Tez yaşlanmaq və xəstələnmək istəmirsizsə, bunları edin: piyada gəzmək, duş, qatıq...

Tez yaşlanmaq və xəstələnmək istəmirsizsə, bunları edin: piyada gəzmək, duş, qatıq...Professor, bolqar genetik, onlarla kitabın müəllifi və bütün dünya üzrə - 63 ölkənin 200 universitetində mühazirələr oxuyuan Uilyam Memerski əmin edir ki, insan xəstəliklərinin yaranmasının 66 faizi seçdiyi qidalardan asılıdır.

Publika.az xarici mətbuata istinadən professorun insan sağlamlığı haqqında açıqladığı maraqlı faktları təqdim edir.

Qocalma prosesi haqqında

Qocalıq təbii proses deyil. Bir çox alimlərin fikrincə, bu xəstəlikdir və biz özümüz öz qeyri-sağlam qida vərdişlərimizlə onu sürətləndiririk. Dünyada insanların 70%-i məhz düzgün qidalanmadığı üçün ölür. Bəşəriyyətin bəlası olan podaqra xəstəliyi, insult, infarkt, diabet, xərçəngin müxtəlif növləri kimi xəstəliklərin yaranma səbəbi yediyimiz zərərli məhsullardır.

Faydalı qidalar qocalma prosesini ləngidirmi?

Sadə qidalanma qaydalarına əməl etməklə dəri və orqanları gənc saxlamaq mümkündür. Başlıcası ifrata varmaq olmaz. Professor iddia edir ki, tərəvəz, meyvə, yoqurt, süd, şərab yaşlanmanı gecikdirir. Lakin şərab təbii olmalı və az istifadə edilməlidir. Məsələn, Fransada əti qırmızı şərabla yumşaltmaq ənənəsi var. Bunun sayəsində fransızlar daha sağlam və gümrah qalır.

İlk yerdə təbii yoqurt dayanır. Quru südlə mayalanmış qatığın heç bir müalicəvi effekti yoxdur. Təbii qatıq daha yaxşı həzm olunan qidadır. O, mədə və yoğun bağırsaq xərçəng xəstəliyinin qarşısını alır, osteoporozin inkişafını dayandırır.

Arıqlamaq və bədənin təmizlənməsinin ən təsirli üsulu

500 q təbii qatığa 1 xörək qaşığı bal, 1 xörək qaşığı alma sirkəsi, 1 çay qaşığı darçın və 40 damcı 30% -i arı propolisi (propolis - arılar tərəfindən ağacların tumurcuqları, cavan budaqları və yarpaqlarındakı qatranabənzər maddələri toplayıb emal etməklə alınır) töküb qarışdırın. Deserti faydalı ərzaqlarla müxtəlifləşdirmək olar. Ona qaragilə, banan, çiyələk və qoz ləpəsi əlavə edə bilərsiniz.

Bu ləziz təamı səhər axşam yeməyi kimi yemək olar. 20 gün ərzində hər 2 saatda 2 qaşıq bu desertdən yesəniz, görərsiniz ki, beliniz incəlib, saçlarınız parlaq olub, orqanizmin ümumi vəziyyəti isə yaxşılaşıb.

Gözəllik üçün təbii vitaminlər

Gözəllik üçün ən yaxşı vitaminlər kök və sarımsağın tərkibindədir. Azərbaycanda keçirilən eksperimentlər də göstərib ki, sarımsaq sehrli xüsusiyyətlərə malikdir. Çirkli və xəstəlik törədən mikroblarla dolu olan bir stəkan suyu sarımsaq əlavə edilmiş bir stəkan su ilə yanaşı qoyublar. Bir neçə saat sonra mikroblardan əsər-əlamət olmayıb. Sarımsaq öz qoxusu ilə onları hətta uzaqdan məhv edib!

Propolis də oxşar xüsusiyyətlərə malikdir. O, qrip viruslarını öldürür, qastrit, kolit və bakteriyalarla mübarizə aparır, xərçəngin profilaktikası üçün də əla vasitədir. Bunun üçün gündə 50 ml suya 20-30 damcı arı propolisi əlavə edib 2 dəfə içmək kifayətdir.

Saçların, dırnaqların və dərinin gənc görünməsi üçün aşağıdakı maskanı hazırlaya bilərsiniz.

Şüşə qabda eyni miqdarda bal, qoz ləpəsi, kişmiş, qaysı qurusu, limon suyunu əlavə edin və gündə 3 dəfə qəbul edin.

Zəhərli məhsullar

Dünyada məhsullara xoş iy və dad verən 200-dən artıq kimyəvi maddə yaradılıb. Artıq müəyyən edilib ki, bu maddələr zənginləşdirilmiş şəkildə ölümə səbəb ola bilər. Odur ki, aldığınız məhsulların üzərindəki ən xırda mətni belə diqqətlə oxuyun, çünki zərərli komponentlər ədətən oraya köçürülür. Sintetik əlavələr, natrium nitrat və nitrit natrium gəncliyin və sağlamlığın ən geniş yayılmış qatillərindən biridir. Bu maddələri ətin köhnəlməməsi üçün konservalarda istifadə edirlər. Adlarını çəkdiyimiz maddələr bir qaya olaraq kolbasa, sosiska, bekon, vetçina və balıq konservilərinin tərkibində çox olur.

Olduqca təhlükəli konservantlara butilat hidroksituol və bulilat hidrosianizol aiddir. Onlar çipsi hazırlanmasında yağların acılığının qarşını almaq məqsədilə istifadə edilir. Onu həmçinin hazır tortlar, saqqız, makaron və digər məhsulların istifadə müddətini və təravətini qoruyub saxlamaq üçün istifadə olunur. Ən dəhşətlisi isə bu məhsulları uşaqların daha çox sevməsidir. Onların xərçəng və allergiya yaratması riski çox yüksəkdir.

