Toyuq ətinin yuyulmasının YARATDIĞI TƏHLÜKƏ
Toyuq ətinin yuyulması qida zəhərlənməsindən qorumur, əksinə salmonella bakteriyalarına yoluxma riskini artırır.
Milli.Az lent.az-a istinadən xəbər verir ki, bu barədə "Health" jurnalı məlumat yayıb.
ABŞ Xəstəliklərə Nəzarət və Qarşısının Alınması Mərkəzləri (CDC) 25 paket toyuq ətindən birinin təhlükəli salmonella bakteriyası ilə çirkləndiyini təxmin edir. Onunla yoluxma dörd-yeddi gün ərzində ishal, qızdırma və qarın ağrısına səbəb ola bilir və bəzi hallarda xəstəlik həyat üçün təhlükə yaradır.
Bununla belə, çiy toyuq ətinin yuyulması nəinki infeksiya riskini azaltmır, əksinə, onu artıra bilər. Təcrübələr göstərdi ki, bu proses patogen mikrobların mətbəxdə yayılmasına səbəb olur. 26% hallarda bakteriyalar digər məhsullara, məsələn, salatlara daxil olur. Bundan əlavə, toyuğun yuyulması ətin üzərindəki bakteriyaları məhv etmir: onları yüksək temperaturda öldürmək daha effektivdir.
Toyuq yumaq vərdişi əcdadlardan miras qalmışdır: keçmişdə bunu etmək lazım idi, çünki insanlar quşları özləri kəsir və yolurdular. Ancaq mağazadan alınan qablaşdırılmış toyuq ətini yumağın mənası yoxdur.
Milli.Az









Uşağın cinsiyyətini Çin təqvimi ilə hesablayın! - 95% DOĞRU
İdeal Dieta: 1 həftəyə 5 kq arıqla!
Azərbaycan toylarında yengə nə üçün lazımdır?
Cinsi əlaqə zamanı nə etmək lazımdır?
Qara zirə (Çörək otunun) faydaları
Qarazirə hər dərdin çarəsi olan bitki
Yuxuda sevişmək nəyə yozulur?
Ən güclü təbii antibiotik: Udi hindi bitkisinin faydaları
Dostu Zauru aldatdı, biznesi batdı
Ata nə qədər optimist olsa, erkən doğuş riski o qədər azalırmış
Alimlər ağciyər xərçənginin inkişaf səbəbini tapdı
Corcina oğlunun oyununu izlədi - FOTOLAR
Bakıda doğulan müğənninin Avropada 96 milyonluq sərvəti var
Aygün Kazımovadan Zəfər Gününə özəl mahnı - 'Mərd adam