazlığı bir çox xoşagəlməz nəticələrə səbəb olur, çünki kalium əzələlərin düzgün işləməsi üçün vacibdir, hüceyrə mübadiləsi, sinir və ürək-damar sistemlərinin normal işləməsi üçün zəruridir.
Kaliumdan əlavə kartofda kalsium, maqnezium, sink, dəmir və manqan var. Kaliumdan daha az miqdarda, lakin digər məhsullarla birlikdə bu elementləri çatışmazlıq riskindən xilas edə bilər.
Qidalanma dəyərinə gəldikdə, diyet azarkeşlərinin hamısı menudan kartofu boş yerə çıxarır. Bişmiş və ya qaynadılmış kartofun (ya da başqa bir şəkildə yağ əlavə edilmədən bişirilən, məsələn duxovkaya qoyulan) kalori miqdarı 100 qr -da 75 kkal təşkil edir. Məhsul dietikdir, əmin ola bilərsiniz.
Əksər hissəsinin karbohidrat olduğuna baxmayaraq çox sağlıqlıdır və uzun müddət doyma hissi verə bilir. Ancaq hər zamankı kimi normanı bilmək vacibdir. Kartofun (və prinsipcə hər hansı bir qidanın) gündəlik kalori qəbulunuza uyğun olduğundan əmin olun, sonra çəkinin artması sizi narahat etməsin.
Milli.Az /news.milli.az

Xəbərlər     Baxılıb: 1415   Tarix: 07 aprel 2020
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Yeməkdən əvvəl dondurma yemək olar? - Mütəxəsisslərdən XƏBƏRDARLIQ

Yaz aylarının yaxınlaşması ilə birlikdə, dondurma sevənlərin sayının artacağı şübhəsizdir. Lakin yay aylarının istilərində bəzən insanlar bu soyuq və şirin qidanın vaxtı ilə necə istehlak edilməsi mövzusunda suallar verir

.

İmtahandan əvvəl bu meyvəni yeyin - Zehniniz açılacaq

Zehni performansınızı artırmaq istəyirsinizsə, qəlyanaltınıza bu qidanı əlavə etməyiniz tövsiyə olunur. xəbər verir ki, "Food & Function" jurnalında yayımlanan yeni araşdırmaya görə, hər gün 50 qram qoz yemə

.

Ayağınızda bu izlər varsa, diqqət! - Beyinlə əlaqəsi üzə çıxdı

Varikozdan əziyyət çəkən insanlarda demans riskinin daha yüksək olduğu məlum olub. xəbər verir ki, yeni araşdırmada yarım milyon nəfərin sağlamlıq göstəriciləri öyrənilib və damar genişlənməsi (varikoz) olan şəxslərdə demensiy

.

Bu vərdişlər səssizcə beyninizə zərər verir

Zaman-zaman nəyisə unutmaq adi hal sayıla bilər. Lakin unutqanlıq gündəlik həyatınıza mənfi təsir göstərməyə başlayarsa və ətrafınızdakılar da bu vəziyyəti hiss edirsə, mütləq mütəxəssisə müraciət edilməlidir. xəbər veri

.

Bu eynəklər görmə probleminə səbəb olur - Mütəxəssislər xəbərdarlıq etdi

Günəşli havalarda gözləri qorumaq üçün istifadə olunan gün eynəkləri zərər əvəzinə fayda verməlidir. Lakin mütəxəssislər xəbərdarlıq edir ki, keyfiyyətsiz və ucuz eynəklər göz sağlamlığınız üçün ciddi təhlükə yarada bilər

.

Çiyələyə bənzəyir, dadı tam başqa - özü isə xəzinədir

Ağ rəngi və parlaq qırmızı toxumları ilə çiyələyi xatırladan ananaslı çiyələk, həm vizual cazibəsi, həm də tropik ananas ətirini daşıyan nadir dad təqdim edir. Türkiyə mətbuatına istinadən xəbər verir ki, ev şəraitində d

.

Makaron illərdir yanlış bişirilirmiş - ən sağlam və dadlı üsul

Makaron illərdir səhv üsulla bişirilir. bildirir ki, makaronun ən doğru bişirmə üsulu onu birbaşa sobada hazırlamaqdır. Mütəxəssislər bildiriblər ki, makaronu əvvəlcədən yarı bişirib sonra sobaya qoymaq əksinə, dadını azaldı

.

Niyə kariyes tez-tez təkrarlanır? - SƏBƏBLƏR

Karies yəni diş çürüməsi dünyanın ən geniş yayılmış diş problemlərindən biri olaraq qalır. Hər nə qədər stomatoloq tərəfindən uğurla müalicə edilsə də, bəzi hallarda bu problem zamanla yenidən üzə çıxır. Bəs kariyesin təkrar-təkra

.

Alça kimlərə olmaz?

Yazın gəlişi ilə təbiət canlanır, ağaclar bar verir, piştaxtalar isə rəngarəng meyvələrlə dolur. Hər fəsilin öz neməti olsa da, yaz aylarında çoxlarının səbirsizliklə gözlədiyi meyvələrdən biri alçadır. May ayı başlayar-başlama

turlar.az

sonxeber.az=https://sonxeber.az=sonxeber.az qadin sayti yemek reseptleri geyim şəkilləri səyahət dirnaq maskalari mantı reseptleri qadin dunyasi net haqisda həsən bəy zərdabi anabaci banan ana haqqinda bayati