Hazır şirələr də uşaqlar üçün təhlükə mənbəyidir. Onlarda bromin bitki yağı qatılır. Bu maddə sitrus şirələrinin xarab olmasının qarşısını alır. Lakin bu yağ insan orqanizmi üçün əsl zəhərdir. Odur ki, öz əlinizlə sıxdığınız şirələr için.

Duzlu və şirin məhsullar özünüz üçün tabut hazırlamağa bərabərdir!

XX əsrin əvvəllərində insanlar indiki dövrlə müqayisədə 5 dəfə az şəkər istifadə edirdilər. Şəkər insan üçün ən dəhşətli ağ lənətdir. O, ürəyə, böyrəklərə və mədəyə böyük ölçüdə ziyan vurur. Odur ki, qazlı içkilər və limonadları unudun.

Böyük miqdarda duz qəbulu yüksək qan təzyiqinə gətirib çıxarır. Ac qarına qəlyanaltı etmək xüsusilə təhlükəlidir. Sağlam və gümrah bədənə sahib olmaq istəyirsinizsə, mikrodalğalı sobada qızardılmış popkorn, çipsi kimi məhsullardan uzaq olun.

Professor Uilyam Memerskidən uzunömürlülük resepti

- Çox kalorili məhsullar yeməyin.

- Hər gün bir alma yeyin.

- Donmuş su və bitki çayları için.

- Aktiv və hərəkətli olun.

- Hər gün duş qəbul edin.

- Sərin otaqda yatın.

- İstirahət günlərində piyada gəzin və velosiped sürün.

- Özünüzü sizi sevən dostlarla əhatə edin, seksdən imtina etməyin və çoxlu gülün.

- Heç vaxt düşünməyin və deməyin ki, siz yaşlanırsınız.

Xəbərlər     Baxılıb: 1905   Tarix: 20 yanvar 2019
f Paylaş

Oxşar xəbərlər

.

Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları

Pandemiyada insanların immuniteti gücləndirən təbii məhsullara marağı da artdı. Bu qidalardan ən önəmlisi isə udi hindi bitkisidir. Udi hindinin faydaları saymaqla bitmir. Bəs udi hindi bitkisi nədir?. xəbər verir ki, ə

.

Qızartma yağ neçə dəfə istifadə oluna bilər? - Günəbaxan, qarğıdalı, zeytun yağı üçün hədd

Qızartma yağı hər dəfə qızdırıldıqda təkcə isinmir, həm də quruluşu dəyişir. Eyni yağın neçə dəfə istifadə oluna bilməsi onun növündən, istiyə davamlılığından və xarab olma əlamətlərindən asılıdır. Günəbaxan və qarğıdal

.

Ən faydalı ət

Dovşan əti ən dietik və faydalı ət növüdür. -ın xarici mətbuata istinadən məlumatına görə, onun tərkibində zülal miqdarı 21 faiz təşkil edir ki, bu göstərici üzrə dovşan əti, hətta toyuq ətini də qabaqlayır. Mütəxəssislə

.

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qız 3 vacib əlaməti açıqladı - FOTO

Bağırsaq xərçənginə qalib gələn 25 yaşlı qadın üç əsas bağırsaq xərçəngi simptomunu açıqlayıb. xəbər verir ki, ABŞ-də yaşayan Peyc Zayfertə 24 yaşında bağırsaq xərçəngi diaqnozu qoyulub. Onun sözlərinə görə ilk simptomla

.

Telefonu tualetə əsla aparmayın - 10 səbəb

Bir çox insan telefonu tualetə apararkən riskləri belə nəzərə almadan bunu edir. Lakin getdikcə daha çox insan bu vərdişdən şüurlu şəkildə imtina edir. Səbəblər yalnız gigiyena ilə bağlı deyil; həmçinin cihaz asılılığın

.

Hər gün bir stəkan içən qocalmır

Kefirdəki bakteriya immun sistemin yaşlanmasını ləngidir. xəbər verir ki, Yaponiyanın Sinsyu Universitetinin alimləri kefirdəki xüsusi  bakteriyanın immun sistemi yaşlanmasını ləngidiyini və bəzən geri çevirdiyini aşkar ediblər

.

Qışda hamının etdiyi səhv - Evdə uşaq varsa, nəticəsi daha da pis olur

Paltarların evin içində paltar ipində və ya radiator üzərində qurudulması rütubəti artırır, kif göbələklərinin yaranmasına şərait yaradır və xüsusilə uşaqlar üçün ciddi sağlamlıq riskləri doğurur. xəbər verir ki, Araşdırmalar

.

Bu vaxta qədər yoluxucu olduğu bilinmirdi - Qadınlardan kişilərə keçirmiş

Prostatitin yoluxucu ola biləcəyi barədə xəbərdarlıq edilib. xəbər verir ki, xroniki prostatit cinsi əlaqə zamanı partnyora keçə bilən bakteriyalarla bağlı ola bilər. Bu barədə uroloq, ali kateqoriyalı həkim Sergey Korolyov danışıb

.

İsti su ilə çimənlərə pis xəbər

Dəri həkimi duşda düzgün yuyunma qaydasını açıqlayıb. xəbər verir ki, dəri həkimi Nikoll Negbenebor bildirib ki, insanların əksəriyyəti duşda səhv üsullarla yuyunurlar. Onun sözlərinə görə duşda əsas məqam suyun düzgün temperaturudur

turlar.az

geyim dəbləri toy makiyajlari kosmetik vasiteler dirnaqlara qulluq qaydalari xarici seks qadın və cəmiyyət endokrin sistem kosmetika muellim seiri qadin saglamlig paxlava brusell bakteriyası irem derici